Broccolistamppot met tomaat, worstjes en parmezaanse kaas

broccolistamppot-met-worstjes

Ik trap de herfst af met een lekkere stamppot, want daar is het nu wel tijd voor hoor. Voor lekkere warme gerechten waar de damp vanaf komt. Vandaag deel ik een broccolistamppot met tomaat, worstjes en parmezaanse kaas.

Het is inmiddels officieel herfst. Wat was het fijn dat we de laatste weken van de zomer nog veel de zon hebben gezien. Ik heb hier ontzettend van genoten. Maar stiekem kijk ik ook erg uit naar de herfst. Want dat is mijn favoriete food-maand. Hallo warme gerechten. Hallo stoofschotels, soepen en stamppotten.

Inmiddels staan er veel lekkere stamppotten op mijn blog. Maar nog geen met broccoli als hoofdingrediënt. Daar moest verandering in komen en dus ging ik vorige week aan de slag. Het werd een goed gevulde broccolistamppot met worstjes, spekjes en ui. Maar ook met zongedroogde tomaat en snippers parmezaanse kaas.

stamppot-van-broccoli

Broccolistamppot met tomaat, worstjes en parmezaanse kaas

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 gram aardappelen
  • 1 broccoli
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 4 chipolate worstjes
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepels pijnboompitjes
  • olijfolie, om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in een andere pan beetgaar.

Snijd de ui in halve ringen en bak dit samen met de spekjes aan in een droge koekenpan (zonder boter of olie). Haal de ui en spekjes uit de pan als de spekjes krokant gebakken zijn en de ui glazig ziet. Zet dit even weg in een kommetje.

Bak in de koekenpan met een beetje olie de worstjes gaar. Snijd de tomaatjes in stukjes en rasp de parmezaanse kaas grof. Snijd de worstjes in stukken.

Giet de aardappelen af maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout en peper en de mosterd en voeg een beetje van het kookvocht toe zodat het smeuïg wordt. Roer de helft van de kaas en de uien en spekjes door de gestampte aardappelen. Roer vervolgens de gekookte broccoliroosjes, stukjes wordt en zongedroogde tomaatjes er voor.

Bestrooi de stamppot voor het serveren met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK says

    De tijd voor stamppotjes is weer aangekomen. Afscheid nemen van de zomer vind ik zeker jammer, maar in een lekkere stamppot heb ik wel trek! En wat een lekker recept is dit! Nooit eerder stamppot met broccoli gemaakt maar het lijkt me zeker een goede combi zo.

  2. Daniëlle says

    Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit een stamppot met broccoli gegeten! Goed idee!

  3. Wilma says

    Vandaag de broccolistampot gemaakt,heerlijk!?
    Fijn rood wijntje erbij,genieten van het zonnetje,perfect.