Blueberry scones met citroen

Blueberry scones

Tijd voor een lekker bakrecept zo vlak voor het weekend. Deze keer gaan we voor scones!

Scones worden traditioneel bij een high tea geserveerd met lemon curd en clotted cream. Dat is super lekker en moet je zeker regelmatig eten. Maar met scones kun je nog veel meer. Zo kun je ook extra smaken toevoegen, hierdoor wordt het een heerlijk cakeje waarbij een topping zoals lemon curd niet altijd nodig is.

Ik maakte voor een babyshower (van Sabine) deze blueberry scones. Ik ging voor scones omdat we als verrassing een high tea voor haar hadden georganiseerd en dan mogen scones (in welke vorm dan ook) gewoon niet ontbreken. Blueberry’s (blauwe bessen dus) omdat het een jongetje wordt. En ik voegde ook citroen toe omdat ik zo gek ben op lemon curd. Dat hoort gewoon bij scones.

Het resultaat zijn deze scones die niet de perfecte scones-vorm hebben. Maar wel mega lekker zijn. Een tip dus voor als je aan de bak wilt.

Scones met blauwe bessen

Blueberry scones met citroen

Bereidingstijd 15 minuten plus 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 10 scones

  • 250 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van een citroen
  • 115 gram koude boter, in blokjes
  • 120 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram blauwe bessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de bloem, poedersuiker, bakpoeder, zout en citroenrasp in en kom. Voeg de blokjes koude boter er bij en wrijf dit er met je handen door. Voeg de karnemelk en vanille extract toe en roer dit kort door elkaar met een spatel of houten lepel. Roer de blauwe bessen tot slot voorzichtig door het deeg.

Verdeel het mengsel in 10 gelijke delen en verdeel ze over de bakplaat.

Bak de scones 25 minuten in het midden van de oven.

Direct uit de oven zijn de scones het lekkerst. Je kunt ze ook 2 dagen buiten de koelkast in een afgesloten bakje of plasticzak bewaren. Warm ze voor het serveren kort op in de oven.

Overgebleven scones kun je invriezen.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Tineke Wiersma says

    Lijkt me heerlijk. Ga ze straks gelijk maken. Zo ook de witlof die ik gisteren op tv zag… door jou gemaakt. ?