Ga naar de inhoud

Hummus van rode biet

Hummus van rode biet

Het is super gemakkelijk om hummus te maken. Je stopt een aantal ingrediënten in een keukenmachine en voor je het weet is het getransformeerd tot een lekker smeerseltje. Hummus! En daarmee kun je lekker variëren, deze keer rode biet hummus.

De pompoenhummus die ik vorig jaar maakte is nog steeds mijn favorietje. Als ik het afgelopen jaar hummus maakte was het de variant met pompoen (klik hier voor het recept). Maar met hummus kun je nog veel meer kanten op, je kunt verschillende groenten toevoegen om er een andere twist aan te geven. Bijvoorbeeld hummus met bieten.

Rode bieten hummus

De rode bieten hummus heeft een aardse smaak. Het is lekker op een cracker of boterham als gezond smeersel maar je kunt er bijvoorbeeld ook komkommer of andere groenten in dippen. En mijn favoriet: bietenhummus met geitenkaas!

Rode biet hummus recept

Hummus van rode biet is een variant van de klassieke hummus die wordt gemaakt met kikkererwten. In plaats daarvan wordt deze versie gemaakt met gekookte rode bieten die worden gepureerd tot een gladde massa. Door toevoeging van tahini, knoflook, citroensap en olijfolie krijgt de hummus van rode biet een romige en smaakvolle textuur. Daarnaast heeft deze variant een prachtige rood-paarse kleur die zorgt voor een mooie presentatie op een bord of in een schaal. Het is een heerlijk veganistisch en glutenvrij alternatief voor traditionele dipsauzen en kan worden geserveerd met groenten, crackers, brood of als spread op sandwiches.

Rode bieten hummus

Hummus van rode biet

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 grote voorgekookte rode biet
  • 275 gram uitgelekte kikkererwten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • halve theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de rode biet in blokjes en snijd de knoflook in stukjes. Voeg dit samen met de kikkererwten, sesamzaad, citroensap en de kruiden in het bakje van de staafmixer of keukenmachine. Mix dit tot een romig geheel.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op