Ga naar de inhoud

BBQ Slavinkspiesjes

Hou je ook van BBQ en slavinken? Bij deze maak ik van de old skool slavink een BBQ slavinkspiesje. Weer eens iets anders voor op de barbecue.

15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

BBQ Slavinkspiesjes

Barbecuespies met slavink

Barbecuetip: mijn favoriete stukje vlees heb ik omgetoverd tot een barbecuespiesje. Slavinkspiesjes.

Al heel lang is de slavink mijn favoriete stukje vlees. Het is helemaal niet zo bijzonder, blijkbaar vind ik de combinatie van het vlees met de spek gewoon erg lekker.

Voor de barbecue heb ik de slavink vorige week verwerkt in een spiesje, dat is met barbecuen nu eenmaal veel handiger. Een leuke tip voor als je eens iets anders wilt dan kipsate, een hamburger of een worstje.

BBQspies met slavink

Ingrediënten

spiesjes

Extra benodigd:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bbq slavinkspiesjes

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Meng het gehakt met een gesnipperd sjalotje, een geperst teentje knoflook, mosterd, koffiemelk, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Kneed het goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.
2
Stap 2

Leg 9 plakjes ontbijtspek op een snijplank naast elkaar zodat een groot vierkant ontstaat. Pak de helft van het gehakt en kneed hier een grote rol van. Leg de rol op het ontbijtspek en rol dit op zodat de hele gehaktrol is bedekt met spek. Snijd de rol met een scherp met in plakjes van 1,5 a 2 cm.

3
Stap 3
Herhaal deze stap met de overige plakjes ontbijtspek en het gehaktmengsel.
4
Stap 4
Snijd de paprika in stukjes.
5
Stap 5
Prik een burgertje slavink op een sateprikker gevolgd door 2 stukjes paprika, nog een slavink en tot slot nog 2 stukjes paprika.
6
Stap 6
Bewaar de spiesjes tot gebruik op een bord afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de slavinkspiesjes op de barbecue tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

9 reacties

Sven

Erg origineel concept. Je hebt ook alternatieven, maar, mooie start. Gr, Sven.

Laat een bericht achter

Tanja

Idd wat anders maar het lijkt me wel heel lekker en zo klaar :-) Met stukjes perzik of ananas er tussen lijkt het me ook heel erg lekker.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat lijkt me ook erg lekker, worden ze nog 'zomerser' van!

Jo's Daughter

Ja het is echt BBQ weer :)

Laat een bericht achter

Heike.

Ziet er heerlijk uit hhmmm ... lekker recept en ook nog lekker makkelijk te voor bereiden. Thx Brenda.

Laat een bericht achter

Walter

Ik vind dit origineel gevonden. Juist als curiositeit, waarom de koffiemelk? Met dit WE een verjaardags-BQ gaat dat er cht niet op mankeren! Well done

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Door de koffiemelk wordt het gehakt smeuïg. Gewone melk mag ook, maar ik vind koffiemelk net even wat vetter.

Demi | DE KOOKFABRIEK

Leuk en creatief recept! Gelukkig ga ik vanavond BBQen dus ik kan ze meteen proberen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op