Ga naar de inhoud
8 beoordelingen

Boeuf Bourguignon

Gister kondigde ik al aan dat het vanaf nu kerst is op Brenda Kookt. De komende weken deel ik dagelijks inspiratie voor het kerstmenu. Vandaag tip ik jullie een topper voor het hoofdgerecht, namelijk Boeuf Bourguignon. Zo lekker en heel feestelijk! Boeuf Bourguignon is een heerlijke Franse stoofschotel, bommetje vol smaak....
Delen op

Boeuf Bourguignon

Gister kondigde ik al aan dat het vanaf nu kerst is op Brenda Kookt. De komende weken deel ik dagelijks inspiratie voor het kerstmenu. Vandaag tip ik jullie een topper voor het hoofdgerecht, namelijk Boeuf Bourguignon. Zo lekker en heel feestelijk!

Boeuf Bourguignon is een heerlijke Franse stoofschotel, bommetje vol smaak. Dit komt mede door de rode wijn waar het rundvlees in gestoofd wordt. Het is eigenlijk heel simpel om te maken. Deze stoofpot van rundvlees, champignons, groenten en wijn is altijd een hit.

Boeuf Bourguignon recept

Lekker stoofpotje

Stoofschotels zijn ideale gerechten om te serveren tijdens een diner. Het valt altijd in de smaak, en voordeel is dat je het van te voren kunt maken. Zo heb je op de dag van het etentje minder stress en kun je je op andere dingen richten. Wel zo fijn!

Wat eet je bij boeuf bourguignon?

Boeuf bourguignon is een lekker gerecht dat echt goed te combineren is met allerlei bijgerechten. Wat dacht je van:

  1. Gekookte aardappelen: om de lekkere saus van de Boeuf Bourguignon op te nemen.
  2. Aardappelpuree: een romige aardappelpuree die de saus goed aanvult.
  3. Stokbrood: om lekker in de saus te dopen.
  4. Geroosterde groenten: denk aan wortelen, pastinaak of spruitjes.
  5. Groene salade: een lichte, frisse salade met een eenvoudige vinaigrette geeft weer een mooi contrast aan het rijke stoofvlees.
  6. Noodles of pasta: In sommige regio’s wordt Boeuf Bourguignon geserveerd bovenop brede noodles of pasta. Ook heel lekker om eens iets nieuws te proberen!
  7. Gegratineerde aardappelen: Dun gesneden aardappelen gebakken met room en kaas. Perfect voor de kerst.
  8. Haricots verts: dunne Franse sperziebonen, licht gestoomd of gesauteerd met een beetje boter. Ook heel lekker met de saus van de boeuf bourguignon.

En had ik al gezegd dat dit super lekker is? Maken dus! Als het niet gaat lukken met de kerst, maak het dan gewoon een andere keer.

Benodigdheden

Boeuf Bourguignon kerst

Boeuf Bourguignon voor kerst

Dit lekkere boeuf bourguignon recept is perfect voor de kerst. Het gerecht moet lang stoven, maar in de tussentijd kan je verder met het voorgerecht en het dessert.

Je kan het zelfs 3 dagen van tevoren maken. Bewaar het stoofpotje dan afgesloten in de koelkast. Als je de stoofschotel opwarmt, verwarm je het met een scheut water op laag vuur en roer langzaam. Zo lekker!

Welke wijn bij boeuf bourguignon?

Een rode Bourgogne-wijn past het beste bij Boeuf Bourguignon, aangezien het gerecht ook uit deze Franse regio komt. Een Pinot Noir uit de Bourgogne is dus heel lekker. Als alternatief kun je ook een andere soepele rode wijn kiezen, zoals een Merlot of een rode Rhône.

Boeuf Bourguignon uit de slowcooker

Wist je al dat je dit lekkere stoofpotje ook in de slowcooker kunt maken? Dan heb je er nog minder werk aan! Een slowcooker zorgt voor nog meer smaak en maakt het vlees lekker mals.

Eerst bak je de runderlapjes eerst rondom bruin in een koekenpan. Bak daar vervolgens de spekjes en groenten in. Blus af met een rode wijn. Daarna ga je de slowcooker vullen. Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de pan en zet op stand slow. Dan is je stoofpotje na ongeveer 8 uur klaar! 

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze boeuf bourguignon

Stap 1
Verwarm de olie in de braadpan en bak hier in de spek uit. Haal de spekjes uit de pan en zet dit apart. Bak de tomatenpuree even aan in de braadpan en zet het hierna ook even weg.
2
Stap 2
Doe de boter bij de pan. Bestuif het vlees met bloem, bestrooi met peper en zout en bak dit rondom aan in de braadpan.
3
Stap 3
Pers de knoflook en snijd de winterwortels en bleekselderij in blokjes. Voeg dit samen met de tijm, laurierblad, uitgebakken spek, tomatenpuree, rode wijn en runderbouillon bij het vlees in de braadpan. Breng de schotel tegen de kook aan en laat het 3 uur zachtjes stoven tot het vlees mooi gaar is.
4
Stap 4

Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes. Bak de sjalotjes glazig in een koekenpan met olijfolie, voeg de champignons toe en bak ze mee. Voeg de sjalotjes en champignons toe aan de bouef en laat het nog 15 minuten garen. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

5
Stap 5
Serveer de boeuf bourguignon direct of verwarm het later op zacht vuur.
6
Stap 6
Serveer de boeuf bourguignon met verschillende bijgerechten voor een compleet hoofdgerecht. 
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

113 reacties

Sue

My neighbor made this for a dinner party last weekend 10-Feb. We were with four couples. SO, SO, SO delicious. Everyone had a second helping! I've asked her for the recipe which is how I know your website. I'm going to make it Thursday for friends who are coming over this weekend. And indeed, if it works out, it could be what we're having this year for Christmas. Thank you Brenda. Kind reg ards, Sue Hulselmans

Laat een bericht achter

Roelie
5/5 sterren

Ik heb het eens gegeten, en daar zaten ook zilver uitjes door

Laat een bericht achter

Rob

Dag Brenda, wanneer is het gerecht aanpas voor 15 personen, wordt (uiteraard) de hoeveelheid van de ingrediënten iopogehoogd. Behalve bij het blikje tomaten puree. Gaat dat goed? Voor de zekerheid zal ik maar 3 blikjes inslaan..

Laat een bericht achter

Anton Manders

Dag Brenda, bij stap 4 zie ik staan " Voeg de sjalotjes en ui toe aan de bouef " maar ik zie bij de ingredientenlijst geen ui staan. Zie ik iets over het hoofd? Ik ga aankomend weekend deze boeuf bourguignon maken, wil het zeker eens proeven

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik gebruik inderdaad geen ui, maar sjalotjes. En ui moet in dit geval de champignons zijn, ik heb het aangepast.

Linda

Hoi! Kan je de rode wijn ook vervangen door iets zonder alcohol? Ik ben namelijk zwanger en ik zie dat door de meeste slowcooker recepten wijn zit! Alvast bedankt

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Linda, je kunt alcoholvrije wijn nemen, of bijvoorbeeld rode druivensap.

Agaath VanderPlas

Hallo Brenda , ik ga voor het eerst de boeuf bourgignon maken. Ik heb alles gedaan volgens recept, maar dikt het vocht na 3 uur nog wel in?

Laat een bericht achter

Klazien

Welke rode wijn heb jij gebruikt Brenda? Ik ga dit recept morgen maken.

Laat een bericht achter

Franca van Dongen

Hoi Klazien, Wij doen de rode wijn Pinot Noir. Groetjes Franca.

Linda

Hi, dit recept ziet er heerlijk uit en wil ik graag maken met kerst. Ik vroeg me alleen af of je de rode wijn kan weg laten / vervangen / iets anders toe kan voegen? Ondanks dat de alcohol grotendeels vervliegt wil ik het risico gezien mijn zwangerschap toch niet lopen omdat er altijd een klein beetje achter blijft. Ik ben benieuwd!

Laat een bericht achter

Franca

Gisteren gemaakt voor ons jaarlijks etentje met familie, het was een succes echt heerlijk. Met kerst gaan we het zeker weer maken, heerlijk. Franca.

Laat een bericht achter

Claudina Pijnenburg

Hoi Brenda, Ik wil dit in de slowcooker maken, ik zie bij eerder reacties dat je dan 250 ml water achterwegen moet laten en wel het bouillon blokje toevoegd. Maar 1 heel blokje wordt dan toch teveel? Wordt dat dan niet een kwart blokje?

Laat een bericht achter

Geert-Jan

Mijn complimentjes voor het recept. De stooftijd kan aanzienlijk ingekort worden door het rundvlees te snijden en samen met de bourgogne, ui, en peen te marineren. Minstens twee uur, maar liever een hele nacht. Dan is ook de bloem niet meer nodig. En voor het stoven de tijm, rozemarijn, laurier toevoegen. Bleekselder is facultatief, maar doet het heel goed in de bb!

Laat een bericht achter

Ditte

Geert-Jan, Hoe Lang is dan ongeveer de stooftijd? Ik heb alles hele nacht gemarineerd….

Mirjam
3/5 sterren

Heerlijk!! Kan ik het ook invriezen???

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan heel goed met dit recept.

Mascha

Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk. Wij hadden er patatjes bij gedaan. De selderij heb ik weggelaten.

Laat een bericht achter

mieke
5/5 sterren

Vandaag maar weer eens je fantastische bouef aan het maken ;-) Heerlijk!!!!!

Laat een bericht achter

Yo

Zó lekker dit mmm. Zelfs m’n zoon die normaal niet zo van vlees houdt schepte een tweede keer op! Iedereen heeft gesmuld.

Laat een bericht achter

Irene

Hoi, welke rode wijn gebruik je hiervoor? Groetjes Irene

Laat een bericht achter

Wilma

Wat serveer ik bij dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Bouef bourguignons weer ik meestal met aardappelpuree. Maar is ook lekker met brood of rijst.

Anita

Eet je dit met aarappelpuree?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja het liefst wel. Al kan het ook met patatjes, rijst of brood.

Mieke

Ik heb het gemaakt met varkensvlees omdat het een kortere bereidingstijd nodig heeft. Tevens heb ik er kleine krieltjes bij in gedaan. Het was heerlijk. Mijn man en ik hebben gesmuld.

Laat een bericht achter

Ayla
5/5 sterren

Erg lekker! Dit recept ga ik zeker vaker maken. Misschien dat ik het de volgende keer maak in de Slowcooker. 8 uur lang op stand Low

Laat een bericht achter

Matthijs van der Linden

Ik ga deze vandaag weer eens maken, het is er een mooie dag voor :) Maar, in de bereiding spreekje over zowel sjalotjes als ui, terwijl de ui niet in de lijst met ingrediënten voorkomt. Ik ken dit recept verder ook met zilverui.. Bedoel je ui als extra bij de sjalotten, of wat zilverui?

Laat een bericht achter

Geert-Jan

Het is een keuze om de ui samen met de peen en de bourgogne helemaal aan het begin van de bb toe te voegen. LET OP, Minstens twee uur laten marineren of liever een hele nacht, anders wordt het rundvlees taai.

Antoinet

Ik ben niet zo’n liefhebber van bleekselderij. Kan ik dat door iets anders vervangen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Antoinet, in dat geval zou ik het weglaten.

Antoinet

Dag Brenda, Ik ben helemaal geen liefhebber van bleekselderij. Is dat voor iets anders te vervangen?

Laat een bericht achter

Imme

Ik ga het morgen maken! Ben benieuwd

Laat een bericht achter

Myon

Hi Brenda, Zou dit recept ook in de slowcooker kunnen? En blijft de verhouding van alles dan hetzelfde? Het lijkt me een heel lekker recept, dus ga het binnenkort zeker maken.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hi Myon, ja dat kan zeker. In de slowcooker zou ik wel een bouillonblokje toevoegen, maar de 250 ml water hierbij achterwege laten.

Annie

Traditie met Kerst. Super recept. Toen mijn volwassen kinderen thuis kwamen zeiden ze: wauw het ruikt zo lekker in de inrit (waar de uitgang van de afzuigkap uitkomt) heb je niet al veel mensen aan de deur gehad, ik zou aanbellen als het ergens zo lekker rook. Daar word ik blij van. Heerlijk eten morgen, dankzij jou recept. Fijne Kerstdagen.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super leuk om te horen Annie

Lise

Alweer het derde jaar dat ik dit recept kook. Echt heel goed, vooral de tweede dag!

Laat een bericht achter

Margret

Hallo Brenda, De pan staat op. Maar mocht het zijn dat er iets teveel vocht verdampt, wat kun je daar eventueel nog bij doen? Misschien nog wat extra bouillon, water of wijn? Vriendelijke groet, Margret

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Margret, in dat geval zou ik extra bouillon of water toevoegen.

Erna

Hoi Brenda! Ga morgen beginnen met de schotel! Maar ik snap de "opmerking met de tomatenpuree niet ".. .(zal wel aan mij liggen dat ik nog niet wakker ben... ) Want als je die aanbakt, kun je hem toch niet "eruit halen"?? Fijne dagen allemaal iig! Erna

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Erna, de tomatenpuree kun je uit de pan scheppen (er zit verder nog niets in) en in een kommetje even bewaren op het aanrecht tot je het zo weer gebruikt.

A0ie

Hoi brenda, A Ben ermes bsezig en ziet er lekker uit ! VNavond met aardappels en morgen met rijst. Bedankt en fijne dagen Appie

Laat een bericht achter

Petra

Voor hoeveel personen is dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

voor 5 personen, ik zie dat dit inderdaad bij het recept was weggevallen. Staat er nu weer bij

Mirjam

Dag Brenda, 10 sjalotjes .... bedoel je de groenige stengel sjalotjes of de soort ui sjalotjes Brenda en moeten er daar dan 10 van in?

Laat een bericht achter

Mieke

Gisteren heb ik dit recept gemaakt. Was super lekker! Vandaag was het vechten wie het laatste mocht eten.

Brenda Hoff

Ik bedoel de kleine ui-sjalotjes. En in dit geval gebruik ik er inderdaad 10. Je kunt dit ook vervangen door bijv 4 uien.

Raymond
5/5 sterren

Door al het gedoe vier ik vandaag al een beetje kerst, vanochtend vroeg begonnen met dit recept, en nu staat het al een paar uurtjes zachtjes te pruttelen. Ik kan er niet vanaf blijven zo lekker is het. Proeven is meer veranderd in snoepen!

Laat een bericht achter

Theo Debonne
5/5 sterren

was een heerlijk recept toppie

Laat een bericht achter

Ilse

Voor hoeveel personen is dit recept?

Laat een bericht achter

Gerda Wieringa

Dit is echt een top recept, deze is toegevoegd aan onze favorieten.

Laat een bericht achter

Margriet

Het was echt heerlijk en niet moeilijk om te maken. Dank je wel voor het recept!

Laat een bericht achter

Marianne

Lijkt mij een heerlijk recept. Ga het maken voor de kerst. Lekker een dag vantevoren. Wil er dan spercieboontjes bij serveren en rijst. Mijn vraag kan ik deze stoof ook in de oven doen. Hoelang en welke temperatuur. Fijne kerst.

Laat een bericht achter

Rick

Dit gerecht hebben wij vorig jaar gegeten. De hele familie en zelfs alle kinderen hebben er enorm van gesmuld. Ik had flink wat gemaakt en het is helemaal op gegaan!

Rosa

Bedankt voor het recept! Ik denk dat ik dit met kerst ga maken, was nog op zoek naar een heerlijke stoof. Denk zeker dat dit zal bevallen! Een kleine tip: ik denk dat "Voeg de sjalotjes en ui toe..." in stap vier "Voeg de sjalotjes en champignons toe..." moet zijn?

Laat een bericht achter

Jo

Top Brenda!! Eindelijk een fatsoenlijk recept of nou ja...een recept naar mijn smaak! Jij gebruikt eindelijk de juiste verhoudingen betreft wijn, bouillon en het vlees zelf. Waar ik mij vooral zorgen over maak is die winterpeen vanaf het begin erin gooien. Blijkbaar blijft de peen in vorm. Zal je recept volgen met her en der nog een eigen twist bijvoorbeeld: piment in de stoof en quinoa bij serveren met een toefje creme fraiche . Bedankt!

Laat een bericht achter

Miranda

Ik heb deze gisteren gemaakt in de slowcooker. Heerlijk!! Vandaag de restjes met papardelle.

Laat een bericht achter

M@rgo

Deze staat weer lekker te pruttelen! Met de koude week in het vooruitzicht hebben we zo voor ma en di wat lekkers klaarstaan. Het huis ruikt heerlijk :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Heerlijk! wij aten dit weekend ook lekker stoofvlees :)

Miriam

Super super super lekker! Dit gerecht afgelopen zaterdag gemaakt voor vrienden die kwamen eten. We hebben er van genoten, zelfs vandaag nog van de restjes. Ik moet wel zeggen dat ik er rode wijn in heb gedaan ipv witte wijn (eigen twist). Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je een reactie achterlaat Miriam, super dat jullie zo genoten hebben! Toevallig heb ik dit gerecht ook met kerst gemaakt met rode wijn dit jaar :)

rick

Lijkt me een heerlijk recept. Wij willen dit gaan maken voor de kerst. Even een vraag mbt. de bouillon. Ik gebruik een slowcooker en ik ben daarmee nog naar de juiste verhoudingen aan het zoeken mbt tot de toevoeging van het vocht. kan je mij adviseren hoeveel bouillon ik moet toevoegen? alvast bedankt! mvg rick

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Rick, toevallig ben ik van plan om dit recept zelf ook in de slowcooker te maken voor kerst :) Ik voeg wel de wijn toe, en het bouillonblokje, maar niet het vocht van de bouillon.

Nicol

Ziet er heerlijk uit! Wil het graag voor kerst maken, maar is de rode wijn ook door iets anders te vervangen? Is denk ik niet geschikt voor een zwangere en dreumes...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De alcohol vervliegt tijdens de bereiding, het is dus geen probleem om dit te gebruiken

ilse

Kan ik her gerecht maken en invriezen?

Laat een bericht achter

Amber

Het was ontzettend lekker!! Bedankt voor het recept!!

Laat een bericht achter

Marit

Hi, Kan ik in plaats van runderlappen ook runder riblappen gebruiken? Of is dit ander vlees?

Laat een bericht achter

Marit

Kan ik in plaats van runderlappen ook riblappen gebruiken of is dit niet hetzelfde?

Laat een bericht achter

Les

Hoi Brenda, Lijkt mij wat te weinig vocht? Van de week jouw taliaanse tomatensoep gemaakt en ook daar zit er veel groente en te weinig vocht in. Ik heb mij gehouden aan het tecept Nu voor dit recept 250 bouillon en 250 wijn lijkt erg weinig

Laat een bericht achter

Sabine

Hij was fantastisch! Een succesvolle kerstmaaltijd voor 12 personen; stoofpeertjes, gegrilde butternut pompoen en hasselback aardappels erbij. En als je m 1 dag van te voren maakt is ie nóg lekkerder!

Laat een bericht achter

Lijntje

Beste Brenda, Het recept heb ik gevolgd en het staat lekker te stoven. Maar wat doe ik met de 75 gram boter?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oeps! Die heb ik toegevoegd voordat ik het vlees ging bakken. Maar geen probleem als dit mist hoor.

Haije

Hallo Brenda, Dank voor al je mooie recepten. Bij Boeuf Bourguignon zag ik een verschrijving onder punt 4 van bereiding: ‘Voeg de sjalotjes en ui toe aan de bouef en ...’ Moet daar i.p.v. ui niet staan, champignons?

Laat een bericht achter

claudina

Hallo, Ik wil dit met de kerst maken, alleen wat voor boter moet ik dan gebruiken?

Laat een bericht achter

Marianne

Het opdienen van de boeuf bourguignon is dat niet lastig. Moet iedereen een lapje eruit halen, of gewoon maar wat pakken. Ben eigenlijk bang dat je dan niet uitkomt met het aantal gasten. Hoe dun jullie dat?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bij de bouef is het vlees zo gaar dat het uit elkaar is gevallen. Het zijn dus geen lapjes meer maar allemaal kleine stukjes die door de hele pan zitten. Het is me nog nooit overkomen dat de laatste die opschepte geen vlees had. Als je het bijvoorbeeld zelf graag wilt verdelen kun je het ook in 1-persoonporties serveren.

Maxi

Lijkt ons heerlijk maar wel bewerkelijk. Wij braden vlees zeer goed aan en stoven het rundvlees zonder spek en groente. Pas nadat water, en een goede scheut azijn (of wijn/ sinaasappelsap, voor t zuur) is toegevoegd, 3 tomaten gehalveerd en 4-5 hele ongepelde tenen knoflook en wat laurierblad erbij. Na het stoven de velletjes van van de knoflook verwijderen, dit gaat verrassend makkelijk. Heerlijk, we maken altijd voor 3 maaltijden. 2 vriezen we in. lekker bij alle soorten kool!

Laat een bericht achter

Femke

Heb het gemaakt! Was echt super lekker! Je hebt alleen het laurierblad niet bij de ingrediëntenlijst staan! Bedankt voor het lekkere recept!

Laat een bericht achter

Ton

Gisteren gegeten en een dag ervoor gemaakt. Echt super lekker. a.d.h.v. de reacties had ik er ook de zilveruitjes in gedaan en met de knolselderij van Joke

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Ton, echt een topper he?

Karin van Soest

Hoi Brenda, Ik wil dit gaan maken voor een Frans diner met vrienden. Het ziet er heerlijk uit. Nog tips voor de bijgerechten die ik erbij kan serveren? Groetjes, Karin

Laat een bericht achter

ilona

Wat zou ik i.p.v. spekblokjes kunnen gebruiken?

Laat een bericht achter

ilona Eijkenboom

Hallo Brenda, Wat zou ik kunnen gebruiken als vervanger voor de spekblokjes? Wij eten namelijk geen varkensvlees. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groeten, ilona

win hendriks

Het is zo lekker dat ik dat ik drie portie's kan invriezen en later weer kan genieten

Laat een bericht achter

Francis

Ik wil dit volgend weekend maken voor een groep van 25 man, enig idee hoeveel je dan in totaal maakt? (qua inhoud?) Ik zit nog een beetje met het probleem dat ik geen grote pannen heb en maar 4 pitten (wil er gepofte aardappel uit de oven bij maken + nog iets van groente?). Wat is aan te raden qua pannen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval zou ik 4x dit recept nemen. Qua inhoud is dit ongeveer 2 liter per recept.

Bernadet

Het staat hier nu te pruttelen, ik heb zo'n ouderwets stoofplaatje eronder gedaan want zelfs op het kleinste pitje ging het nog te hard. Complimenten voor jouw website. Inmiddels favoriet voor deze hobbykok

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen, dank je wel. En slim om een stoofplaatje te gebruiken.

Willemijn

Hoi Brenda, Dit recept ziet er erg lekker uit en wil ik van het weekend gaan maken. De boter staat wel bij de ingrediënten maar niet bij in de beschrijving. Ik denk dat je in de boter het vlees moet bakken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Willemijn, dat klopt :) Ik zal het er bij zetten

Joke

Hoi Brenda, Het was heerlijk, ik had er een knolsederijpuree bijgemaakt ( kook room verwarmen en daarbij een Appel in blokjes) dit later erdoorheen gaf een lekker frisse smaak , peper, zout en kaneel.???

Laat een bericht achter

Paula

Mijn lievelingsgerecht, kan e.v. ook krieltjes bij en komkommersalade.

Laat een bericht achter

Lieke

Ik wil proeven! Ziet er lekker uit!

Laat een bericht achter

Dorien

Oh ik was al eeuwen op zoek naar een lekker recept voor boeuf bourguignon, deze lijkt me echt heel erg lekker. Deze staat op mijn wishlist!

Laat een bericht achter

Rianne

Heerlijk! Een van mijn favorietjes! Alleen snap ik nooit dat er vaak bij staat: in 3 uur stoven. 3 uur? Bij mij staat het vaak 8 uur op. Eerst 10 min op hoog vuur aanbraden en dan lekker stoven dan valt het vlees uit elkaar. Of ben ik de enige die het zo lang doet?

Laat een bericht achter

Jeannette Honig

Wat ook heel lekker is om op het laatst een potje zilveruitjes toe te voegen .

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Dit is volgens mij echt zo'n klassieker die je weleens gemaakt moet hebben! Nog nooit gedaan, dus daar moeten we maar eens mee aan de slag..

Laat een bericht achter

Els

Denk je dat dit eventueel ook in de diepvries kan? Ik zou dit wel eens willen klaarmaken voor vriendlief en mezelf, maar dan gaat de portie wat te groot zijn :o) Hoe gaat het ondertussen met prinses Fem?

Laat een bericht achter

Jeannette Honig

Ja hoor doe ik ook altijd

Ellen

Wij doen dat vaak met stoofschotels! Juist omdat je zo lang bezig bent met het klaarmaken maken we grotere porties om ook in te vriezen. Zo hoef je het de volgende keer alleen maar op te warmen!

Tineke

En wat zo makkelijk is, is dat als je het een dag van tevoren maakt het nog veel lekkerder is.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
8 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op