Ga naar de inhoud

Tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer

Tijd voor een lekker licht en fris gerechtje. Verse tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer. Met de temperaturen van de afgelopen week eet ik het liefst lichte maaltijden. En van mij hoeft het ook allemaal niet zo warm. Daarom vandaag deel ik vandaag een lekker fris gerechtje, ideaal bij deze temperaturen. Als we tonijn eten
Delen op

Tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer

Tonijn met avocado en sushirijst

Tijd voor een lekker licht en fris gerechtje. Verse tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer.

Met de temperaturen van de afgelopen week eet ik het liefst lichte maaltijden. En van mij hoeft het ook allemaal niet zo warm. Daarom vandaag deel ik vandaag een lekker fris gerechtje, ideaal bij deze temperaturen.

Als we tonijn eten ga ik eigenlijk altijd voor tonijn uit een blikje. Zonde want verse tonijn is ook ontzettend lekker. En daarom vond ik het tijd voor een receptje met verse tonijn op het blog.

Het resultaat is een lekker fris gerechtje met sushirijst. Het heeft wel iets weg van een deconstructured sushi gerecht. Sushi, maar dan alle componenten apart in plaats van samen in een rolletje gerold. Lekker makkelijk, en bijzonder smakelijk.

Deconstructured sushi met tonijn en avocado

Tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram sushirijst
  • 2 moten verse tonijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel soyasaus (plus extra voor bij het serveren)
  • 3 eetlepels sesamzaadjes (mix van bruin en zwart)
  • halve komkommer
  • 1 theelepel suiker
  • 40 ml rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 avocado
  • klein beetje wasabi
  • peper en zout

Bereiding:

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Meng de rijst hierna met een theelepeltje suiker en 20 ml rijstazijn.

Schaaf de komkommer in fijne plakjes, dep ze droog met keukenpapier en meng het met 1 theelepeltje suiker en 20 ml rijstazijn. Laat dit even staan.

Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng dit met een klein beetje wasabi, peper en zout.

Meng olijfolie met sojasaus. Wrijf de tonijn met dit mengsel in en dep het hierna in een bord met daarop de sesamzaadjes.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de verse tonijn aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Of langer als je hem liever doorbakken eet.

Serveer de tonijn met de sushirijst, komkommer en een toef avocadocreme. Het is ook lekker om er ee beetje sushi gember bij te eten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Eiersaladecups
Kipbonbon van roomkaas met mango

5 reacties

Sophie

1ste kerstdag 2018 hebben we bovenstaand recept uitgeprobeerd....Om de vingers bij af te likken!! Héérlijk!!!

Laat een bericht achter

JaimysKitchen

Haha, wat leuk, toen ik de foto zag dacht ik aan deconstructed sushi, en dat las ik ook terug. Lijkt me echt heel lekker en het is echt onwijs fotogeniek!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Jaimy

Tilly

Ohh, dit ziet er lekker uit, was net op zoek naar iets lekkers voor dit pinksterweekend, jammie.

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Jammie, van die licht gegrilde verse tonijn is toch wel echt mijn favoriete manie van bereiden!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op