5x makkelijke maaltijd

5x-makkelijke-maaltijd

Ben je nog aan het bijkomen van een gezellige oudejaarsavond? Ik heb er ontzettend van genoten, maar nu vind ik het ook wel weer even genoeg. Ik heb meer dan genoeg oliebollen, kerstkransjes en lekkere toetjes gehad. Tijd om weer normaal te doen en lekker gezond te eten. Op mijn blog staat deze maand daarom ook de ‘doordeweekse’ maaltijd centraal. De gezonde maaltijd die je na een dag werken op tafel zet. Vandaag tip ik je 5 makkelijke maaltijden die al op mijn blog staan.

Klik op de titel van het gerecht om het recept te bekijken

Bami

Sinds ik het afgelopen jaar dit bami-recept heb gemaakt staat het opvallend vaak op tafel. Mijn bami is snel, lekker én bevat lekker veel groenten.

Chicken tonight

De chicken tonight zonder potjes is een topper. Jullie weten dit recept goed te vinden en ook bij mij staat hij regelmatig op tafel. Het is handig om extra te maken en een portie in te vriezen. Zo heb je altijd een makkelijke maaltijd achter de hand.

Falafel salade met couscous

Een super makkelijke maaltijd die érg lekker is, en waar je lekker veel groenten aan kunt toevoegen. Dat is falafel met couscous. Persoonlijk vind ik het erg lekker om dit warm te eten, maar koud kan ook heel goed. (tip om mee te nemen naar het werk!)

Pasta pesto el tonno

Pasta is ook lekker makkelijk, en pasta met pesto is altijd goed. Met een paar extra ingrediënten heb je binnen no time een lekker maaltje bereid. Deze keer met tonijn en rucola. Tip: neem het restje pasta mee als lunch naar je werk.

Sperziebonenschotel

Deze makkelijke schotel publiceerde ik bijna 5 jaar geleden op mijn blog, en nog steeds eet ik hem regelmatig. De ingrediënten zijn super simpel, maar ook erg lekker. En nog een voordeel: je kunt dit gerecht voorbereiden zodat je hem als je thuis komt van je werk alleen nog even de oven in hoeft te schuiven.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Robert says

    Wat een leuke combinaties! Zeker het proberen waard. Zijn een van bovenstaande recepten glutenvrij?

  2. Fran says

    Nou dat is toevallig, gisteren heb ik je bami gerecht weer gemaakt. Had nog wat gehaktballetjes in satésaus over van Oud & Nieuw en moest even improviseren met het avondeten dus jouw recept erbij gepakt. Is inderdaad erg lekker.