5x koken met fruit

5x fruit

Met het zomerse weer van de afgelopen week ben ik helemaal into fruit. Op warme dagen vind ik het namelijk veel lekkerder om fruit te eten. Fruit als tussendoortje eten we denk ik allemaal. Maar wist je dat je fruit ook op andere momenten kunt eten en kunt verwerken in gerechten?

Ik geef je 5 tips om fruit in gerechten te verwerken:

Smoothie

Fruit kun je ook natuurlijk ook drinken. Ik vind het heerlijk om een smoothie als ontbijt of tussendoortje te nemen. Meestal meng ik 2 stuks fruit met 100 ml yoghurt of sinaasappelsap. Banaan/aardbei blijft lekker maar ik ben tegenwoordig ook fan van perzik, mango en zelfs avocado in de smoothie. Binnenkort deel ik mijn favoriete ontbijtsmoothie met avocado met jullie. Eerder deelde ik deze smoothie met jullie, en deze met peer. Tip: lees dit artikel als je ook groente in je smoothie wilt verwerken. 

Pannenkoekjes

Fruit kun je heel goed verwerken en eten met pannenkoekjes. Persoonlijk vind ik dit vooral lekker als ontbijt. De banaan-ei pannenkoekjes kennen we inmiddels denk ik allemaal (klik hier voor mijn recept). Maar je kunt ook blueberry’s (klik), aardbeien (klik) en appel (klik) verwerken in de pannenkoek.

Salade

Een maaltijdsalade is heerlijk op een zomerdag. Wist je dat het erg lekker is om fruit aan de salade toe te voegen? Bekijk eens deze recepten: salade met aardbei, salade met perzik, salade met appel, salade met peer.

Pasta

Vorig jaar deelde ik een lekkere zomerse pastasalade boordevol fruit. Ik voegde aardbei, banaan en mango toe aan de pastasalade en dit was een groot succes. Lekker fris als lunch of maaltijd. Klik hier om het recept te bekijken.

Toetje(s)

Classic, maar super lekker. Fruit toevoegen aan je toetje. Simpel door yoghurt met fruit te eten (ook lekker als ontbijt) maar er zijn nog veel meer toetjes waar fruit aan is toegevoegd. Hier bekijk je alle toetjes die op mijn blog staan. De lekkerste met fruit zijn wat mij betreft deze:

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Anne says

    Leuke inspiratie, thnx voor de tips!

  2. Demi says

    Wat ’n fijne tips, ik ga zeker de pannenkoekjes met fruit checken! :D

  3. Rowan says

    Wat een lekkere recepten! Heerlijk zoveel inspiratie met fruit!