Ovenschotel rode kool en draadjesvlees

 

Ovenschotel rode kool me draadjesvlees

Tijd voor een typische winter ovenschotel. Een ovenschotel met rode kool en draadjesvlees.

Als ik op dit moment genoeg slaap zou hebben dan zou je me voor gerechten als deze wakker mogen maken. Schotels als deze zijn heerlijke comfortfood en eet je niet het hele jaar door, maar juist tijdens deze donkere maanden. En dan smaakt het extra lekker.

Stoofvlees met een zacht laagje rode kool, frisse appeltjes en daarop een romige laag aardappelpuree met een lekkere kaaskorst. Klinkt goed toch? Ik zou deze zeker maken als ik jou was!

rode kool ovenschotel

Ovenschotel rode kool en draadjesvlees

Bereidingstijd 1 uur, plus minimaal 2 uur tijd om het vlees te stoven en 30 minuten oventijd. 

Ingredienten voor 4-5 personen:

  • 600 gram voorgegaarde rode kool (bijvoorbeeld naar dit recept)
  • 3 uien
  • 500 gram sucadelappen
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 grote appels
  • 600 gram aardappelen
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje melk (ongeveer 100 ml)
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • boter om in te bakken, plus klontje roomboter voor in de puree
  • peper en zout
  • 2 eetlepels peneermeel

Bereiding

Snijd de ui fijn en snijd de sucadelappen in stukken. Vethit een klont boter in de braadpan en bak hier de uien even in aan. Voeg de sucadelappen toe en bak ze rondom even mee. Voeg de bouillon, laurier, peper en tijm er bij en laat dit met de deksel op de pan circa 2 uur sudderen tot het vlees mooi gaar is en uit elkaar valt. Schep het vlees tijdens het sudderen af en toe om. Verwijder hierna het laurierblad.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappelen met een scheut warme melk, mosterd, peper en zout. Schil de appels en snijd ze in partjes.

Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een ovenschaal in.

Verdeel het sucademengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de voorgegaarde rode kool en daarop de partjes appel. Smeer de ovenschotel dicht door de aardappelpuree te verdelen. Bestrooi de schotel voor het de oven in gaat met paneermeel en geraspte kaas.

Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

……………………………………………

 Klik hier om mijn kookboek SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST  te bestellen! (cadeautip!) 

Volg me ook op FacebookTwitter en Instagram (username @brendakookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marlotte says

    Oh, echt heerlijk die winterse ovenschotels. Heb nog niet zo vaak een ovenschotel gemaakt met rode kool, ben benieuwd. Ziet er in ieder geval hartstikke lekker uit!

  2. Liesbeth says

    Wij maken de snellere versie met gehakt ipv draadjesvlees. Ook erg lekker!

    • Brenda Kookt says

      Dat is een handige tip voor als je minder tijd hebt. Dank je wel Liesbeth

  3. Marjaar says

    Wat een heerlijk najaars gerecht is dat zeg! Ik ben dol op rode kool, maar heb het nog nooit op deze manier gegeten. Dat ga ik zeker uitproberen, maar ik ben er van overtuigd dat het heerzijk zal smaken.
    Bedankt voor het recept Brenda!
    Groetjes, Marja. .:-D

  4. Jannie says

    Vraagje. Hoeveel gesneden rode kool moet ik gebruiken? Ik haal het namelijk gesneden bij de groenteboer en wil niet te weinig gebruiken ivm de andere ingrediënten ?