Eendenborst met rode biet (video)

eendenborst-met-rode-biet

Vandaag deel ik een hele lekkere tip voor het kerstdiner: eendenborst met rode biet.

Ja, je ziet het goed. Ik heb een kookfilmpje opgenomen! De komende week publiceer ik drie video’s waarin ik een compleet kerstmenu bereid. Het kerstmenu dat ik heb samengesteld is toegankelijk, en kan goed worden voorbereid. Niet te veel gedoe, maar wel heel erg lekker eten met familie of vrienden.

We trappen af met een lekker voorgerechtje. Met eend en rode biet en een lekkere honing/mosterddressing.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als eerste bekijken.

Eendenborst met rode biet

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 eendenborst filet
  • 1 grote of 2 kleine gekookte bieten
  • 1,5 eetlepel pijnboompitten
  • 4 handjes veldsla
  • 30 gram oude kaas
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Laat de eendenborst filet een half uur voor de bereiding uit de koelkast op kamertemperatuur komen.

Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Snijd de bietjes met een mandoline in dunne plakjes. Rasp of hak de kaas in grove stukken.

Snijd het vet van de eendenborst kruislings in en breng dit op smaak met zout en peper. Verwarm boter in een koekenpan. Bak de eendenborst op de kant van het vet 12 minuutjes aan. Draai de eendenborst om, bak het hier nog ongeveer 6 minuten aan. Haal de eendenborst vervolgens uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat het zo 10 minuten rusten.

Maak in de tussentijd een begin met het opmaken van de borden door de plakjes rode biet over de borden te verdelen.

Snijd de eend in dunne plakjes en verdeel dit over de plakjes rode biet. Verdeel de dressing erover en maak het bord af met een plukje veldsla, pijnboompitjes en snippers kaas.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *