Ga naar de inhoud

No bake sinterklaas cheesecake

Toen ik alle sinterklaas-recepten voor dit jaar had gemaakt kon ik het niet weerstaan nog een laatste extra recept te maken. Eentje waar ik zelf heel veel trek in had. De no bake sinterklaas cheesecake. Toen ik hem zelf had gegeten kon ik het natuurlijk niet laten hem nog even...
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

No bake sinterklaas cheesecake

Toen ik alle sinterklaas-recepten voor dit jaar had gemaakt kon ik het niet weerstaan nog een laatste extra recept te maken. Eentje waar ik zelf heel veel trek in had. De no bake sinterklaas cheesecake. Toen ik hem zelf had gegeten kon ik het natuurlijk niet laten hem nog even op de foto te zetten zodat ik het met jullie kan delen. Dus bij deze, een aanrader als je opzoek bent naar een lekker (en gemakkelijk) toetje voor het heerlijk avondje.

No bake sinterklaas cheesecake

No bake cheesecake

Dit is een no bake cheesecake. Dat is een type cheesecake die, zoals de naam al doet vermoeden, niet gebakken hoeft te worden. In plaats van een traditionele gebakken cheesecake wordt een no bake cheesecake gekoeld in de koelkast totdat de taart opgesteven is. Dat geeft ook weer een hele andere smaak!

No bake Sinterklaas cheesecake

De no bake sinterklaas cheesecake is een toppertje. De combinatie van speculaaskruiden, vanille, frisse roomkaas en kruidnoten is heerlijk. En de no bake cheesecake ziet er in een potje ook nog eens leuk uit. Weinig moeite voor een heel leuk en lekker resultaat.

Cheesecake met pepernoten

Dit sinterklaastoetje is super lekker en nog eens mega gemakkelijk om te maken. Handig, want ik weet niet hoe het bij jullie zit?Ā De tijd rond het heerlijke avondje is bij mij altijd nogal druk. De laatste kado’s moeten gekocht worden en vaak moet er ook nog even snelĀ een rijm en surprise tussendoor gemaakt worden.

Snel cheesecake recept

Als je 20 minuutjes over hebt kun je nog snel dit toetje maken. En ook handig: je kunt de no bake cheesecake zelfs de dag van te voren maken. Zo hoef je niet te haasten en heb je het al lekker in de koelkast staan. Nog fijner: zo heeft het Sinterklaas toetje lang genoeg de tijd om op te stijven in de koelkast. Zo heb je een lekker, makkelijk en snel Sinterklaas recept.

Sinterklaas toetje no bake cheesecake pepernoten

No bake sinterklaas cheesecake

Extra benodigd:

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze no bake sinterklaas cheesecake

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Maak de pepernoten fijn door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan (of slaan). Smelt de boter en meng dit door het pepernotenkruim. Verdeel het kruim over de bodem van de glaasjes.
2
Stap 2
Sla de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de roomkaas los. Meng de roomkaas met de speculaaskruiden, citroensap en vanillemerg. Vouw de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
3
Stap 3
Vul de glaasjes met het roomkaasmengsel en maak het af met een beetje kruidnotenkruim en kruidnoten.
4
Stap 4
Laat de no bake sinterklaas cheesecake voor het serveren twee uur opstijven in de koelkast.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

16 reacties

mariska

Hallo!kan ik ook drank ik dit gerechtje gebruiken?en welke zou dan kunnen?!Graag hoor ik van je want wat een leuk gerechtje zeg!

Laat een bericht achter

Annette

Welke roomkaas heb jij gebruikt?

Laat een bericht achter

Willeke hendriksen

grappig ik had pas speculaas gemaakt en kwam ook op het idee er wat anders mee te doen.....ik vermeng het met chocola of cappucino ook lekker.... :)

Laat een bericht achter

Helen

De cheesecake met pepernoten was echt heerlijk. Mijn kleine meid van 1.5 jaar heeft er ook heerlijk van gesmuld. Groetjes Helen

Laat een bericht achter

Annelies

Wat een supermakkelijk en lekker recept. Gisteravond gemaakt als toetje voor vandaag, superlekker ?

Laat een bericht achter

Simone

ik heb deze vanavond gemaakt samen met de Sinterklaas tiramisu en het was een groot succes! bedankt voor het delen van deze recepten :) groetjes Simone

Laat een bericht achter

Lilian

Hai, dit ziet er lekker uit! Ik wil dit graag zondag gaan maken voor 9 personen, en bij gebrek aan zoveel glaasjes, vroeg ik me af of 1,5 x deze hoeveelheden (dus voor 9 personen) genoeg is om de cheesecake in een springvorm te maken. Heb je daar misschien een idee over? Bedankt alvast!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Lilian, ik denk dat het in een springvorm van 24 cm zeker moet lukken. In plaats van glaasjes kun je ook gewone glazen of schaaltjes gebruiken. Of inderdaad een bakvorm.

willeke

MMMM..... lijkt mij echt heerlijk en wil deze dus ook echt een keer gaan maken! Maar welke roomkaas gebruik je altijd? Ik sta namelijk vaak voor het schap en weet dan niet welke ik moet nemen want bijv MonChou is toch ook een roomkaas?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

MonChou is een roomkaas, maar dat is niet de roomkaas die ik voor de no bake cheesecake gebruik. Ik gebruik neutrale roomkaas, zoals philedelpia zonder kruiden. Maar dit verkopen ze ook van andere merken. Het zit in een kuipje.

Rachel

Ziet er echt mega goed uit zeg

Laat een bericht achter

Jacquelien

Goedemorgen , Leuk recept , ga ik zeker maken ! Dankjewel Gr Jacquelien

Laat een bericht achter

Renske

Wat een leuk, lekker en simpel recept. Let's try! :)

Laat een bericht achter

Marlotte

Wat een heerlijk receptje zeg en lekker snel gemaakt. Bij mij is het ook altijd een drukte vanjewelste tijdens de feestdagen. Deze onthoud ik!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op