Ga naar de inhoud

Champignonsaus

Bij een goed stuk vlees mag tijdens het kerstdiner een lekkere saus niet ontbreken. Vandaag geef ik je het recept van een van mijn favorieten, mijn champignonsaus. Als ik in een restaurant bij het hoofdgerecht kan kiezen voor een saus dan ga ik vaak voor champignonnensaus. Als de saus goed...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Champignonsaus

ChampignonsausBij een goed stuk vlees mag tijdens het kerstdiner een lekkere saus niet ontbreken. Vandaag geef ik je het recept van een van mijn favorieten, mijn champignonsaus.

Als ik in een restaurant bij het hoofdgerecht kan kiezen voor een saus dan ga ik vaak voor champignonnensaus. Als de saus goed op smaak is kan het eigenlijk niet missen. En ik zeg je, deze zelfgemaakte saus is veel lekkerder dan die uit een pakje. Ideaal voor bij het kerstdiner.

Met deze saus kun je veel kanten op. Het is altijd goed, bijna iedereen vind het lekker. En het fijne is ook dat een goede champignonsaus past bij veel verschillende gerechten. Zo is deze lekker bij een schnitzel (zoals ik hem hier op de foto heb gezet), maar ook bij een stukje varkenshaas (zoals bij dit recept), biefstuk of ossenhaas.

 

Vlees met champignonsaus

 

Champignonsaus

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze champignonsaus

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de champginons in plakjes, snipper de ui en pers de knoflook. Bak in een beetje olijfolie met boter de champignons en ui met knoflook even kort aan. Voeg de fond, slagroom en worcestersaus toe en laat dit 20 minuten mee sudderen.
2
Stap 2
Breng de champignonsaus op smaak met peper en fijngesneden verse peterselie.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

10 reacties

Leonie

De saus was veel te dun, kloppen de verhoudingen wel?

Laat een bericht achter

Ina Kamp

Hallo Brenda, vanavond voor het eerst deze champignonsaus gemaakt. We aten varkenshaas. De smaak was heerlijk maar de saus bleef erg dun. Op de foto zie ik alleen de champignons terug.? Is dat dan eigenlijk de bedoeling? Of kun je ook een allesbinder toevoegen? Groetjes, Ina

Laat een bericht achter

Fienie

lijkt me heerlijk. Ik wil je champignonsaus morgen maken voor het kerstdiner maar de kalfsfond is nergens te verkrijgen. Door welke bouillon kan ik dit evt. vervangen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vervelend Fienie, je kunt in dat geval het beste runderbouillon gebruiken.

Marga

Hallo Brenda Ik heb je champignonsaus gemaakt, in èèn woord, HEERLIJK.

Laat een bericht achter

will janssen

Brenda, Is de saus ook in te vriezen ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, dat kan

Tanja

Dit is ook een van mijn favoriete sausen. Ik ben sowieso een sausenmens :-) Je noemt slagroom in je recept, mag dat ook slagroom uit een spuitbus zijn? Die heb ik altijd in huis, een bekertje slagroom niet. Je foto ziet er weer zo lekker uit dat het water me in de mond loopt :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dit geval kun je geen geklopt slagroom gebruiken, en ook een slagroom uit een spuitbus. Je kunt de slagroom wel vervangen door bijvoorbeeld kookroom.

Marlotte

Oh yummie, deze saus klinkt goed! Ben heel benieuwd naar jouw variant!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op