Ga naar de inhoud

Gevulde gehaktbroodjes

In het weekend hebben we niet altijd zin om uitgebreid te koken, maar ook niet om te snacken. Gerechtjes als deze komen dan heel erg goed van pas. Gevulde gehaktbroodjes. Op zondag doen wij vaak lekker makkelijk qua eten. Ik sta dan niet te lang in de keuken en het gebeurt regelmatig dat we tegen
Delen op

Gevulde gehaktbroodjes

Gevulde gehaktbroodjes

In het weekend hebben we niet altijd zin om uitgebreid te koken, maar ook niet om te snacken. Gerechtjes als deze komen dan heel erg goed van pas. Gevulde gehaktbroodjes.

Op zondag doen wij vaak lekker makkelijk qua eten. Ik sta dan niet te lang in de keuken en het gebeurt regelmatig dat we tegen het einde van de middag een filmpje of serie aan zetten en dan uiteindelijk op de bank eten. Ik houd niet van eten op de bank, maar op een luie zondag wel.

Deze gehaktbroodjes zijn gemakkelijk om te maken. Het hapt lekker weg, en je hebt geen bestek nodig. Het is bijvoorbeeld ook leuk om deze kleine gevulde broodjes te serveren op een feestje.

Het gehakt is op smaak gebracht met tomatenpuree, mosterd en oregano. Het fijne is dat je deze broodjes ook heel erg goed van te voren kunt maken (ongeveer 2 uur van te voren). Bewaar ze afgedekt in de koelkast en als je trek hebt hoef je ze alleen even in de oven te schuiven.

Gevuld stokbrood

Gevulde gehaktbroodjes

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 6 kleine broodjes:

  • 350 gram gehakt
  • 1 eetlepels grove mosterd
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree (of een klein blikje)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout
  • 6 kleine pistoletjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hol de pistolets voorzichtig uit. Dit gaat goed door eerst met een mes in te snijden, dan pluk je het brood er zo met je vingers uit. Maal de helft van het uitgeholde brood fijn. Snipper de ui heel fijn en snijd de tomaten in plakjes.

Meng het gehakt met mosterd, tomatenpuree, oregano, het gemalen brood, ui en peper en zout.

Vul de broodjes met het gehaktmengsel en beleg met de plakjes tomaat. Top de broodjes af met nog een klein beetje oregano.

Bak de gevulde gehaktbroodjes 20 minuten in de oven zodat het gehakt mooi gaar is.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

8 reacties

Erica

Oeh dit is leuk ^_^. Ik ga op zoek naar en zak van die hele kleine (afbak) broodjes en maak ze in mini variant Perfecte hapje voor verjaardagen! Thanks Brenda ^_^

Laat een bericht achter

Birgitta

Ook superlekker om plakjes spek en kaas over het gehakt te leggen voor het in de oven gaat.

Laat een bericht achter

Corinna

Hoi Brenda, broodje gehakt ziet er lekker uit? Ik heb een vraagje" moet je eerst de pistoletje bakken voordat je ze gaat uithollen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Corinna, nee dat broodjes heb ik gebakken nadat het uithollen. De broodjes bak je af samen met de gehakt.

Florence

Misschien ga ik het eens proberen met vegagehakt. Zou het ook zonder de mosterd lekker zijn? Liefs xx

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zonder mosterd is het ook lekker, ik zout dan wel een beetje extra peper en zout toevoegen.

Desiree | Sweet Happinez

Dit ziet er heerlijk uit! Inderdaad fijn om dit op een makkelijke dag te maken of als verjaardagshapje te gebruiken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op