Ga naar de inhoud

Eetdagboekje #10 (2016)



Eetdagboekje 10 01

De afgelopen week heb ik bijgehouden wat ik allemaal heb gegeten en het leek me leuk dit weer eens met jullie te delen. Ik denk dat we het stiekem namelijk allemaal leuk vinden om te zien wat een ander allemaal in zijn mond stopt.

Mijn vakantie is voorbij en het wordt tijd dat ik een beetje om mijn voeding ga denken. Er mogen nog een paar (zwangerschaps en kookboek)kilo’s vanaf namelijk. Al was het door het mooie weer soms lastig om er om te denken. Tijdens een barbecue eet ik namelijk graag lekker mee en als het warm weer is dan is een ijsje ook wel erg lekker. Maar als je dit eetdagboekje leest valt het je misschien ook op dat ik deze keer weinig koekjes en (bijna) geen chocolade heb gegeten? (yes!)

Toelichting: ik ben geen voedingsspecialiste, heb hier niet voor gestudeerd en weeg mijn eten niet af. De hele dag door drink ik water en groene thee. 

Kijk mee naar wat ik de afgelopen week allemaal at:

Maandag

Ik ontbijt met een kommetje yoghurt met muesli, extra rozijnen en een halve banaan. Tussendoor drink ik een smoothie van de andere halve banaan, een peer en een handje aardbeien voor we naar het zwembad gaan.

Na het babyzwemmen heb ik trek en eet ik drie (kleine) boterhammen met kipfilet, filetamerican en pindakaas. ‘s Avonds gaan eten we gewokte spitskool met ui en spekjes, miehoen en kipfilet.

Eetdagboekje 10 04

Dinsdag

Voordat ik mijn dochtertje wakker maak ontbijt ik met een schaaltje yoghurt met 2 eetlepels muesli, blauwe bessen en een paar frambozen. Daarbij drink ik een glas water.

Wandelend breng ik Fem naar d’r oma, hier kan zij lekker spelen en knuffelen en kan ik thuis aan het werk. Ik heb vandaag een computerdagje, als tussendoortje neem ik een banaan. Ik lunch met quinoa met gepocheerde kip, avocado, rucola en tomaat (dit recept deelde ik gister op mijn blog, klik hier).

‘s Avonds eet ik bij mijn ouders andijviestamppot met daarbij gemarineerde kipfilet met spek er omheen.

Woensdag

Ik ontbijt met een boterham met kipfilet. Tussen het werken door neem ik 2 crackers met smeerkaas. Ik lunch met 2 boterhammen met gerookte zalm.

Vandaag was eigenlijk een kook-dag voor de blog gepland. Omdat het zo lekker weer is maak ik er een halve computerdag van en geniet ik ‘s middags van het weer in de tuin bij mijn zusje. Volgens mij hebben we niets gegeten en alleen water gedronken. We blijven ‘s avonds eten en de barbecue gaat aan. Ik eet salade, stokbrood met kruidenboter en een paar stukjes vlees.

Eetdagboekje 10 03

Donderdag

De dag trap ik af met een kommetje yoghurt met een halve banaan en blauwe bessen. Tijdens het werken eet ik een appel en ik lunch met een eiwrap (een opgerolde omelet) dat ik beleg met rucola, blokjes tomaat, mais en zwarte bonen (Als ambassadeur van de zwarte boon heb ik altijd een zakje HAK zwarte bonen in mijn kast liggen en op dit soort momenten komt dat goed van pas).

Het is vandaag bloedje heet, niet alleen buiten maar ook in mijn keuken waar ik een aantal recepten voor de blog kook. Ook bereid ik de barbecue voor, ‘s avonds komt de schoonfamilie gezellig barbecuen. Ik denk een paar flesjes Jillz elderflower mint en eet salades, stokbrood met smeerseltjes, stukjes verse ananas en een aantal stukken vlees. Ik sluit de dag af met een lekker perenijsje.

Vrijdag

Vandaag ontbijt ik met 2 sneden maisbrood, eentje met kipfilet en een met pindakaas en plakjes banaan. Tussendoor vergeet ik te eten, dit komt doordat ik bij mijn oude collega’s op bezoek ga met Fem. Eigenlijk wilde ik daarna nog lunchen op een toffe plek in Alkmaar maar omdat Fem toch wel moe wordt besluit ik direct naar huis te rijden zodat ze in de auto alvast kan slapen. Ik had me ingesteld op een hele lekkere lunch en daarom maak ik thuis ei-banaanpannenkoekjes met frambozen en blauwe bessen klaar. Lekker met een beetje maple syrup.

‘s Avonds eten we gewokte spinazie met gekookte aardappel en verse kabeljauw. Vrijdag visdag 😉 Met vriendinnen houden we een wijnavond op terras. En daarbij mogen bitterballen en kaasstengels niet ontbreken.

Eetdagboekje 10 02

Zaterdag

Ik ontbijt met 2 boterhammen, eentje belegd met smeerpate en een met pindakaas. Tussendoor snoep ik stukjes mango. We gaan lekker varen en op de boot neem ik een Breaker (zuivel) en 2 witte bolletjes belegd met gerookte makreel, sla, komkommer en rode ui.

‘s Middags vertoeven we thuis in de tuin en eet ik 2 crackers met gekruide roomkaas. We eten ‘s avonds stokbrood belegd met een mengsel gehakt en tomatensaus (recept deel ik nog op de blog). Na het eten gaan we langs de Italiaanse ijssalon met de lekkerste ijsjes. Ik neem zoals altijd een bol yoghurt-framboos en daarbij neem ik deze keer ook een bol met bonbon-smaak. De rest van de avond houd ik het bij water en ik kan het niet laten uiteindelijk toch nog een schaaltje naturel chips te eten.

Zondag

We ontbijten met boterhammen. Ik neem een broodje met aardbeien en een beetje suiker, filet american met gekookt ei en een beschuitje met pure hagelslag. Bij de thee neem ik een sprits met chocolade.

Ik lunch met een kom soep en een paar stukjes stokbrood die ik in de soep dip. s’Avonds laat ik sushi bezorgen en eet ik een perenijsje toe. Daarna mogen we op kraamvisite en krijg ik een lekker stukje van de prachtige geboortetaart.

Dit artikel is een samenwerking met HAK, lees mijn disclaimer

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op