Ga naar de inhoud

Eiwitsoufflés uit de oven met spinazie en parmezaan

Deze gezonde en lichte eiwitsoufflés uit de oven staan feestelijk bij ieder ontbijt of lunch.

15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Eiwitsoufflés uit de oven met spinazie en parmezaan

ontbijtsouffle-met-spinazie

Het is weekend, tijd voor een lekker ontbijt of lunch-recept. Dit weekend gaan we voor een lekker licht receptje, eiwitsoufflés uit de oven met spinazie en parmezaan van Donna Hay.

Toen ik het boek Life in Balance van Donna Hay voor het eerst doorbladerde viel mijn oog direct op deze soufflés. Die moest ik maken! Lekker als ontbijt of lunch, en extra lekker met de parmezaan er bij.

Life in balance is een typisch Donna Hay boek, het is prachtig. Er is veel aandacht voor de producten waar mee gekookt wordt. De recepten zijn zoals we van Donna gewend zijn. Niet te ingewikkeld, simpel, lekker en bommetjes van smaak.

donna-hay-life-in-balance

Gezonde en lichte gerechten staan centraal in dit boek, maar ook de toetjes en spek worden niet vergeten. Bij Life in balance gaat het om de balans en wat mij betreft is dit waar het om draait in het leven en ook bij het eten. Genieten van een lekkere stuk taart of chocolade maar ook genieten van fruit, groenten en salades. En daarom mag het hoofdstuk ‘betere baksel + traktaties’ met echte boter en suiker ook niet ontbreken in dit boek.

Toen ik Life in balance voor het eerst doorbladerde moest ik er even aan wennen. Aan de ene kant is het helemaal Donna Hay, maar aan de andere kant is het ook anders dan dat we van haar eerdere boeken gewend zijn. Er worden meer donkere ondergronden gebruikt voor de foodfotografie waardoor het boek minder licht is dan we van haar gewend zijn. In Donna Hay Magazine werden al vaker donkere ondergronden gebruikt. Tijdens de perslunch heb ik Donna hier naar gevraagd en ze gaf aan dat dit met name in dit boek veel terugkomt is omdat de kleuren en groenten er hier echt uit knallen. Het komt meer tot leven.

Klik hier voor meer informatie over Life in balance. 

souffle-van-ei-met-spinazie

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze eiwitsoufflés uit de oven met spinazie en parmezaan

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de soufflévormpjes in met boter.
2
Stap 2
Verdeel de fijngeraspte parmezaan over de vormpjes en zorg dat ze rondom bedekt zijn.
3
Stap 3
Doe de spinazie in een kom, giet er kokend water over en laat direct uitlekken. Leg de spinazie op keukenpapier en dep dit goed droog. Snijd het hierna fijn.
4
Stap 4
Klop de eiwitten op in een kom tot zich zachte pieken vormen.
5
Stap 5
Voeg spinazie en dragon, 40 gram parmezaan, ricotta en zout en peper toe en spatel dit er voorzichtig door. Schep het soufflébeslag in de vormpjes en zet ze op een bakplaat. Zet ze 12 tot 14 minuten in de oven of tot de soufflés gerezen en lichtbruin zijn. Verdeel de rest van de parmezaan over de soufflés en serveer ze direct.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op