Ga naar de inhoud

Pompoen-wentelteefjes

Zaterdag, tijd voor een lekker ontbijt- of lunchgerecht. Want na een week werken hebben we wel wat lekkers verdiend toch? En het receptje dat ik vandaag met jullie deel, dat is me toch lekker! Een topper die deze herfst (en winter) zeker vaker bij mij op tafel gaat staan. Met...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pompoen-wentelteefjes

wentelteefjes-met-pompoenZaterdag, tijd voor een lekker ontbijt- of lunchgerecht. Want na een week werken hebben we wel wat lekkers verdiend toch? En het receptje dat ik vandaag met jullie deel, dat is me toch lekker! Een topper die deze herfst (en winter) zeker vaker bij mij op tafel gaat staan. Met deze pompoen wentelteefjes begint je dag sowieso goed. Dat kan niet anders.

Met dit recept geef ik een twist aan de klassieke wentelteefjes. Met pompoen. Het is ten slotte nog steeds pompoenweek hier op brendakookt.nl.

Het geheim van een goed wentelteefje is dat het brood niet vers is, liever iets ouder. En zelf vind ik het lekker om wat dikkere sneden brood te gebruiken zodat het eimengsel er goed ingezogen kan worden. Voor de pompoen-wentelteefjes meng ik het eimgensel met koek- en speculaaskruiden en ook roer ik er een paar eetlepels pompoenpuree doorheen. Hierdoor komt de zoete pompoensmaak licht terug in de wentelteefjes.

En voor iedereen die niet zo heel erg dol is op pompoen: probeer deze toch eens te maken. Mijn vriend die ook geen niet per se fan van pompoen is vond het ook super lekker. 

pompoen-wentelteefjes

Pompoen wentelteefjes

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pompoen-wentelteefjes

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Kluts in een diep bord de eieren los en meng dit met de melk. Roer de pompoenpuree, vanillesuiker en koek- en speculaaskruiden er door zodat het goed gemengd is.
2
Stap 2
Verwarm de koekenpan op het vuur en laat de boter smelten.
3
Stap 3
Leg de sneden brood een voor een in het eimengsel en laat ze even kort liggen (2-3 seconden). Draai ze om zodat beide kanten bedekt zijn het met eimengsel. Leg de sneden brood hierna direct in de koekenpan en bak ze aan beide kanten mooi bruin.
4
Stap 4
Serveer de pompoen-wentelteefjes met poedersuiker en een beetje maple syrup.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

1 reactie

Demi | StudioKOOK

Wat een lekkere variant van een wentelteefje!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op