Ga naar de inhoud

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Ovenschotels doen het goed, ze vallen altijd in de smaak. Zo ook deze! Vandaag heb ik een lekkere herfstschotel voor jullie klaarstaan. Een ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas. Bij mij thuis staat er regelmatig een nieuw gerecht op tafel. Voor mijn blog probeer ik veel nieuwe dingen uit zodat...
20 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Ovenschotel met pompoen en geitenkaasOvenschotels doen het goed, ze vallen altijd in de smaak. Zo ook deze! Vandaag heb ik een lekkere herfstschotel voor jullie klaarstaan. Een ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas.

Bij mij thuis staat er regelmatig een nieuw gerecht op tafel. Voor mijn blog probeer ik veel nieuwe dingen uit zodat ik iedere keer weer iets anders met jullie te delen heb. We eten daarom vaak een gerecht dat we nog niet eerder hebben gegeten. Soms zie ik een bedenkelijk gezicht tegenover me, J is niet altijd direct enthousiast als ik iets op tafel zet. Maar als ik een ovenschotel voor zijn neus zet dan is het altijd goed. Zelfs als er pompoen én geitenkaas op zit.

MAGGI vroeg me een variatie te maken op de ovenschotel Hollandse groenten in tomatensaus. Toevallig is dit een schotel die ik vaker heb gegeten, ik vind de tomatensaus in deze schotel namelijk heel erg lekker. Het is me helaas nog niet gelukt deze succesvol na te maken daarom belandt dit pakje regelmatig in mijn boodschappenkar.

Volgens het pakje voeg je Hollandse groenten, champignons en kip toe. Ik heb er een typische herfst/winterschotel van gemaakt door pompoen toe te voegen. Extra lekker met geitenkaas, maar als je hier niet van houdt kun je ook geraspte kaas over de pompoen strooien.

Staat deze lekkere schotel binnenkort ook bij jou op tafel?

Ovenschotel met tomatensaus, aardappelschijfjes, pompoen en geitenkaas

Ovenschotel met aardappelschijfjes, pompoen en gehakt

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC (hete lucht op 180 ºC). Vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor.
3
Stap 3
Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de courgette toe en bak dit even mee met het gehakt.
4
Stap 4
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en tenslotte de voorgekookte pompoenblokjes.
5
Stap 5
Voeg de inhoud van de ovenmix toe aan 350 ml koud water en mix dit goed door met een garde.
6
Stap 6
Schenk dit over de schotel en verkruimel tot slot de geitenkaas over de schotel.
7
Stap 7
Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 40 min gaar en goudbruin worden. Als de schotel tijdens het bakken te bruin kleurt, bedek deze dan met aluminiumfolie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto

4 reacties

Aukje

Vanavond gemaakt: heerlijk!

Laat een bericht achter

Els B

Heel kleurrijk ziet het er uit, kun je het ook maken zonder pakje?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jazeker, in dat geval kun je de saus zelf maken. Maar zoals ik ook in de tekst vertelde heb ik de exacte smaak nog niet kunnen ontdekken.

Marlotte

Hier thuis zijn de ovenschotels ook favoriet. Je kunt er ook zoveel kanten mee op! Pompoen en geitenkaas is altijd goed, ziet er in ieder geval heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op