Caprese salade

Salade met mozzarella en tomaat

Een klassieke caprese maar dan net even anders dan je gewend bent. Goed gevuld en met extra veel smaak.

Laatst verzorgde ik bij een familiebarbecue de salade. Ik wilde iets dat snel klaar was en zonder vlees of vis. Tijdens een barbecue eet je daar vaak meer dan genoeg van. Het werd een versie op de good old caprese salade.

Deze caprese salade is goed gevuld, de tomaat en mozzarella zijn namelijk aangevuld met sla en verse spinazie. En de salade brengen we op smaak met balsamicoazijn en groene pesto. De salade was heel snel op, zelfs de mensen die eigenlijk geen tomaten of mozzarella lusten smulden ervan..!

Capresesalade met spinazie

Caprese salade

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

  • 2 tomaten
  • 1 bol buffel mozzarella
  • gemengde sla
  • verse spinazie
  • basilicum
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • balsamicoazijn / groene pesto

Bereiding

Meng de sla met de verse spinazie en 2 theelepels groene pesto en verdeel dit over een groot bord of schaal.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel dit over de sla. Besprenkel de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Heike. says

    Ziet er heerlijk uit en ga deze zeker snel eten.

    Thx Brenda voor dit heerlijk gerecht.

  2. Wiekie says

    Ga hem zeker maken, helemaal mijn smaak

  3. Jeannet says

    Hoi hoi,

    Hoeveel gemengde sla en spinazie bedoel je in dit recept? 1 zakje of een bepaald gewicht?

    • Brenda Kookt says

      Ik ben daar nogal ‘los’ in. Voor een bijgerecht voor 4 personen heb je aan 100 gram spinazie en 100 gram gemende sla meer zeker voldoende. Je kunt ook van allebei een flinke hand nemen.

      • Jeannet says

        Super, dank je wel voor de info.

  4. Tanja says

    Mmm, deze lijkt me idd heel erg lekker! En het ziet er ook heel aantrekkelijk uit met al die kleuren!

  5. Joan Kramer says

    Gemaakt: heeerlijk!

  6. Ada says

    Wat doe je met de basilicum en serranoham?

    • Brenda Kookt says

      Hoe de serranoham er bij komt weet ik niet ;) Die heb ik verwijderd. De basilicum strooi ik tot slot over de salade