Hartige taart van courgette en champignons

hartige-courgettetaart

Er staat een lekkere hartige taart voor jullie klaar, met courgette en champignons. En ik kon het niet laten om een beetje geitenkaas over de taart te verbrokkelen voor ik hem in de oven schoof. Dus courgette, champignons én geitenkaas vandaag.

Het is al weer vrijdag, de eerste week van januari zit er bijna op. Ik hoop dat het jaar voor jullie goed is begonnen. Voor mij was het een vakantie week, dus dat is al snel goed. Ondanks dat het vakantie was en ik niet voor mijn blog aan de slag zou gaan kon ik het niet laten om toch een nieuw receptje te koken. En ja dan kan er net zo goed een foto van maken en het receptje voor jullie uitwerken.

Ook als je met zijn tweeën bent (of twee en een beetje zoals in mijn geval) kun je deze taart in deze grootte maken. Het is namelijk erg lekker om de taart de volgende dag als lunch te eten. Koud of warm. Maar je kunt de punten ook invriezen zodat je het kunt bewaren.

quiche-courgette-met-champignons-en-geitenkaas

Hartige taart van courgette en champignons

Bereidingstijd 25 minuten plus 40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 7 plakjes hartige taart deeg, ontdooid
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 6 eieren (medium)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie, om in te bakken en in te vetten
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Snijd de courgette in dunne plakjes (eventueel met keukenmachine of mandoline). Snijd de champignons in plakjes.

Bak de champignons in een koekenpan met olijfolie aan.

Klust de eieren los in een grote kom en meng de bloem, tijm, peper en zout er door. Roer de geraspte kaas door het eimengsel.

Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel de plakjes courgette en champignon over het eimengsel. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi tot slot met pijnboompitten.

Bak de hartige taart 40 minuten in de oven zodat het deeg gaar en het eimengsel gestold is.

……………………………………………

 Klik hier om mijn kookboek SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST  te bestellen! (cadeautip!) 

Volg me ook op FacebookTwitter en Instagram (username @brendakookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Monique says

    Hoe groot is je springvorm voor dit recept? :)

  2. Demi | StudioKOOK says

    Was al van plan binnenkort weer eens een hartige taart te maken, dus dit recept komt zeker van pas!

  3. Dorina says

    Hallo Brenda,

    Lijkt me een heerlijk recept, ga het komend weekend maken.
    Wat voor bloem heb jij hiervoor gebruikt?