Ga naar de inhoud

The New Easy – Donna Hay

The New Easy Donna Hay Review

Vlak nadat mijn dochtertje Fem in december werd geboren viel het nieuwe kookboek van Donna Hay, The New Easy, bij mij op de deurmat. Aangezien ik me de eerste maanden vooral op een mooie roze babywolk bevond kwam het er niet van het boek door te nemen en er mee aan de slag te gaan.

Inmiddels heb ik dat wel gedaan en daarom deel ik bij deze mijn review van dit heerlijke kookboek. Een tip voor als je dit voorjaar op zoek bent naar nieuwe frisse kookinspiratie.

The New Easy Donna Hay Review boek 03

The New Easy is zoals we van Donna Hay gewend zijn, het past helemaal in de lijn van haar eerdere boeken  ‘Fast, Fresh Simple’, ‘Fresh and light’ en ‘Simple Dinners’. Qua fotografie en styling is dit boek licht en kleurrijk. Het geeft me een lente-gevoel.

In the new easy staan nieuwe manieren om koken gemakkelijker te maken centraal. Het bevat snelle oplossingen voor doordeweekse dagen en bijzondere geruchten voor in het weekend. Het boek is hierop ingedeeld met de hoofdstukken ‘Doordeweekse dagen’, ‘Weekends’, ‘Bijgerechten en salades’, ‘Gebak en koekjes’ en tot slot een hoofdstuk met ‘Desserts’.

The New Easy Donna Hay Review boek 02

Zo laat Donna zien hoe je een simpele quiche kunt maken (zonder gedoe met deeg en vulling), snelle noedelsoep op tafel tovert en snel een lekkere smaakvolle curry maakt.

Leuk extraatje bij dit boek is dat er ook wordt laten zien wat je nog meer met een gerecht kunt, hoe je een gerecht kunt re-stylen zodat het weer helemaal anders is. Maar dan wel met dezelfde ingrediënten. Bijvoorbeeld een re-style voor een chique etentje , feestelijk diner of voor een picknick zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen.

The New Easy Donna Hay Review 02

The New Easy Donna Hay Review boek

The new easy is wat mij betreft een dikke aanrader. Het is een heerlijk kookboek dat je er niet alleen bijpakt als er mensen komen eten. Er staan meer dan genoeg recepten in die ook geschikt zijn om nog te maken na een lange werkdag, die binnen een half uur op tafel staan. Ook fijn dat veel recepten ook voor 1 of 2 personen te maken zijn.

The new easy | Donna Hay | Spectrum Uitgevers | verkrijgbaar voor € 29,99
Klik hier om het boek te bestellen via bol.com

4 reacties

Vivian | stayaliveandcooking

Ik ben zo'n fan van Donna Hay: haar boek simple dinners heb ik al minimaal 40 keer doorgebladerd! Die prachtige heldere foto's, echt heel gaaf. En dat dessert op de laatste foto ziet er ook goed uit haha!

Laat een bericht achter

Arjanne

Ik had 'm laatst geleend bij de bieb en afgelopen weekend heb ik de blondies met gezouten karamel gemaakt. Man, wat zijn die lekker! Dikke brokken chocola, dulce de leche en zoutvlokjes. En echt zo gemaakt, weinig werk.

Laat een bericht achter

Fran

Ik heb hem al een tijdje in huis maar nog niet uit gekookt :blush: Toevallig wel volgende week gepland die kipspiesjes van de eerste foto die je geplaatst hebt :) Het is inderdaad een erg leuk boek zoals zovelen van haar.

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Ziet er erg leuk uit, prachtige foto's!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op