Ga naar de inhoud

Italiaanse pasta tomatensoep

Deze Italiaanse pasta-tomatensoep is heerlijk in de winter, maar ook in de zomer tip ik je deze gevulde soep als avondmaaltijd.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Italiaanse pasta tomatensoep

gesponsord artikel

Soep kan altijd. In de winter is een kom dampende soep lekker verwarmend maar ook in de zomer is het niet verkeerd om een goede kom soep te eten. Neem dan deze zomerse Italiaanse pasta tomatensoep.

Deze tomatensoep is een lekker eenpansgerecht als lunch of maaltijd. Een snelle maaltijd. Het is ideaal om een grote pan te maken en deze met de hele familie op te eten. Op de camping of thuis nadat je van een mooie zomerdag hebt genoten.

Mijn Italiaanse tomatensoep is goed gevuld met groenten, pasta en gehaktballetjes en extra lekker met een paar krokante croutons er bij. In deze soep zijn meerdere andere Italiaanse gerechten verwerkt. Zo heeft het veel weg van deze pasta, de panzanella en dit spaghetti-gerecht.

Italiaanse zomersoep met pasta en tomaat

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze italiaanse pasta tomatensoep

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Fruit de ui met knoflook aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de tomaten, paprika’s en prei toe en bak dit 5 minuutjes mee.
3
Stap 3
Snijd het brood in blokjes en meng dit met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel de blokjes brood over de bakplaat en bak deze in 10 minuten krokant.
4
Stap 4
Meng het paneermeel met het gehakt en draai hier soepballetjes van.
5
Stap 5
Voeg de MAGGI basis voor soep tomaat toe, samen met 1,5 liter water en breng dit aan de kook. Voeg de pasta en gehaktballetjes toe en laat dit op zacht vuur 10 minuten koken tot de pasta en gehaktballetjes gaar zijn.
6
Stap 6
Garneer de soep voor het serveren met verse basilicum en croutons.

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

10 reacties

Brenda

Hoi Brenda. Vandaag stond dit recept op de scheurkalender (wel net even iets ander dan bovenstaande) Nu stond er bij de ingrediënten geen oregano maar bij de bereiding wel twee keer. Hoeveel oregano moest erin? Heb nu maar wat op de gok gedaan? Ook wanneer de peper er in moet staat niet bij de bereiding maar juist wel weer bij de ingrediënten ? Groetjes Brenda

Laat een bericht achter

Gert Wester

Goed en eenvoudig recept. Heerlijk! Zonder t vlees ook prima, zelf aangevuld met courgette en kleine worteltjes. En een scheut bio tomatensap! Om t af te maken zou je er brie in kunnen doen. Ook goed voor n zomer soepje als maaltijd icm srokbrood Gr.

Laat een bericht achter

Claudia

Hi Brenda, Wou de boodschappen doen voor deze soep maar toen zat ik in de winkel met een grote vraagteken of ik de Maggi Basis voor soep HELDER of GEBONDEN moest kopen; wist namelijk niet dar er 2 varianten van zijn. Dus welke heb jij gebruikt? Neem aan het potje voor 1.5l soep en niet die voor 2.5l. soep. Alvast bedankt voor je reactie. Gr. Claudia

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Claudia, Inderdaad 1,5 liter soep en ik ben voor de heldere soep gegaan.

Claudia

Heb laatst een andere naam gebruikt want de vorige reactie wou niet geplaatst worden.

Marina

Hallo Brenda, Wou de boodschappen doen voor deze soep maar toen zat ik in de winkel met een grote vraagteken of ik de Maggi Basis voor soep HELDER of GEBONDEN moest kopen; wist namelijk niet dar er 2 varianten van zijn. Dus welke heb jij gebruikt? Neem aan het potje voor 1.5l soep en niet die voor 2.5l. soep. Alvast bedankt voor je reactie. Gr. marina

Laat een bericht achter

Jonna@Burgertrutjes

Eigenlijk maak ik nooit soep in de zomer, maar na het lezen van jouw artikel ben ik hier toch anders over gaan denken. Misschien morgen maar proberen!

Laat een bericht achter

Joan Kramer

Gemaakt met een eigen draai eraan, want ben niet zo van potjes. Was een heerlijke soep.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Joan, en zonder potje gaat het ook prima natuurlijk

Demi

Ziet er lekker uit! Lijkt me heerlijk met die penne erin :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op