Hartige taart van courgette en champignons

hartige-courgettetaart

Er staat een lekkere hartige taart voor jullie klaar, met courgette en champignons. En ik kon het niet laten om een beetje geitenkaas over de taart te verbrokkelen voor ik hem in de oven schoof. Dus courgette, champignons én geitenkaas vandaag.

Het is al weer vrijdag, de eerste week van januari zit er bijna op. Ik hoop dat het jaar voor jullie goed is begonnen. Voor mij was het een vakantie week, dus dat is al snel goed. Ondanks dat het vakantie was en ik niet voor mijn blog aan de slag zou gaan kon ik het niet laten om toch een nieuw receptje te koken. En ja dan kan er net zo goed een foto van maken en het receptje voor jullie uitwerken.

Ook als je met zijn tweeën bent (of twee en een beetje zoals in mijn geval) kun je deze taart in deze grootte maken. Het is namelijk erg lekker om de taart de volgende dag als lunch te eten. Koud of warm. Maar je kunt de punten ook invriezen zodat je het kunt bewaren.

quiche-courgette-met-champignons-en-geitenkaas

Hartige taart van courgette en champignons

Bereidingstijd 25 minuten plus 40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 7 plakjes hartige taart deeg, ontdooid
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 6 eieren (medium)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie, om in te bakken en in te vetten
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Snijd de courgette in dunne plakjes (eventueel met keukenmachine of mandoline). Snijd de champignons in plakjes.

Bak de champignons in een koekenpan met olijfolie aan.

Klust de eieren los in een grote kom en meng de bloem, tijm, peper en zout er door. Roer de geraspte kaas door het eimengsel.

Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel de plakjes courgette en champignon over het eimengsel. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi tot slot met pijnboompitten.

Bak de hartige taart 40 minuten in de oven zodat het deeg gaar en het eimengsel gestold is.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Monique says

    Hoe groot is je springvorm voor dit recept? :)

  2. Demi | StudioKOOK says

    Was al van plan binnenkort weer eens een hartige taart te maken, dus dit recept komt zeker van pas!

  3. Dorina says

    Hallo Brenda,

    Lijkt me een heerlijk recept, ga het komend weekend maken.
    Wat voor bloem heb jij hiervoor gebruikt?

  4. Tineke says

    Was alweer heerlijk! Ik heb al veel van jouw recepten gemaakt en ze zijn allemaal even lekker!

  5. Janna says

    Ik heb deze hartige taart net gemaakt en hij is heerlijk! Ik had alleen geen tijm in huis en heb daarom rozemarijn gebruikt. Dat kan ook prima!

  6. Tamara says

    Wat is de afmeting van de taart vorm?

  7. Manon says

    Dit is een erg lekker recept. Makkelijk van te voren te maken en op de dag zelf nog even opwarmen in de oven. Heerlijk met een groene salade.

    Enige aanpassing die ik had gedaan is maar 5 plakjes hartge taart deeg gebruikt en deze wat dunner gerold. Volgende keer ga ik de helft van de courgette door het ei kaas mengsel raspen en de helft in plakjes erop. Maar absoluut voor herhaling vatbaar!