Ga naar de inhoud

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Soms eet je ergens een gerecht en bij de eerste hap weet je direct dat je het gaat namaken. Dat had ik met de Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis van Mama Kelly in Den Haag. Dus ik ging thuis aan de slag. En nu kunnen jullie dat ook. Met de kerstdagen...
45 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Vanille Cheesecake met RoodfruitcouilisSoms eet je ergens een gerecht en bij de eerste hap weet je direct dat je het gaat namaken. Dat had ik met de Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis van Mama Kelly in Den Haag. Dus ik ging thuis aan de slag. En nu kunnen jullie dat ook. Met de kerstdagen en anders daarna. Deze cheesecake is namelijk té lekker om niet na te maken.

Toen dit toetje voor mijn neus werd gezet dacht ik direct, hé dat is leuk voor kerst! Dat kwam vast door de rode kleur van de couilis 😉

Na de eerste hap wist ik zeker.. deze cheesecake met vanille en een couilis van roodfruit moest ik namaken. Daar ben ik nog steeds blij mee! Mijn vriendinnen in inmiddels ook, want mochten dit lekkertje alvast voorproeven.

De cheesecake is mooi romig en zacht, precies wat je verwacht bij een cheesecake. De smaak is lekker fris en de bodem van bastogne is wat zwaarder. Een perfecte combinatie bij elkaar. Maak er zelf deze lekkere roodfruitcouilis bij en je avond is compleet.

kerstrecept cheesecake, Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

 

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Ingrediënten

Voor de vulling:

Voor de rood-fruit coulis:

Extra benodigd: een brownie vorm met een afmeting van 28 bij 18 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vanille cheesecake met roodfruitcouilis

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 1 uur

Voor de bodem: 

Stap 1
Bedek de brownievorm met bakpapier. Verkruimel de bastongekoeken en smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de boter met de bastognekruimels.
2
Stap 2
Bedek de bodem van de brownievorm met de koek-mix. Druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.

Voor de cheesecakevulling:

1
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 ºC.
2
Stap 2
Mix de roomkaas met de creme fraiche, suiker tot een romig mengsel. 
3
Stap 3
Halveer het vanillestokje door de lengte en schraap het vanillemerg er uit. Voeg dit bij het roomkaas-mengsel, samen met de vanille essence en citroensap.
4
Stap 4
Mix dit goed door en voeg hierna 1 voor 1 de eieren er bij.
5
Stap 5
Mix tussendoor goed door.
6
Stap 6
Meng de maizena met water tot een papje en mix dit ook door het cheesecake mengsel.
7
Stap 7
Verdeel de cheesecake vulling over de bodem, strijk de bovenkant glad. Schud nog even met de vorm heen en weer zodat eventuele belletjes in de vulling kunnen ontsnappen. 
8
Stap 8
Bak de cheesecake een uur in de oven. Schakel de oven hierna uit en laat de vorm nog een uur in de oven staan, met de deur gesloten. 
9
Stap 9
Laat de cheesecake hierna in de koelkast afkoelen.

Voor de couilis: 

1
Stap 1
Pureer het fruit fijn, meng de citroensap en poedersuiker er door. Zeef het mengsel door een fijne zeef en zet de couilis tot gebruik in de koelkast.
2
Stap 2
Snijd de cheesecake in vierkante stukken en serveer met de couilis.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

17 reacties

Inge

Ik heb het proberen te maken maar helaas is hij helemaal ingezakt en ziet er niet zo mooi uit. De smaak is wel ok maar dit kan ik zo niet aan gasten presenteren. Ik heb toch alles zo gedaan en gekocht zoals in de omschrijving...

Laat een bericht achter

Els

Ziet er heerlijk uit! Maar ik wil m graag met citroensmaak maken. Wat stel jij voor? Vanille weglaten, en...?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

En citroen toevoegen. Dan zou ik gaan voor citroenrasp en -sap.

Sjoukje Zuidema

Hoi Brenda. ik heb monchou gekocht kan dat ook. Groet Sjoukje.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb dat nog niet eerder in een gebakken cheesecake gebruikt. Maar ik denk dat dit geen probleem is.

Dennis

Recept klopt van geen kanten. Vanillesuiker wordt niet in de ingrediëntenlijst genoemd en de vulling is zo dun als pannenkoekenbeslag! Dus er valt niets glad te strijken. Ben benieuwd of het iets wordt.

Laat een bericht achter

Hofman

Hallo, Heerlijk recept lijkt mij maar vandaag even uitgeprobeerd maar zag er helaas niet zo uit als die van jou. Ik zag bij de ingrediënten geen vanillesuiker staan maar later in de beschrijving wel. Om hoeveel vanillesuiker gaat het?

Laat een bericht achter

Marco

Recept klopt niet helemaal. Suikertoevoeging ontbreekt in beschrijving recept. Voor de rest, thnx!

Laat een bericht achter

Hanny van de Graaf

Hallo. Mooi recept. Ik kan hier in Griekenland geen maizena vinden. Wat kan ik anders gebruiken ?? Dank je Groetjes Hanny

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt ook aardappelzetmeel of bloem gebruiken

Tanja

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een cheesecake maakte. Eind februari wil ik een high tea voor mijn zussen maken, daar past dit zeker goed bij denk ik. Misschien een domme vraag, maar kun je ze invriezen? Over Mama Kelly heb ik vaker veel goeds gehoord. Jammer dat het toch een eind rijden is vanuit Nijmegen.

Laat een bericht achter

happybudgetcooking

Ziet er weer prachtig uit !

Laat een bericht achter

Jennifer

Mmmm... Ziet er heerlijk uit en ideaal om met de feestdagen te serveren. Mag ik vragen welke roomkaas je gebruikt? Mon Chou?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Jennifer, ik gebruik in dit geval geen monchou maar een naturel roomkaas. Zeg maar zo'n kuipje zoals philedelpia.

Proef de Smaak

Heerlijk! Hou ik in m'n hoofd als optie voor het kerstdessert!

Laat een bericht achter

Bianca Schrijft

Cheesecake is zo een van mijn favoriete taarten. Dank je wel voor het recept.

Laat een bericht achter

Marlotte

Oh wauw, heerlijk zo'n bodem van bastognekoeken! Ziet er weer prachtig uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op