Ga naar de inhoud

Sloppy joe

Ga jij voor de Amerikaanse Sloppy Joe of de Brenda Kookt versie met gehakt en tomatensaus op een bolletje? Een ideaal recept voor een lazy sunday.

25 minuten Bereidingstijd
Delen op
sloppy joe

Sloppy joe

Recept Sloppy Joe

Een ideaal weekendreceptje, dat is de sloppy joe.

Sloppy joe is een wit bolletje met gehakt en tomatensaus. Het is een Amerikaans recept dat ontzettend simpel is om te maken. En lekker.

In Amerika eten ze de sloppy joe op een zacht wit bolletje maar ik vind het lekkerder om het te eten op een krokant broodje, met gebakken uitjes. Bij deze deel ik mijn recept voor de sloppy joe.

Sloppe joe met gebakken ui

Ingrediënten

broodjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sloppy joe

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snipper een halve ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de overige 1 1/2 ui in ringen.
2
Stap 2

Verwarm boter in een koekenpan en bak de uienringen hierin glazig en bruin.

3
Stap 3

Verwarm olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul, breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan. Voeg de passata, paprikapoeder en oregano toe en verwarm dit 10 minuten mee.

4
Stap 4
Snijd het stokbrood in 4 stukken en verwarm deze 5 minuten in de oven op 180 ºC.
5
Stap 5
Snijd de stukken stokbrood door en beleg dit met het gehaktmengsel. Verdeel de gebakken ui er over en serveer direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

9 reacties

Conny van den Berg

Brrrrr, ooit eens gegeten op een feestje, maar dat zag er heel anders uit, vond het toen verschrikkelijk. Ga toch maar eens jouw recept proberen want dit ziet er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Nancy

Hoi wat is passata??

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Passata zijn gezeefde tomaten. Dit wordt in de supermarkt verkocht in een blik of pakje. Ligt bij de pastasauzen en bij de tomatenpuree in het schap.

Pieter.A.Bakker

Hi Brenda, Ik weet niet hoe maar kwam je tegen op fb ik zelf was (ben nu gepensioneerd en woon c.a 7 jaar in Razgrad BG) was c.a 40 jaar (ben nu 77 jaar) in de keuken en het restaurant aanwezig als Commis de cuisine , Chef de cuisine en van Commis débarrasseur tot Chef de rang en tweede Ober kelner. Mooie Franse termen uit de oude doos het was ook een geweldige tijd waar ik nog steeds heel blij van word als ik er aan denk, zo ook van de tijd toen ik mijn eigen restaurant als kok eigenaar runde in Amsterdam waar ik met vernieuwende (zo noemde ik dat) simpele culinaire kookkunst ( bereiden vind ik, is een kunst) werkte. In Biscaya ( zo hete mijn restaurant vernoemd naar de golf van Biscaya ) was elk gerecht een een golf van eet plezier zo vertelde een van de gasten in ons gastenboek met vaste regelmaat was er de aandacht met leuke krantenartikelen en foto's tot op de voorpagina van de telegraaf (dit toen Ruud Gullit vertrok naar AC Milan Ruud en een paar van zijn collega's waren vaste gasten in Biscaya ) Kortom Brenda ik heb altijd genoten in dat gekke (te gekke) vak en zie dat bij jou ook, je maakt mooie gerechten en niet alleen mooi, ook lekker en niet ingewikkeld. Compliment, ik blijf je volgen en zal ook je boek bestellen die kan er nog wel bij op de culinaire boekenplank. Met vriendelijke groet Peter Bakker.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Pieter, dank je wel. En wat fijn dat je zo heb genoten van je werk in de keuken. Ik hoop dat je er nog steeds van geniet, maar nu thuis in je eigen keuken.

Tanja

Dit lijkt me heel erg lekker! Maar zo te zien niet te eten zonder knoeien :-) Vandaar zeker de naam Sloppie? Nu is mijn ervaring dat tomatenvlekken bijna niet uit kleding gaat dus doe ik deze lekkere saus liever door de pasta dan op een broodje :P

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je mag het ook met mes en vork eten, dan is het minder knoeien ;)

Walter

Eenvoudig comfortfood voor het weekend; een leuke her-ontmoeding mett een klassieker!

Laat een bericht achter

chantal

Ik ben dol op sloppy joe! Als ik niet weet wat ik moet maken wordt het toch vaak sloppy, zo makkelijk. Als er nog over is vries ik het in om een andere keer op te warmen, het smaakt dan net zo lekker. Ik doe altijd hp sauce erin, dat geeft die kenmerkde smaak. Je moet alleen niet aan de fles ruiken, het stinkt!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op