Ga naar de inhoud

De lekkerste salades op een rijtje

Salade inspiratie

Ineens is het volop zomer in Nederland. Nu het zo warm is moeten we daar echt van genieten, voor je het weet is het weer voorbij en zitten we in de regen. Daarom heb ik al twee avonden lekker gebarbecued. Het viel me op dat ik tijdens de barbecue deze zomer vaak dezelfde salade op tafel zet (deze caprese). Het leek me goed om mezelf en jullie te herinneren aan andere lekkere salades. Daarom zet ik in dit artikel de lekkerste salades op een rijtje. Voor jullie, maar ook een beetje voor mezelf.

Salades doen het goed in de zomer, niet alleen bij de barbecue maar ook als maaltijd. Bij de lunch of op een zwoele zomeravond. Als je ook al heel vaak je favoriete salade hebt gegeten deze zomer is het misschien tijd voor een nieuwe favoriet? Hier zit er vast eentje voor je tussen!

Klik op de titel of foto om het recept te bekijken

Caprese salade

Mijn favoriet deze zomer: de caprese salade. Tot nu toe heb ik hem bij iedere barbecue bij ons thuis gegeten en bij barbecues bij anderen heb ik hem meerdere keren meegebracht. Hij blijft lekker.

Capresesalade met spinazie

Caesar salade

Door gebakken kip, spek en croutons niet de gezondste salade dit er is, wel heel erg lekker. Hoewel er vele variaties bestaan, is dit een tijdloze klassieker die wereldwijd bekend is geworden.

Ceaser salade txt2

Pastasalade met carpaccio

De pastasalade met carpaccio is lekker fris, zeker als je hem eerder maakt en nog even in de koelkast zet. Ideaal als maaltijdsalade en een heerlijk gerecht dat perfect is voor de zomermaanden.

Pastasalade met carpaccio

Couscoussalade met avocado en spek

Ah deze is te lekker. Persoonlijk eet ik hem graag als lunch, maar dit gerecht is ook heel lekker als bijgerecht. Met couscous, spinazie, avocado en heerlijk krokant spek.

Salade met couscous, avocado en spek

Fruitige pastasalade

Een pastasalade met fruit is een verfrissende en heerlijke variant op de traditionele pastasalade. Zo belandt de zomer op je bord! Lekker met aardbeien, banaan en mango.

Fruitige pasta salade

Groene salade met gerookte kipfilet

Een goed gevulde salade met kipfilet, gekookt ei en avocado en komkommer met pijnboompitjes on top. Heel makkelijk te bereiden en vooral heel erg lekker.

Groene salade met kipfilet

Nachosalade BBQ chicken

Dit is weer eens wat anders. Een nachosalade met kip en barbecuesaus. Zowel koud als warm lekker.

Nachosalade met kip txt

Salade met meloen en serranoham

Deze salade heb ik gister samen met de caprese salade geserveerd bij de barbecue, en mijn zusje maakte hem woensdag ook. Blijft lekker.

Salade met ham en meloen

Witlofsalade met tonijn

Nog zo’n lekkere frisse salade: witlof met tonijn. Extra lekker met knapperig brood er bij.

Witlofsalade met tonijn

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op