Ga naar de inhoud

Bavette met uien-champignon jus

Het is woensdag, laten we de week breken met een lekker makkelijk maar vooral een heerlijk vleesgerecht. Een beetje luxe ook. Deze bavette met uien-champignonjus. Op een luxe etentje zal dit gerecht niet misstaan. Zelfs niet bij het kerstdiner. Maar ik moet bekennen dat ik dit vorige week gewoon op de woensdag at. Omdat ik
Delen op

Bavette met uien-champignon jus

Bavette met champignons en uit snel sausje

Het is woensdag, laten we de week breken met een lekker makkelijk maar vooral een heerlijk vleesgerecht. Een beetje luxe ook. Deze bavette met uien-champignonjus.

Op een luxe etentje zal dit gerecht niet misstaan. Zelfs niet bij het kerstdiner. Maar ik moet bekennen dat ik dit vorige week gewoon op de woensdag at. Omdat ik er zin in had. Eigenlijk wilde ik dit recept vlak voor het weekend plaatsen, omdat we dan wel iets lekkers verdiend hebben. Maar toen dacht ik: waarom deel ik hem ook niet gewoon op de woensdag? Laten we eens gek doen!

Bavette is een lekker zacht en mals stuk vlees, en wat mij betreft het lekkerste als hij nog lekker rood is. Zonder saus is de bavette al heerlijk, eigenlijk heeft het niets nodig. Maar met deze uien-champignonjus is het net even lekkerder. Aardappeltjes (liefst dit recept) en een groene salade er bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

En vind je een bavette net even te luxe of heb je liever geen rood vlees? Dan smaakt de jus ook prima bij een stukje varkenshaas. Of zelfs bij een kipfiletje.
Bavette met uienjus

Bavette met uien-champignonsjus

Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 bavette’s
  • 2 uien
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels water
  • zout en peper
  • verse bieslook
  • klontje boter om in te bakken

Bereiding:

Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.

Smelt boter in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak dit 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en voeg de ketjap en water toe. Laat de jus nog 10 minuten pruttelen.

Bestrooi de bavette’s met zout en peper. Smelt boter in een koekenpan en bak het vlees hierin om en om 2 a 3 minuten aan. Afhankelijk van hoe rood je het vlees wilt hebben.

Serveerde bavette’s met uienjus voor een complete maaltijd bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en een groene salade. Maar met een paar sneetjes wit-brood is het ook erg lekker.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op