Ga naar de inhoud

Lasagne met boerenkool

Een lekkere lasagne komt altijd van pas. Deze keer is de lasagne iets gewaagder, het is een lasagne met boerenkool! Ik ben gek op lasagne, we eten het nu in de herfst/winter regelmatig. Mijn favoriet is de lasagne bolognese, maar iedere keer dezelfde lasagne eten wordt ook een beetje saai. Daarom probeerde ik eens iets
Delen op

Lasagne met boerenkool

Boerenkoollasagne recept

Een lekkere lasagne komt altijd van pas. Deze keer is de lasagne iets gewaagder, het is een lasagne met boerenkool!

Ik ben gek op lasagne, we eten het nu in de herfst/winter regelmatig. Mijn favoriet is de lasagne bolognese, maar iedere keer dezelfde lasagne eten wordt ook een beetje saai. Daarom probeerde ik eens iets anders uit. Ik maakte een lasagne met een vulling van boerenkool en kip.

Ik was benieuwd of dit experiment  bij ons aan tafel in de smaak zou vallen, ik was eigenlijk een beetje bang van niet. Misschien was dit wel te gewaagd… te anders.

Maar lang hoefde ik niet te wachten op een reactie, al na 2 happen hoorde ik tegenover mij: ‘lekker, dit kunnen we wel vaker eten’. Zo, experiment geslaagd dus! En als wij het lekker vinden, dan moet het recept zeker ook met jullie gedeeld worden. Bij deze 🙂

De lasagne met boerenkool is niet te zwaar, wat je misschien wel zou verwachten van de boerenkool. Samen met kipfilet, tomaat, spekjes, champignons is het een smakelijke combinatie. De saus van mascarpone maakt het af door het lekker romig te maken.

Staat deze lasagne met boerenkool binnenkort bij jou op tafel?

Lasagne van boerenkool met kip en spekjes

Lasagne van boerenkool

Bereidingstijd 30 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 200 gram verse lasagne bladen
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram spekreepjes
  • 250 gram champignons
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml melk
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 2 theelepels organo
  • 3 grote tomaten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Snijd de kipfilet en blokjes en bak dit in een koekenpan of wok met olijfolie aan. Breng op smaak met een beetje peper. Snijd de champignons in plakjes en voeg dit bij de kipfilet. Bak dit samen met de spekreepjes even mee.

Zet het kip-spekmengsel leven apart in een kom en roerbak in de pan de boerenkool. Schep dit regelmatig even om.

Meng in een pannetje met dikke bodem de melk met de mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en oregano en verwarm dit op laag vuur.

Vet een ovenschaal in. Verdeel een klein beetje van de saus over de bodem en bedek dit met een laagje lasagnevellen. Verdeel hierover een beetje saus en vervolgens plakjes tomaat, 1/2 van de boerenkool en 1/2 van het kipmengsel. Verdeel hierover een laagje lasagne en vervolgens een laagje saus en 1/2 van de geraspte Parmezaanse kaas. Maak vervolgens een laagje tomaat, boerenkool en een laag van het kipmengsel. Verdeel hierover de laatste lasagne bladen, en een laag mascarponesaus.

Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven, tot de lasagnebladen mooi gaar zijn. (strooi na 15 minuten bakken een laag Parmezaanse kaas over de lasagne)

Tip: gebruik je gedroogde lasagnebladen? Verleng de baktijd dan met 15 minuten

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

8 reacties

Linda

Vanavond gegeten. Was heerlijk! Ook mijn eters hebben er van genoten. Dank voor het lekkere recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Linda

ine

Die heb ik vanavond gemaakt hij was heerlijk.De schaal in helemaal leeg gegeten.Alleen heb ik de mascarpone saus iets dikker gemaakt.Ik vond hem te dun. Heb hem met 2 eetlepels maïzena tot een dikkere saus gemaakt. Toen was die perfect. Zeker dat ie weer gemaakt wordt

Laat een bericht achter

ine

Die heb ik vanavond gemaakt hij was heerlijk.De schaal in helemaal leeg gegeten.Alleen heb ik de mascarpone saus iets dikker gemaakt.Ik vond hem te dun. Heb hem met 2 eetlepels maïzena tot een dikkere

Laat een bericht achter

Betty

Ha! Hollandse Lasagne! Die ga ik dus een keer proberen :-)

Laat een bericht achter

Stephanie | Kookles Thuis

Zo, zeker gewaagd om boerenkool in de lasagne te stoppen. Ik weet niet of mijn kinderen dat zouden waarderen. Misschien dat ze zich dan een beetje bedrogen voelen =P aan de andere kant... er zitten wel SPEKJES in. Dilemma.. ;-)

Laat een bericht achter

Fran

Inderdaad een gewaagd/spannend gerecht. Ik weet het nog niet maar het ziet er zo lekker uit, dat ik het recept wel ga bewaren. Als ik het een keer gemaakt heb, laat ik je weten hoe het smaakte.

Laat een bericht achter

Marlotte

Oeh, dit klinkt echt onwijs lekker! Goed idee voor dit weekend, ga mij er eens aan wagen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op