Ga naar de inhoud

Mini Lemon Cheesecake

Mini lemon cheesecake, ik ben dus gek op dit soort gerechten. Frisse kleine taartjes die onweerstaanbaar lekker zijn. Zelfs nu we back to normal zijn moet je juist van deze lekkere dingen kunnen genieten. Met mate(n). Toen ik met vriendinnen had afgesproken voor een gezellig (en lekker) tapasavondje bij mij...
30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Mini Lemon Cheesecake

mini-cheescakes-citroenMini lemon cheesecake, ik ben dus gek op dit soort gerechten. Frisse kleine taartjes die onweerstaanbaar lekker zijn. Zelfs nu we back to normal zijn moet je juist van deze lekkere dingen kunnen genieten. Met mate(n).

Toen ik met vriendinnen had afgesproken voor een gezellig (en lekker) tapasavondje bij mij thuis zou ik eigenlijk geen toetje serveren. Ik had namelijk meer dan genoeg lekkere tapas hapjes gemaakt. Toch wilde ik last-minute nog een toetje maken van ingrediënten die ik nog niet huis had. Het werden deze mini cheesecakes met lemon curd.

De lemon curd bewaarde ik in de vriezer dus daar hoefde ik niet veel voor te doen. ‘s Ochtends bakte ik de cheesecakes, waarna ze rest van de dag in de koelkast konden afkoelen. Ideaal. En het fijne is ook dat de cheesecakes niet te groot zijn. Als je eigenlijk vol zit na een lekker etentje passen deze er nog wel bij. Als je namelijk een hap genomen hebt kun je niet anders dan de hele cheesecake opeten.

mini-lemon-cheesecakes

Mini Lemon Cheesecake

Ingrediënten

Extra benodigd: muffin tray en bakpapier

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mini lemon cheesecake

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC, vet de muffinvorm in en plaats in bakpapiertjes in de vormpjes.
2
Stap 2
Verkruimel de biscuits fijn en laat de boter in een pannetje op zacht vuur smelten. Roer de biscuitkruimels door de boter en verdeel dit mengsel over de vormpjes. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat de bodems opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
3
Stap 3
Klop de roomkaas los, voeg hierna de suiker en het zout toe en mix dit door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg hierna een voor een de eieren toe en klop dit goed door elkaar. Voeg de vanille extract toe en mix het nog een laatste keer goed door elkaar.
4
Stap 4
Verdeel de vulling over de muffintray. Bak de mini cheesecakes 20-24 minuten in de oven. (Check na 15 minuten of de cheesecakes niet te bruin worden, dek eventueel af met aluminiumfolie)
5
Stap 5
Laat de mini cheesecakes na het bakken afkoelen op een rek en plaats ze hierna nog even in de koelkast. Kan eventueel ook een nachtje.
6
Stap 6
Verdeel voor het serveren een eetlepel koude lemoncurd over de mini cheesecakes en daarbovenop een toef slagroom.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

20 reacties

Klazien

Kan je de mini cheese cakes ook invriezen?

Laat een bericht achter

Nienke

Kan ik i.p.v. roomkaas ook kwark of akte gebruiken?

Laat een bericht achter

Kim

Hoi Brenda, Ik heb maar een klein bakblik voor 6 cakejes, maar ik heb wel de hele hoeveelheid koek met boter en roomkaas-mengsel gemaakt. Kan ik die bewaren in de koelkast en dan morgen nog 6 cakejes maken? Groetjes, Kim

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Kim, dat is geen probleem. Eet smakelijk! :)

Benny

Hoi juist je site gevonden heel toffe recepten Vraagje welke roomkaas gebruik je voor mini cheescake

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hiervoor gebruik ik een neutrale roomkaas zoals Philadelhia.

hennie van den dool

Kan ik cakes met lemon curd een dag van te voren maken

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het is geen probleem om deze een dagje eerder maakt, bewaar het in de koelkast.

yvonne

Lekker! ziet er en leuk en lekker uit. Ik moet jouw blog niet lezen als ik trek heb...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oeps.. :)

Pam

Hallo Brenda, welk merk roomkaas gebruik je voor cheesecake?

Laat een bericht achter

Elize | eatcooklove

Cheesecake & Lemon Curd samen. Kan niet mis gaan :) Lekker!

Laat een bericht achter

Daniëlle

Hmm heerlijk! Ik houd echt van citroen cheesecake dus deze moeten ook wel lekker zijn ;)

Laat een bericht achter

Marja

Oh....wat zien die er lekker uit zeg! En net wat je zegt, die passen nog wel in een klein gaatje na het eten. Het is precies klein genoeg om juist lekker te zijn maar er niet vol van te worden. Ik ga ze zeker maken. En wat er over blijft is ook de andere dag nog lekker bij de koffie of thee. Echt een super gerechtje wat mij betreft. Ik ben ook helemaal stapelgek op lemoncurd, dat helpt natuurlijk ook. lol Groetjes en een dikke knuffel voor Fem. Marja. ??????

Laat een bericht achter

Conja

*ingrediënten die ik nog niet ... of juist wél in huis had? ;-)

Laat een bericht achter

Marlies Krauth

Waar kan ik jouw recept vinden van Lemoncurd ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Klik op de gearceerde groene tekst in de ingrediëntenlijst, dan kun je het recept direct bekijken.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op