Ga naar de inhoud

Witlofstamppot met spekjes en oude kaas

Gesponsord artikel De vaste bezoeker van mijn blog weet het, ik ben een aardappel eter. Als het aan mij ligt eet ik 3 avonden in de week aardappelen. Het liefst op de oer-Hollandse manier, gekookt. Daarom vind ik het extra leuk dat ik dit jaar ga samenwerken met CêlaVita, hét aardappelmerk met een breed assortiment aardappelproducten. En het
Delen op

Witlofstamppot met spekjes en oude kaas

Witlof recept

Gesponsord artikel

De vaste bezoeker van mijn blog weet het, ik ben een aardappel eter. Als het aan mij ligt eet ik 3 avonden in de week aardappelen. Het liefst op de oer-Hollandse manier, gekookt. Daarom vind ik het extra leuk dat ik dit jaar ga samenwerken met CêlaVita, hét aardappelmerk met een breed assortiment aardappelproducten. En het leukste is, jullie mogen via Bloginsiders mee doen en de producten ook testen!

Vandaag deel ik een heerlijk aardappelgerecht met de gekookte aardappel. Een witlofstamppot met spek, kaas en nog meer lekkers. Binnen 20 staat het stamppotje op tafel, ideaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken.

Nu na de geboorte van ons dochtertje zien mijn dagen er iets anders uit dan daarvoor. Op dit moment kom ik aan weinig anders toe dan het verzorgen van ons moppie. En dat is prima (en heerlijk), ik heb niet voor niets zwangerschapsverlof. Maar ‘s avonds moet er ook gegeten worden. Daarom grijp ik op dit moment snel naar iets makkelijks, zoals de gekookte aardappel. En wat is er op een koude winterse dag lekkerder dan een stamppotje?

Witlofstamppot met spekjes

Als je écht gaat voor makkelijk dan kun je het recept sneller maken door voor de CêlaVita kookaardappel te gaan. Deze aardappelen hoef je niet te schillen, en staan binnen 20 minuten op tafel.

Aardappelen uit een zakje. Daarvan denk je misschien dat ze bewerkt zijn en van alles is toegevoegd, maar bij de aardappelen van CêlaVita is dat niet het geval. In het zakje zit 100% aardappel, de aardappelen zijn alleen geschild en vervolgens geblancheerd om er voor te zorgen dat de aardappel snel(ler) klaar is. Aan de kookaardappelen zijn geen conserveermiddelen toegevoegd. Een hele handige oplossing als je dus niet zoveel tijd hebt om te koken maar wel een gezonde Hollandse maaltijd op tafel wilt zetten.

Test samen met mij het assortiment van CêlaVita!

Wil je ook aan de slag met de aardappelen van CêlaVita? Dat kan! Meld je via mij op deze pagina aan als Bloginsider. (aanmelden kan tot uiterlijk 22 januari)

Als bloginsider ontvang je het complete kookassortiment van CêlaVita. Bereid hiermee een lekker en gemakkelijk recept en deel dit via Social Media (Facebook, Twitter en/of Instagram) met de #vivelaVita zodat we allemaal mee kunnen kijken naar het lekkers dat iedereen met de aardappelen bereid.

Als extraatje ontvang je ook een handige CêlaVita afgiethulp. Dit is een pannenlap die bij het afgieten van de aardappelen de polsen beschermt zodat deze niet verbranden door de stoom die vrijkomt.

Stamppot witlof

Witlofstamppot met spekjes en oude kaas

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • een zakje CêlaVita Oma’s stamppot aardappelen (500 gram)
  • 3 stronken witlof (of 2 grote stronken)
  • 1 winter wortel
  • halve eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram spekjes
  • 2 stengels bos ui
  • 50 gram oude geraspte kaas
  • scheutje olijfolie om te bakken
  • peper en zout

Bereiding

Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 15 minuten gaar. Schraap de wortel, snijd het in blokjes en kook deze in een laagje water in 10 minuten gaar.

Snijd de witlof in kwarten, verwijder de bittere kern en snijd de witlof grof. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan of wok en bak de witlof hierin aan. Breng op smaak met peper, zout en tijm.

Bak de spekjes in een andere koekenpan (zonder boter of olie) aan. Snijd de bos ui in ringen.

Giet de gekookte aardappelen af en vang het kookvocht op in een kommetje. Stamp de aardappelen fijn, voeg boter, mosterd, geraspte kaas en peper en zout toe. Voeg een beetje van het kookvocht toe (ongeveer een half glas) en roer dit door de puree. (bepaal of de puree smeuïg genoeg is, of dat je nog een beetje extra van het kookvocht moet toevoegen).

Roer de gebakken witlof, blokjes wortel, ringen lente ui en gebakken spekjes door de puree.

Dit artikel is een samenwerking met CêlaVita, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

1 reactie

Rina

Zelf ben ik niet gek op witlof maar wat een heerlijk recept is dit dit is voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op