Ga naar de inhoud

Courgettesoep

Onverwacht zin in courgettesoep recept die snel klaar is en ook nog eens ingrediënten bevat die je meestal wel in huis hebt? Stop met zoeken, dit is m!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Courgettesoep

snelle-courgettesoep

Het is courgettetijd, en daarom vond ik het tijd voor een receptje voor courgetesoep vandaag.

In menig moestuin zijn de courgettes klaar om geoogst te worden. Dus tijd om lekkere gerechten met courgette te eten. En wat je dan gegeten moet hebben is courgette soep, zo lekker!

Eerder deelde ik een recept voor courgettesoep met geraspte courgette, slagroom en witte wijn (klik hier om deze te bekijken). Afgelopen week wilde ik zelf ook weer eens courgettesoep eten (ook al heb ik dit jaar geen moestuin) maar had ik geen zin om courgette te raspen en geen slagroom in huis. Ik wilde een simpeler recept die toch gebonden was.

Dus maakte ik deze soep, gebonden met een roux. En ik maakte de soep af met snippers gerookte zalm. Maar dit kun je ook vervangen door reepjes kip, ham of gebakken spekjes (zie dit artikel van gister). Oké, door naar het snelle recept voor courgettesoep:

courgettesoep-met-zalm

Ingrediënten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgettesoep

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan. Snipper de ui en pers de knoflook en fruit dit in de pan aan.
2
Stap 2
Snijd de courgette in stukken en bak dit even mee met de ui. Voeg de bouillon toe, breng dit aan de kook en laat dit 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
3
Stap 3
Verwarm de roomboter in een ander pannetje en voeg de bloem toe als het gesmolten is. Verwarm de bloem kort mee en voeg dan beetje bij beetje bouillon toe en roer dit met een houten lepel door tot de bouillon is opgelost.
4
Stap 4
Pureer de courgette met een staafmixer of blender glas en voeg hier de roux aan toe (het bloem-bouillon mengsel). Breng de soep op smaak met een beetje peper en verwarm het nog een paar minuutjes op het vuur.
5
Stap 5
Serveer de soep met reepjes gerookte zalm.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

6 reacties

Marieke

Hij is heerlijk!

Laat een bericht achter

Tamara

Lekkere soep, Een schepje grove mosterd toevoegen is ook erg lekker.

Laat een bericht achter

Lianne

Wauw! Die ziet er echt heel erg lekker uit! Ik ga het zeker een keertje proberen. Zalm is sowieso lekker, dus eens testen of die ook lekker is in de soep.

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Wil graag een keer courgettesoep maken! Dit lijkt me een heerlijk recept.

Laat een bericht achter

Tanja

Hallo Brenda, hoeveel bouillon moet er bij het courgettemengsel en hoeveel door de roux? Ik ben al geen ster in een roux maken, ik ben altijd bang dat die gaat klonteren ;-) Verder lijkt dit me een heerlijk soeppie en ik ben een grote soepliefhebster :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik laat eerst alle bouillon met de courgette pruttelen en daarna 'schep' ik het met een soeplepel beetje bij beetje bij de roux. Goed roeren met de houten lepel en pas een volgende deel bouillon toevoegen als de klontjes er uit zijn.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op