Hemels broodje geitenkaas

Broodje geitenkaas met appel en aubergine

Het is weekend en dan mogen we onszelf best eens verwennen met iets lekkers. Wat dacht je van een lekker broodje? Een lekker broodje geitenkaas. Of nee, nog beter: een Hemels broodje geitenkaas!

Sommige zaken staan bekend om een bepaald gerecht. Een super lekker gerecht waarvoor je speciaal het restaurant bezoekt, al moet je er voor omlopen. In mijn geval is dat voor de lunch in Hoorn het broodje geitenkaas van Hemels Eten en Drinken. Het Hemelse broodje geitenkaas.

Het Hemelse broodje geitenkaas is anders dan alle andere broodjes geitenkaas. Wat mij (en vele anderen weet ik inmiddels) betreft veel lekkerder. De geitenkaas is lekker warm en niet te sterk. Ik houd van geitenkaas maar niet van die hele sterke die je bij andere lunchrooms soms krijgt. En extra lekker is het dat er appel en geroosterde aubergine is toegevoegd. Samen met een beetje honing, en de geitenkaas is het een super lekkere combi.

Omdat het Hemelse broodje geitenkaas zo lekker is wil ik er niet alleen van kunnen genieten als ik in de stad ben, maar ook thuis. Daarom besloot ik hem na te maken. Met succes! Nu kunnen jullie allemaal genieten van het heerlijke broodje. Ook als je niet in Hoorn komt. Maar ben je wel in de buurt, loop dan zeker even binnen bij Hemels Eten en Drinken en bestel het broodje geitenkaas. Want het origineel is altijd het lekkerste. Al komt mijn versie er verdomd dicht bij in de buurt..

Hemels broodje geitenkaas

Hemels broodje geitenkaas

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 2 harde bollen
  • 2 plakken verse geitenkaas (circa 75 gram)
  • halve rode ui
  • 1/4 appel
  • 4 plakken aubergine
  • 2 handjes rucola melange
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smeer de plakken aubergine in met olijfolie en grill ze op een grillplaat of in de koekenpan. Snijd de ui in ringen (bak dit in als je het lekker vind in de koekenpan even aan). Snijd de appel in dunne schijfjes.

Leg de plakken geitenkaas op de bakplaat met bakpapier en leg de harde bollen er bij. Verwarm dit 10 minuten in de oven. Meng de honing met olijfolie en een beetje peper en zout tot een dressing.

Snijd de harde bollen doormidden. Beleg de bollen met een beetje van de rucola melange en twee schijfjes appel. Leg hier de plakjes aubergine op, 2 plakjes per bol. Verdeel hierover nog 2 schijfjes appel en de rode ui. Leg hier vervolgens de plak geitenkaas op. Besprenkel het geheel met de honingdressing en bestrooi met peper en zout.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Daniëlle says

    Wat lekker! Ik ben dol op geitenkaas en dit broodje lijkt mij echt heerlijk!

  2. Marlotte says

    Mmm, klinkt héél goed! Ik ben sowieso dol op alles met geitenkaas, dus deze zal ook vast en zeker in de smaak vallen!

  3. Cheese and Chinese says

    Een broodje geitenkaas is inderdaad een klassieker! Ik heb er nog nooit een gehad met gegrilde aubergine, lijkt me een lekkere toevoeging!

  4. Els says

    Geitenkaas en aubergine vind allebei erg lekker, kan niet wachten tot het weekend