Ga naar de inhoud

Aardappeltjes met kip, kruidnoten en pompoen

Al maanden liggen de kruidnoten in de supermarkt, nu mogen we ein-de-lijk los! Sinterklaas en zijn pietermannen zijn in het land en daarom kunnen we nu echt genieten van kruidnoten, speculaas en al het lekkers wat daarbij hoort. Het is weer tijd voor een themeweek op brendakooktnl: dé sinterklaasweek! Deze...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op
kip met kruidnoten - sinterklaas recepten

Aardappeltjes met kip, kruidnoten en pompoen

aardappeltjes met kip, kruidnoten en pompoen.Al maanden liggen de kruidnoten in de supermarkt, nu mogen we ein-de-lijk los! Sinterklaas en zijn pietermannen zijn in het land en daarom kunnen we nu echt genieten van kruidnoten, speculaas en al het lekkers wat daarbij hoort. Het is weer tijd voor een themeweek op brendakooktnl: dé sinterklaasweek! Deze week staat hier op het blog helemaal in het teken van sinterklaasrecepten. Vandaag een recept met aardappeltjes met kip, kruidnoten en pompoen.

Er staan al heel veel sinterklaasrecepten op mijn blog (klik hier voor het overzicht van alle sinterklaasrecepten bij elkaar). Van sinterklaastaarten tot (hartige)banketletters, truffelkruidnootjes en pepernoten tiramisu. Wat nog ontbrak is een hartig hoofdgerecht met kruidnoten. En daarom ging ik daar vorige week eens mee aan de slag.

Het resultaat is een lekker gerecht met aardappeltjes, kip, pompoen en kruidnoten uit de oven. Het is anders dan je gewend bent, maar de kruidnoten doen het erg goed met deze combinatie. Leuk om te eten op sinterklaasavond, of voor het schoentje zetten met de kids. Kruidnootjes bij het avondeten, wie wil dat nou niet!? Voor een heuse Sinterklaas maal is het ook erg leuk voor kids om de woonkamer te versieren met accessoires van de goedheiligman en zijn pieten.

aardappeltjes met kip, kruidnoten en pompoen.

Aardappeltjes met kip, kruidnoten en pompoen

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappeltjes met kip, kruidnoten en pompoen

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Was de aardappeltjes in de schil, snijd ze grof en kook ze 5 minuten voor samen met de pompoenblokjes.
3
Stap 3
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet hierin aan beide kanten kort aan. Verkruimel 1/3 van de kruidnootjes en bak deze mee met de kipfilet.
4
Stap 4
Verdeel de aardappeltjes, blokjes pompoen en kipfilet over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Verdeel de kruidnootjes erover. Verwarm de bakplaat 15 minuten in de oven.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

4 reacties

Vincent

Voor hoeveel personen is dit gerecht?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dit gerecht is voor 2 personen. Ik zie dat het er bij de bereiding inderdaad niet vermeld stond, heb dit aangepast.

Cath

Lekkere kombatie! Een ander recept voor een hartige maaltijd met kruiden is het bezonder lekkere Vlaamse Karbonaden. Daar doen ze peperkoek (ook vaak kruiden en roggebrood) bij. Ik kan me indenken dat het met kruidennoten net zo geslaagt zal zijn.

Laat een bericht achter

Sander

Aardappeltjes met kip, kruidnoten en pompoen Was een lekker gerecht !!! Groetjes sander

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op