Eton mess met stoofpeer

Eton Mess met stoofpeerNa het kerstdiner heb je niet altijd nog ruimte voor een machtig nagerecht. Daarom deel ik bij deze een licht verteerbaar toetje. Gewoon even lekker voor de smaak en omdat toetjes niet mogen ontbreken met kerst. Eton mess met stoofpeer is een gerechtje dat gemakkelijk te maken is. Als je de meringue en stoofperen van te voren bereid is het na het hoofdgerecht alleen nog een kwestie van het opmaken van de borden, schaaltjes of glaasjes.

En heb je helemaal geen tijd? Dan kun je de meringue en stoofperen ook nog kant-en-klaar kopen.  Maar zelf gemaakt is natuurlijk het lekkerste.

Eton Mess met stoofpeer

Eton Mess met stoofpeer

Eton mess met stoofpeer

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 1 hour, 30 minutes

Aantal: 5 tot 6 personen

Ingrediënten:

    Voor de meringue:
  • 2 eiwitten
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • Overige ingrediënten:
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 2 tl kristalsuiker
  • 3 afgekoelde bereidde stoofperen 'met sap' (bijvoorbeeld bereid volgens a href="http://www.brendakookt.nl/2012/12/11/mams-stoofpeertjes/">dit recept)
  • 3 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door.
  3. Verdeel het eischuim in kleine hoopjes de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.
  4. Klop de slagroom met suiker op. Breek de meringue in stukken en snijd de stoofperen in blokjes.
  5. Verdeel  een beetje slagroom over de glazen en bestrooi met meringue, blokjes stoofperen en amandelschaafsel. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, blokjes stoofpeer en tot slot amandelschaafsel.
https://www.brendakookt.nl/2016/12/13/eton-mess-met-stoofpeer/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Elize | eatcooklove says

    Lekker! De combi stoofpeer – ricotta – speculaas en (gezouten) karamel is ook super lekker.. heb er nooit een fatsoenlijke post over gemaakt, maar je recept herinnert me er weer aan :)