Ga naar de inhoud

Kerstafette – Pastinaakcrème met coquille

Vandaag heb ik iets leuks voor jullie! Ik mag namelijk de Bosch Kerstafette aftrappen met een mooie amuse voor het kerstdiner. En dat doe ik met een super lekker feestelijk gerechtje: pastinaakcrème met coquille. Bosch heeft mij en 3 andere foodbloggers (Sandra van Leuke Recepten, Linda van Lekker eten met...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kerstafette – Pastinaakcrème met coquille

pastinaakcreme-met-coquille-amuse

gesponsord artikelVandaag heb ik iets leuks voor jullie! Ik mag namelijk de Bosch Kerstafette aftrappen met een mooie amuse voor het kerstdiner. En dat doe ik met een super lekker feestelijk gerechtje: pastinaakcrème met coquille.

Bosch heeft mij en 3 andere foodbloggers (Sandra van Leuke Recepten, Linda van Lekker eten met Linda en Laura van Laura’s Bakery) gevraagd om met een van de Bosch keukenmachines aan de slag te gaan en hier een gang voor het kerstdiner mee te maken.

bosch-silentmixx-blender-02

Ik mocht aan de slag met de Bosch SilentMixx blender (Over deze fijne blender heb ik al eerder mogen schrijven, zie dit artikel waar ik ook een kort filmpje van het apparaat deel). De SilentMixx blender is erg sterk en daarbij (de naam zegt het al) stil in gebruik. Daarbij is deze blender super snel schoon te maken omdat je de messen er gemakkelijk uit kunt klikken.

Leuke tip: als je tot en met 8 januari 2017 een actiemodel keukenmachine, blender of foodprocessor van Bosch koopt ontvang je maximaal 100,- retour! Registreer je keukenmachine voor 31-01-2017 via deze website.

De SilentMixx blender gebruik ik meestal voor het maken van smoothies en het pureren van soepen. Voor deze amuse deed ik het net even anders. In plaats van een pastinaaksoepje heb ik namelijk een pastinaakcrème gemaakt.

Dit gerechtje is zo goed uitgepakt dat ik het zelf met de kerst waarschijnlijk ook ga serveren. De pastinaakcrème is lekker goed op smaak. Samen met het hartige spekkruim, krokante brood en de zachte coquille is het een heerlijk gerecht. Doordat de pastinaakcrème stevig is blijft het liggen zoals je het hebt gevormd. Hierdoor kun je de bordjes extra mooi en feestelijk opmaken.

bosch-kerstestafette

Hierboven is het complete menu van het Bosch Kerstafette menu afgebeeld. Klik op de links hieronder om de recepten te bekijken:

amuse-pastinaakcreme-met-coquille

Pastinaakcrème met coquille

De adviesprijs van de Bosch SilentMixx blender (type MMB66G3M) is € 159,99

Dit artikel is een samenwerking met Bosch, lees mijn disclaimer

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kerstafette – pastinaakcrème met coquille

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Plaats de bijgeleverde chopper accessoire op de blender en hak hiermee de sjalot en knoflook fijn. Verwarm een beetje olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook hierin aan.
2
Stap 2
Schil de pastinaak en snijd het in kleine blokjes. Voeg dit bij de sjalotjes in de pan en bak dit kort mee. Voeg de witte wijn en fond toe samen met een takje rozemarijn en breng dit aan de kook. Zet het vuur op medium en laat de pastinaak in 20 minuten gaar koken.
3
Stap 3
Bak ondertussen de spek in een droge koekenpan krokant en zet het hierna apart. Haal met een keukenpapiertje het vet uit de pan. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie en bak deze in de koekenpan krokant. Verkruimel het gebakken spek en het krokante brood.
4
Stap 4
Verwijder het takje rozemarijn en plaats de pastinaak inclusief het vocht in de blender. Pureer dit tot een romige crème.
5
Stap 5
Verwarm olijfolie in een koekenpan en breng de coquilles op smaak met zout en peper. Bak de coquilles aan beide kanten kort aan.
6
Stap 6
Maak de borden op: verdeel een lepel pastinaak crème over kleine bordjes of schoteltjes. Veeg dit met de lepel een beetje uit. Breng op smaak met verse peper. Leg hier een coquille op. Bestrooi met kruimels brood en krokant spek en leg er een paar ringetjes prei en 3 naaldjes rozemarijn op ter garnering.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op