Ga naar de inhoud

Bosbessen ontbijtmuffins

Jammie, deze bosbessen ontbijtmuffins zijn super lekker en heerlijk zacht van binnen. Overigens ook heel goed bij de koffie of als tussendoortje.

20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bosbessen ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Een ideaal weekend- of vakantierecept als je het mij vraagt. Dat zijn deze bosbessen ontbijtmuffins uit Good Morning van Food Bandits.

Suus en Johan brachten eerder dit jaar hun boek Good Morning uit. Een boek boordevol lekkere maar ook gezonde ontbijtje. Ik moet bekennen dat ik er tot 2 weken geleken nog niets uit heb gemaakt. Het was er nog niet van gekomen. Wel stonden er een aantal recepten op mijn to-cook lijstje. Zo staan er heerlijke pannenkoek-recepten in, bijvoorbeeld de espresso pancakes die bij vriendlief zeker in de smaak gaan vallen. Maar ik besloot eerst aan de slag te gaan met de bosbessenmuffins. En oh my, dat was een hele goede keuze. Deze ontbijtmuffins zijn super lekker!

De muffins zijn gemaakt met banaan en yoghurt, waardoor ze niet droog worden maar juist extra zacht van binnen zijn. De muffins zijn gluten-, lactose en suikervrij. Al moet ik bekennen dat mijn variant dat niet meer is. Ik heb gewone volle yoghurt gebruikt en de kokosbloesemsuiker heb ik vervangen door kristalsuiker. Omdat ik dit niet in huis heb en ik denk dat de muffins hierdoor nog lekkerder worden.

Klik hier voor meer informatie over (of het bestellen van) dit heerlijke ontbijtboek en scroll naar beneden voor het recept van de overheerlijke bosbessen ontbijtmuffins.

Bleuberry breakfast muffins

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bosbessen ontbijtmuffins

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en zet een muffinbakplaat vol met papieren houdertjes. Meng de haver en het amandelmeel in een kom en voeg bakpoeder, kaneel en zeezout toe. Roer goed door elkaar. Pureer in een keukenmachine de banaan met eieren tot een luchtig mengsel. Voeg yoghurt, vanille- extract dadels en suiker toe en laat de machine net zo lang draaien totdat een mooi glad geheel is.
2
Stap 2
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer het goed door met een lepel. Laat het beslag even staan terwijl je de bessen afweegt. Roer tot slot de bessen door het beslag. Verdeel het mengsel over de papieren houdertjes en plaats de muffinplaat in de oven.
3
Stap 3
Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar, of totdat je er een sateprikker schoon uit kunt halen en de bovenkant licht terugveert.

In een afgesloten trommel kun je de ontbijtmuffins een paar dagen bewaren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

10 reacties

Annet

Kun je de ontbijtmuffins ook invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan Annet. Je kunt ze dan het beste in de koelkast langzaam laten ontdooien. Bijvoorbeeld de avond van te voren

Annelies

Hoe lang moet je mixen als je geen keukenmachine hebt? Het was al snel 'een mooi glad geheel', maar het eindresultaat is helaas behoorlijk vast. Dat lijkt me niet de bedoeling...

Laat een bericht achter

Demi

Yummie, lijkt me heerlijk om hiermee te ontbijten! :)

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Leuk om eens te ontbijten met muffins! Een goed begin van de dag!

Laat een bericht achter

Jonna@Burgertrutjes

Heerlijk recept! Ga ik een keer uitproberen :)

Laat een bericht achter

Suus

Wat onwijs leuk Bren!! Dank je wel voor het delen en wat voor suiker maakt nuet uit, muffins zijn gewoon een goed idee. Liefs Suus x

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat is goed om te horen Suus :) Ze zijn echt super

Jo's Daughter

Dat klinkt wel heel erg zoet, ehmm ik bedoel goed ;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zoet en goed :) Al valt het mee hoe zoet ze zijn hoor, hierdoor heel goed geschikt voor het ontbijt. Maar tussendoor mag natuurlijk ook

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op