Hummus van rode biet

Hummus van rode biet

Het is super gemakkelijk om hummus te maken. Je stopt een aantal ingrediënten in een keukenmachine en voor je het weet is het getransformeerd tot een lekker smeerseltje. Hummus! En daarmee kun je lekker variëren, deze keer met rode biet.

De pompoenhummus die ik vorig jaar maakte is nog steeds mijn favorietje. Als ik het afgelopen jaar hummus maakte was het de variant met pompoen (klik hier voor het recept). Maar met hummus kun je nog veel meer kanten op, je kunt verschillende groenten toevoegen om er een andere twist aan te geven. Bijvoorbeeld een rode hummus, hummus van rode biet.

De rode bieten hummus heeft een aardse smaak. Het is lekker op een cracker of boterham als gezond smeersel maar je kunt er bijvoorbeeld ook komkommer of andere groenten in dippen. En mijn favoriet: bietenhummus met geitenkaas!

Rode bieten hummus

 

Hummus van rode biet

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

 • 1 grote voorgekookte rode biet
 • 275 gram uitgelekte kikkererwten
 • 2 eetlepels sesamzaad
 • 1 teen knoflook
 • sap van een halve citroen
 • halve theelepel komijnpoeder
 • halve theelepel paprikapoeder
 • peper en zout

Bereiding:

Snijd de rode biet in blokjes en snijd de knoflook in stukjes. Voeg dit samen met de kikkererwten, sesamzaad, citroensap en de kruiden in het bakje van de staafmixer of keukenmachine. Mix dit tot een romig geheel.

 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marlotte says

  Ah, het ziet er zo leuk uit. Laatst heb ik een trio hummus gemaakt, ééntje van rode biet, één van wortel en nog eentje met spinazie. Echt heerlijk!

  • Brenda Kookt says

   Heb je pompoenhummus al eens geprobeerd? Is ook een aanrader, recept staat op mijn blog.

 2. Walter says

  Met de overvloed aan rode biet uit de tuin altijd leuk of weer eens een andere toepassing te zien. Thks

 3. Cheese and Chinese says

  Wanneer ik iets met rode biet maak voel ik me eigenlijk altijd verplicht om er geitenkaas bij te doen, zo’n lekker combinatie!

 4. Peggy's Pastime says

  Mmmm, ziet er lekker uit. Een goede tip voor de komende Dagen Zonder Vlees waar ik aan meedoe.

 5. Pauline says

  Deze ziet er ook heerlijk uit. En die geitenkaas, wat een heerlijke combi. :-)

 6. Gerard Monster says

  Hallo Brenda,

  Ik wil graag dit maken als alternatief voor alle zoet broodbeleg.
  Als ik van bijvoorbeeld de rode biet een Hummus maak, hoe lang blijft dit dan goed?

  Gerard