Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Linzensoep – Romige linzensoep

Vandaag deel ik een lekkere verwarmende maaltijdsoep met jullie, een soep van rode linzen. Linzensoep! Lekker, vullend en gezond! Wat wil je nog meer? Linzensoep Ik was nooit echt een liefhebber van linzen. Tot ik dit rode linzensoep recept maakte. Deze rode linzensoep viel namelijk behoorlijk in de smaak en...
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Linzensoep – Romige linzensoep

Vandaag deel ik een lekkere verwarmende maaltijdsoep met jullie, een soep van rode linzen. Linzensoep! Lekker, vullend en gezond! Wat wil je nog meer?

Linzensoep

Ik was nooit echt een liefhebber van linzen. Tot ik dit rode linzensoep recept maakte. Deze rode linzensoep viel namelijk behoorlijk in de smaak en komt hier zeker vaker op tafel. Maak jij hem ook?

Linzensoep maken

Zelf linzensoep maken, dat klinkt misschien ingewikkeld. Maar dat is het het niet! Het is juist heel makkelijk om zelf linzensoep te maken. Het belangrijkste ingrediƫnt? Ongetwijfeld de linzen. En deze voedzame peulvrecht is snel te verwerken in een lekker soepje.

Hoe maak je linzensoep?

Om de soep te maken bak je allereerst wat ui, knoflook en bleekselderij in een pan met olijfolie. Ik hou van een linzensoep met smaak, daarom voeg ik ook lekkere kruiden toe. In dit geval: paprikapoeder, komijnzaad, kurkuma, kerriepoeder en kaneel. En om de linzensoep extra lekker te maken voeg ik niet alleen bouillon toe, maar ook een blik gepelde tomaten en kokosmelk.Ā Dit alles maakt een kruidige, romige en volle linzensoep.

Dat geheel breng je aan de kook en laat je zo’n 30 minuten doorkoken. Als laatste stap pureer je de soep met een staafmixer of in de blender en voeg je de kokosmelk toe. Verwarm dit nog even mee en dan is je soep al klaar. Binnen drie kwartier staat er een heerlijke, gezonde soep op tafel. Wat wil je nog meer?

Linzensoep recept

Vegetarische linzensoep

In dit geval heb ik de linzensoep vegetarisch gehouden en geen vlees toegevoegd. Vind je het lekker om vlees toe te voegen? Dan kun je bijvoorbeeld gehaktballetjes met de soep mee verwarmen. Voeg de gehaktballetjes toe nadat je de soep hebt gepureerd. Laat de soep na het toevoegen van de soepballetjes nog 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn. Ook een heel lekkere twist en zeker het proberen waard.

Serveren

In dit geval heb ik de romige linzensoep gegarneerd met verse peterselie. Je kunt ook koriander gebruiken als je dat lekker vindt. Serveer de soep met brood of een salade.

–> Tip: wil je nog iets anders maken met linzen? Dan tip ik je graag deze linzensalade met zoete aardappel.

Recept linzensoep

Warme kom soep

Ook als het weer buiten weer wat warmer wordt gaat een kop warme soep er bij mij altijd wel in. Linzensoep is wat mij betreft een ideale maaltijd op een lazy sunday of als tussendoortje als je aan het werk bent. Als je in de kou een stuk hebt gewandeld, gefietst of hardgelopen is er toch niets lekkerders dan een kom warme soep? Bovendien is linzensoep niet alleen lekker, maar ook gezond en voedzaam, rijk aan goede voedingsvezels.

Ben je op zoek naar meer lekkere maaltijdsoepen? Dan tip ik je graag deze recepten:

Ingrediƫnten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze linzensoep – romige linzensoep

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm een beetje olijfolie in de pan. Snijd de ui en knoflook fijn, fruit dit even aan. Snijd de bleekselderij ook fijn en bak dit ook even mee.
2
Stap 2

Voeg de kruiden toe en laat dit kort meebakken. Voeg hierna de gepelde tomaten en de linzen toe, samen met de bouillonblokjes en 1 liter water. Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 20 tot 30 minuten doorkoken.

3
Stap 3

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en voeg tot slot de kokosmelk toe. Verwarm dit nog een mee. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

4
Stap 4
Garneer de soep voor het serveren met verse koriander of peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

4 reacties

Agatha

Wat een leuk recept. Met heel veel plezier klaar gemaakt. Dankjewel!

Laat een bericht achter

Kirsten

Heel lekker! Ik maak deze soep al jaren regelmatig :) bedankt!

Laat een bericht achter

Janine
5/5 sterren

Echt super lekker deze soep! Ik heb het al zo vaak gemaakt. Hindoestaanse Massala (kerrie) geeft de soep een speciaal tintje ā€¦

Laat een bericht achter

Yvonne
5/5 sterren

Heerlijk soepje! Voedzaam, gemakkelijk te maken en zeer smaakvol.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op