Ga naar de inhoud

Geroosterde peer met geitenkaas en dressing

Voorgerechtjes hoeven niet moeilijk te zijn om te maken. Wel lekker. Een lekker begin van de maaltijd, waardoor je nog meer trek heb in wat komen gaat. Een aanrader is wat mij betreft dit gerechtje met geroosterde peer en geitenkaas. Het is weer een wat anders dan een kommetje soep, vind je ook niet? Dit recept
Delen op

Geroosterde peer met geitenkaas en dressing

Salade geitenkaas met honingdressing

Voorgerechtjes hoeven niet moeilijk te zijn om te maken. Wel lekker. Een lekker begin van de maaltijd, waardoor je nog meer trek heb in wat komen gaat. Een aanrader is wat mij betreft dit gerechtje met geroosterde peer en geitenkaas. Het is weer een wat anders dan een kommetje soep, vind je ook niet?

Dit recept kwam ik tegen in Delicious. Magazine van mei van dit jaar. Echter vind ik het door het gebruik van de peer meer een herfstgerecht. Daarom besloot ik het nog even te bewaren en onlangs te maken op een regenachtige dag. Een lekker gerechtje voor er bij, of als voorgerecht.

De peer is door het roosteren mooi zacht geworden, een hele mooie combinatie met de frisse dressing. Het recept heb ik iets aangepast. In plaats van kruidenmosterd heb ik ‘gewone’ grove mosterd gebruikt, dit had ik namelijk in huis. Hieronder beschrijf ik het recept zoals ik hem heb gemaakt.

geitenkaassalade met honingdressing

Salade met geroosterde peer, geitenkaas en honingdressing

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 150 gram gemengde sla
  • 60 gram pitten (ik nam een mengsel van zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten)
  • 5 stevige handperen (bijvoorbeeld doyenné du comice)
  • sap van 1 citroen
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 350 gram verse geitenkaas

Voor de honingdressing:

  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel kruidenmosterd (of grove mosterd)
  • 4 eetlepels walnotenolie
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

Verhit een koekenpan voor en rooster hier (zonder boter olie) de pitten in. Schud ze hierna uit de pan en laat ze afkoelen. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en zet apart.

Was de peren en snijd ze horizontaal door in grove plakken. Schep de plakken peer in een schaal om met citroensap. Verwarm boter in een koekenpan en bak hierin de plakken peer rondom in 3 tot 4 minuten bruin. Bedruppen de peer hierna met honing en laat dit zachtjes karamelliseren terwijl je de plakken af en toe omdraait.

Verdeel de sla over de borden en druppel hier de dressing over (houdt wel wat achter voor de geitenkaas). Verdeel de plakken peer over de sla en verbrokkel dan de geitenkaas erover. Bestrooi met de pitten. Druppen tot slot nog wat dressing over de geitenkaas en peren. Serveer dressing die over is er los bij.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Nieuw kookboek

Brenda’s kookboek Makkelijk & Vers. Bestel nu als pre-order en ontvang de vernieuwde maaltijdplanner (t.w.v. 7,95) cadeau.

Nieuwste recepten

Nu verkrijgbaar: Brenda Kookt Magazine

Een nieuwe editie van Brenda Kookt Magazine, bomvol gerechten voor een heerlijk fris en lekker voorjaar.

Bekijk ook

Brenda Kookt in Koken & Genieten

Maandelijks vind je Brenda's rubriek met receptinspiratie in het magazine van Koken & Genieten.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

4 reacties

Julie

heerlijk!!! Dit ga ik binnenkort ook eens maken. Ben ook dol op delicious !.

Laat een bericht achter

Chris

Oeh dit klinkt simpel maar heerlijk! Ik ben gek op peren en geitenkaas.

Laat een bericht achter

Marlotte

De combinatie met peer en geitenkaas vind ik zo lekker, en al helemaal met een goede honing-mosterddressing. Mooie foto's ook!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel, het is echt een toppertje hoor

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op