Ga naar de inhoud

Omelet (perfect fluffy) met groene groenten

Er zit me iets niet lekker wat ik graag met jullie wil delen vandaag. Je hebt vast gemerkt dat het er op dit moment even allemaal anders aan toe gaat hier op BrendaKookt.nl. Er verschijnen minder artikelen online omdat ik het even niet kan bijbenen. Ik ben bezig met de laatste recept-foto’s voor het kookboek en
Delen op

Omelet (perfect fluffy) met groene groenten

Lunch omelet met groene groenten

Er zit me iets niet lekker wat ik graag met jullie wil delen vandaag. Je hebt vast gemerkt dat het er op dit moment even allemaal anders aan toe gaat hier op BrendaKookt.nl. Er verschijnen minder artikelen online omdat ik het even niet kan bijbenen. Ik ben bezig met de laatste recept-foto’s voor het kookboek en de voorraad recepten die ik alvast had gemaakt raakt op. En daarbij lopen er op dit moment veel (hele toffe!) samenwerkingen waardoor de balans tussen gesponsorde en niet-gesponsorde content even helemaal anders is. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben.

Op dit moment moet ik mijn aandacht even verdelen tussen boek en blog. Binnenkort heeft mijn blog weer mijn volledige aandacht en kan ik weer volop toffe recepten en andere content voor jullie maken. En ik moet zeggen, ook daar heb ik weer super veel zin in. Ik heb hele leuke plannen voor de komende maanden. Dus stay tuned! 

Vandaag doen we op deze (regenachtige?) zondag makkelijk. Maar wel lekker. Ik deel namelijk het recept van mijn perfecte fluffy omelet. Dit is precies zoals je een omelet wilt hebben. Heel mooi zacht en fluffy.

En omdat ik heb besloten dat ik weer even gezond wil doen heb ik er in dit geval een omelet met lekker veel groenten van gemaakt. Maar als je daar niet van houdt kun je dat natuurlijk ook weglaten. Dan is de omelet nog steeds perfect fluffy.

De perfecte omelet met groene groenten

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten voor 1 persoon:

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • paar roosjes broccoli
  • 1/4 courgette, in blokjes
  • 4 champingnons
  • 2 stengels lente ui
  • geitenkaas
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

Kook de broccoliroosjes 8 minuten voor. Bak in een koekenpan de courgette met champignons en lente ui aan. Voeg de broccoliroosjes er bij en bak deze kort mee.

Verwarm in een andere grote koekenpan een scheutje olijfolie, zet het vuur hierna op medium.. Kluts de eieren, meng dit met de melk en breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel in de pan en bak dit even aan. Zet het vuur hierna laag zodat de omelet niet te bruin wordt en zachtjes gaart.

Beleg de omelet zodra de bovenkant gestold is met het groentemengsel. Vouw de andere kant over de groenten en bestrooi het geheel met geitenkaas.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op