Ga naar de inhoud

Sinter Mess

De sinterklaasweek sluit ik vandaag af met een toppertje, een lekker toetje. De eton mess heb ik deze keer met een sinterklaastwist gemaakt. Het fruit heb ik vervangen door (chocolade)kruidnoten, onmisbaar deze periode. En de meringue heb ik rood gekleurd. Zo ziet de Sinter Mess er extra feestelijk uit! Het...
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Sinter Mess

Sinter MessDe sinterklaasweek sluit ik vandaag af met een toppertje, een lekker toetje. De eton mess heb ik deze keer met een sinterklaastwist gemaakt. Het fruit heb ik vervangen door (chocolade)kruidnoten, onmisbaar deze periode. En de meringue heb ik rood gekleurd. Zo ziet de Sinter Mess er extra feestelijk uit! Het is een toetje van een paar hele lekkere dingen bij elkaar: meringue, slagroom en kruidnoten. Simpel maar super lekker.

En de naam zegt het al: het is een mess. Het hoeft dus niet zo netjes allemaal. Gewoon alles bij elkaar in een potje of schaaltje en je bent klaar.

Sinter Mess

Sinter Mess

Ingrediënten

Voor de meringue: 

Overige ingrediënten: 

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinter mess

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door. Voeg de druppeltjes rode kleurstof toe en meng dit ook met de eiwitten zodat het rood kleurt.
3
Stap 3
Verdeel het eischuim in kleine hoopjes over  verschillende kleine hoopjes over de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.
4
Stap 4
Klop de slagroom met suiker op. Hak de kruidnoten grof en smelt de chocolade au bain marie. Breek de meringue in stukken.
5
Stap 5
Verdeel  een beetje slagroom over de schaaltjes en bestrooi met meringue, kruidnoten en drizzle hier een beetje chocolade overheen. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, meringue en kruidnoten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

4 reacties

Marianne

Superleuk en feestelijk! Ik had het in een grote schaal gedaan, staat heel leuk! Wel direct op eten voor het schuim zacht wordt.., maar dat ging prima bij ons...:)

Laat een bericht achter

Renske

Heerlijkheid! :-) Lekker simpel, maar het lijkt mij enorm lekker!

Laat een bericht achter

Malou | Blonde Blossom

Hmmmm, dit ziet er geweldig uit! En inderdaad, lekker chaotisch. Dat is iets wat ik echt heel leuk vind!

Laat een bericht achter

Jonna@Burgertrutjes

Heb nog niet gehoord van de 'mess', maar het lijkt me onwijs lekker! En het ziet er gezellig uit

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op