Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Bosbessentaart met citroen

Loopt het water je na het zien van bovenstaande foto al in de mond? Ik sluit de paasrecepten dit jaar af met een topper van een taart. Een bosbessentaart met citroen! Het is bijna pasen, waarschijnlijk is je menu al helemaal rond. Maar als je zin hebt in een lekkere frisse taart, en er de
Delen op

Bosbessentaart met citroen

Bosbessen citroentaart

Loopt het water je na het zien van bovenstaande foto al in de mond? Ik sluit de paasrecepten dit jaar af met een topper van een taart. Een bosbessentaart met citroen!

Het is bijna pasen, waarschijnlijk is je menu al helemaal rond. Maar als je zin hebt in een lekkere frisse taart, en er de tijd voor hebt dan moet je je plannen wijzigen. Dan moet je voor deze bosbessentaart met citroen gaan. Hij is het waard om je plannen om te gooien 😉

Deze taart is echt een topper. De taart is fris, fluffy en zoet. Maar niet te zoet, precies goed zoet. Een dikke vette tip als je dit weekend nog een lekkere taart op tafel wilt toveren. Of iedere andere dag natuurlijk.

Op zoek naar meer paasrecepten? Klik hier om het complete overzicht te bekijken.

Bosbessentaart met citroen

Bosbessentaart met citroen

Bereidingstijd totaal 2,5 uur (20 minuten, 40 minuten baktijd, tijd om goed af te koelen (ongeveer een uur), 20 minuten bereidingstijd en vervolgens nog een uur om op te stijven)

Ingrediënten voor 12-14 punten

Voor de cake:

  • 230 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 4 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 360 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • 240 ml melk
  • rasp en sap an 3 medium citroenen
  • 300 gram bosbessen
  • 1 eetlepel bloem

Voor de crèmelaag:

  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 240 gram poedersuiker
  • 30 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

Extra benodigd: twee springvormen van 24 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet de bakvorm in.

Mix de boter op een hoge stand romig. Voeg de kristalsuiker en basterdsuiker toe en meng dit ongeveer 3 minuten door. Voeg hierna de eieren en vanille toe en mix dit goed door tot het goed gemengd is.

Meng in een andere kom de bloem met bakpoeder en zout. Meng dit met het beslag op een lage stand van de mixer. Voeg hierna de melk, citroensap en citroenrasp toe en roer dit door elkaar. Meng de bosbessen met 1 eetlepel bloem en roer dit tot slot ook door het beslag.

Verdeel het beslag over 2 springvormen. Bak de cake 40 minuten in de oven. Gebruik een sateprikker om de controleren of het beslag in het midden gaar is. Als de prikker er niet schoon uit komt is de cake nog niet gaar. Laat de cake helemaal afkoelen voor je de crèmelaag aanbrengt.

Het bereiden van de crèmelaag: Meng de roomkaas en boter door elkaar met een mixer. Voeg de poedersuiker, slagroom, vanille extract en zout toe en mix dit 3 minuten op de hoogste stand door elkaar.

Het opmaken van de taart:Besmeer een van de cakes met een laag roomkaas. Leg de tweede cake er op en besmeer de twee cakes bovenop en rondom met de cremelaag. Verdeel de een paar extra (verse) bosbessen over de taart.

Tips:

  • Laat de taart voordat je hem aansnijdt minimaal een uur opstijven in de koelkast. Als je dit niet goed heb je de kant dat de cakes van elkaar af glijden.
  • De cakes en de creme kun je een dag van te voren bakken en klaarmaken. Bewaar de cakes afgedekt op kamertemperatuur, en de creme in de koelkast.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

28 reacties

Elky

Ik heb de taart nog niet gemaakt maar zou ook heel graag een antwoord op de vaker gestelde vraag hebben of er echt 240 (!) gram poedersuiker in moet?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik heb 240 gram gebruikt, oeps ik zie nu de fout met 420 gram.

FREDDY
5/5 sterren

ik vond over heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek of tussen doortje te geven

Laat een bericht achter

Liesbeth Novak

Ik vind de taart erg zoet, klopt de hoeveelheid poedersuiker wel?

Laat een bericht achter

Angelic

Hoi Brenda...dit weekend je cake gebakken en moet zeggen fantastisch..erg lekker het zure met het zoete..geweldige combinatie....ik wil een theetuin beginnen en deze cake ga ik zeker een keer bakken..bedankt Gr Angelic

Laat een bericht achter

Marleen

Hai Brenda, Ik heb al veel van je gemaakt, ook deze taart lijkt me heerlijk! Vraag: klopt de hoeveelheid poedersuiker? Het lijkt mij zo veel? Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Zara

Hi! Welke maat springvorm dient er gebruikt te worden? :-) Dank!

Laat een bericht achter

Linda

De slagroom voor de crème Opslaan? Gezoet of ongezoet

Laat een bericht achter

Anne

Hoi. Kan ik de citroen ook helemaal weg laten? Word de taart dan niet droog of moet ik dan iets anders van vloeistof toevoegen? Bedankt.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Citroen kun je weglaten, wel zou je bijvoorbeeld een klein beetje vanille toe kunnen voegen. Persoonlijk vind ik de smaak van citroen er juist heel erg lekker bij passen

Zeinab

Hoi Brenda! Zou je mij kunnen vertellen hoeveel ml vers citroensap je ongeveer nodig hebt voor dit recept (aangezien de grootte van citroenen redelijk kunnen verschillen) ? En bak je de cake af op de hetelucht stand of op de onder- bovenwarmte stand? Alvast bedankt! Groetjes, Zeinab

Laat een bericht achter

C. Voets

Hallo Brenda, ik heb vanillepoeder gevonden op de markt het is orange kleurig ...ken je het ..?En weet jij ook welke verhouding ik zou moeten gebruiken zoals bij deze taart ? Ik hou van jou site maak regelmatig iets van jou . Groetjes Conny

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Met deze vanillepoeder heb ik helaas geen ervaring, ik kan je daarom niet adviseren over de verhoudingen.

Anne

Hoi! Hoe bewaar je deze cake? Op kamertemp of in de koelkast? Groetjes Anne

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Anne, je kunt het het beste in de koelkast bewaren.

J orrianne

Doe ik nu alleen roomkaas tussen de cakes of die Crème laag?

Laat een bericht achter

Ivon

De taart ziet er heerlijk uit! Ik wil deze eigenlijk in 1x in 1 springvorm bakken en dan door 3en snijden zodat ik 3 lagen heb. Is dat mogelijk? Hoe zit het dan met de baktijd?

Laat een bericht achter

Ann

Heb de taart ook gemaakt. Smaak was goed! De taart was echter veel te stevig en compact - niet genoeg gerezen ofzo. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Laat een bericht achter

Kim

Ik heb de taart gisteren gemaakt. Zeker een topper!

Laat een bericht achter

Angelina

Ohh wauw deze taart is echt mooi en ziet er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Jammie, ik zie de laatste tijd zoveel recepten met bosbessen, heb er helemaal zin in!

Laat een bericht achter

Tanja

Mmm, deze taart lijkt me heerlijk! Heb je nog een tip hoe je de 2de laag makkelijk op de eerste laag en creme krijgt? Ik ben zo bang dat hij bij mij zal breken.

Laat een bericht achter

Marlotte

Oh wauw, deze taart is echt een plaatje!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De bodem is mooi stevig en breekt niet zo snel. Mocht de bodem toch breken dan zie je hier niets meer van als je de taart helemaal hebt opgemaakt en ingesmeerd.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Tnx Angelina, hij is ook écht heerlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op