Ga naar de inhoud

Bye 2015, Hello 2016!

Hello 2016

Allereerst wens ik jullie een Happy New Year! Ik hoop dat jullie gister een hele mooie avond hebben gehad (met lekkere hapjes) en 2016 goed zijn begonnen. Dat het een topjaar mag worden en jullie allemaal veel goeds mag brengen.

Dit artikel had eigenlijk gister online moeten verschijnen. Maar met een baby van 4 weken oud, gebroken nachten en een lichte griep is plannen (en bloggen ;)) niet echt mijn ding. Toch wilde ik dit moment nog even pakken om terug te kijken het bijzondere afgelopen jaar..

Dat dit voor mij persoonlijk een heel mooi jaar was hoef ik mijn vaste bezoekers niet te vertellen. Maar niet alleen persoonlijk was dit een top jaar ook voor BrendaKookt was 2015 een geweldig jaar.

Bye 2015!

2015 was een goed jaar. Ik kan wel zeggen dat ik dit jaar ontzettend (en met volle teugen) genoten heb. Ik heb hard gewerkt maar ook minstens net zo veel genoten van al het moois en lekkers dat op mijn pad is gekomen.

Meer tijd voor Brenda Kookt

In januari besloot ik een volgende stap te wagen en een extra dag ontslag te nemen bij mijn parttime baan. Ik werkte ‘nog maar’ 3 dagen voor de baas zodat ik de overige dagen tijd had om aan Brenda Kookt te werken. Dit bleek een goede zet en een hele fijne combinatie. Afgelopen jaar kreeg ik het namelijk steeds drukker met activiteiten voor Brenda Kookt. De bezoekersaantallen en volgers op social media stegen iedere maand en ik publiceerde 6 artikelen per week. Dit waren niet alleen recepten maar ook reviews, filmpjes en zelfs printables zoals de handige maaltijdplanner die massaal door jullie is gedownload.

Samenwerkingen

Ook kwam er dit jaar op zakelijk gebied steeds meer kijken bij mijn blog zoals afspraken met andere partijen en samenwerkingen met mooie merken. O.a. met Dilmah, Zonnatura, MAGGI en Dr. Oetker heb ik mooie samenwerkingen opgezet. Ook heb ik de graskaasmarkt van Beemster kaas in Alkmaar mogen openen (een bijzondere ervaring) en zijn recepten van mijn blog het afgelopen jaar in diverse bladen genoemd. O.a. Libelle, Flair, Showhome en Talkies Magazine.

Wat ook super tof was dat ik jullie dit jaar heb mogen ontmoeten. Samen met MAGGI en Sabine organiseerde ik de Biggest Bloggers BBQ. En samen met Restaurant van Dis in Hoogkarspel organiseerde ik een heuse ‘Brenda Kookt High Tea’. Het was heel erg leuk om jullie ook hier te ontmoeten, en mijn gerechten in een echt restaurant te serveren.

Tripjes

Er kwamen in 2015 leuke reisjes op mijn pad. Zo mocht ik samen met andere bloggers naar Vietnam om de panga-kweek van Queens Vis met eigen ogen te aanschouwen. Het was een korte trip, maar een super mooie ervaring. Ook verbleef ik met mijn foodie vriendinnen een weekendje in Centerparcs met 24 Kitchen & Cottages (hiervoor mocht ik Rudolph telefonisch interviewen) en verbleef ik met Joost op uitnodiging in het Van der Valk Hotel Hoorn en bij Westcord Hotel Schylge een weekendje op Terschelling.

Het is heel erg bijzonder om voor dit soort dingen te worden uitgenodigd en hier op mijn blog over te mogen schrijven om dit met jullie te delen.

Decembermaand

In december zijn alle (bezoek)records weer verbroken. Ongelooflijk dat jullie met zijn allen Brenda Kookt hebben bezocht en van mijn blog hebben gekookt. Via social media heb ik veel reacties en foto’s van gerechten mogen ontvangen, super leuk!

Het meest bijzondere van 2015 was (uiteraard) de geboorte van onze dochter Fem in december. Direct heeft dit niets met mijn blog te maken maar indirect natuurlijk wel. Om ervoor te zorgen dat er afgelopen maand recepten op mijn blog verschenen (tijdens mijn zwangerschapsverlof) heb ik vanaf juni vooruit gewerkt. En dat is best goed gelukt, al

Hello 2016!

In 2016 gaan we door, en ik heb er zin in! De komende 1,5 maand doe ik het rustig aan, maar daarna gaan we er weer volop tegenaan. Er zijn er hele leuke plannen voor Brenda Kookt, zo zijn er een aantal projecten die ik dit jaar ga starten. Helaas kan ik jullie hier nog niet veel over vertellen, maar dat komt later in 2016.

Daarnaast ben ik van plan op dezelfde voet verder te gaan en jullie weer te inspireren met lekkere gevarieerde recepten. Aangevuld met food filmpjes, reviews en nog veel meer lekkers.

Het gaat een uitdaging worden om dit alles te combineren met het prille moederschap maar ik weet zeker dat we hier een goede modus in gaan vinden.

Voor nu wens ik jullie alle goeds voor 2016. Dat het weer een mooi, gelukkig en lekker jaar mag worden! 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

19 reacties

Eveline

Hallo Brenda, allereerst gefeliciteerd met je dochtertje, geniet van zo'n mooi wondertje! Je hebt een leuke blog! Bedankt voor t delen van al je lekkere recepten, ik heb al spitskool met appel uit de oven gemaakt, heerlijk! Oja en vandaag je boodschappenlijstje en maaltijdplanner uitgeprint :-D grtzz Eveline

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Eveline, dank je wel! :)

Ina Laan

Brenda, Van harte gefeliciteerd met Fem. Geniet ervan. Ik heb al 10 jaar een eetclub. Iedere vrijdag komen wij, 5 vrijstaanden bij elkaar. En ik heb als enige jou ontdekt en kook er steeds van. Vooral voor- en nagerechten. Bedankt ook namens mijn eetclub.

Laat een bericht achter

Wildcard

Beste wensen voor 2016 :)

Laat een bericht achter

Roos

Happy New Year!! Veel goeds gewenst met je nieuwe gezinnetje!

Laat een bericht achter

Gerrie otten

Hallo Brenda In de eerste plaats wens ik jou een geukkig en gezond 2016 met jou gezin Ik ben bijna 79j maar ik geniet enorm van jou recepten ga zo door !!!!! Vriendelijke groet Gerrie.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat lief dat je een berichtje achterlaat. Koken is voor alle leeftijden, super leuk om te lezen dat je ook inspiratie van mijn blog haalt. Ik hoop je later dit jaar weer te voorzien van heerlijke recepten.

Fran

Een gelukkig nieuwjaar gewenst. Ik heb je blog pas in het voorjaar ontdekt en kijk uit naar een heel jaar met lekkere recepten. Ik maak regelmatig iets van je blog. Naar je nieuwe projecten ben ik ook benieuwd, wordt vast heel leuk.

Laat een bericht achter

Siny Rusken

Brenda een heel gelukkig en gezond 2016 gewenst. Ik heb met de kerst gevulde varkenshaasjes met brie en ananasjam gemaakt. In een woord heeeeel lekker. Bedankt voor de mooie recepten. Ga zo door. Lieve groet Siny.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat klinkt ook niet verkeerd zeg!

Willy

Alle goeds voor 2016, met veel gezondheid en inspiratie. Ik geniet enorm van je en natuurlijk van al je heerlijkheden en duidelijke recepten. Geniet enorm van Fem, dan genieten wij, via jou, ook een beetje mee. Groetjes, WIlly

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat lief Willy, dank je wel. Ik wens jullie ook een geweldig 2016 toe

Tamara

De beste wensen voor 2016 en geniet!

Laat een bericht achter

Adri Ekker

Geniet vooral van je dochter. Het is zo'n wonder. Bedankt voor de leuke recepten.

Laat een bericht achter

Mirjam

Wat heerlijk, jullie meisje is er. Van harte gefeliciteerd ! Geniet van haar en elkaar en loop niette hard van stapel, hoor! Je bent nog steeds kraamvrouw ?. Ik wens je een creatief smaakvol maar bovenal liefdevol 2016! Lieve groet , Mirjam

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Mirjam! En dat doe ik hoor, de komende maand is het daarom even rustig op Brenda Kookt.

Angelina

Een heel mooi 2016 toegewenst lieve Brenda en natuurlijk voor je gezinnetje! Ik kijk weer uit naar de lekkere recepten, andere posts én de leuke printables. ;-) Liefs

Laat een bericht achter

Gerda

Hoi Brenda van harte een heel bijzonder gezegend gelukkig en creatief nieuwjaar toegewenst. Samen met man en dochtertje. Heel erg leuk zulke leuke en lekkere recepten te mogen lezen en uitproberen. Met kerst heb ik de rode kool gemaakt met rode wijn. Super lekker. Ik was ook zo als jij rode kool van Hak voor ern makkelijke dag Maar deze is herrlijk en zeker de moeite waard vaker te maken. Hartelijke groeten en succes voor het komende jaar. Gerda

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Gerda, wat leuk om te horen dat je zo van de rode kool genoten hebt. Ik wens je ook een heel mooi (en lekker) 2016 toe, Groeten Brenda

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op