Ga naar de inhoud

Notenreep met stukjes chocolade

Nu de vakantie voor de meeste van ons weer voorbij is willen veel van ons toch weer iets gezonder eten. Ik in ieder geval wel. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar naarmate de zomer vordert geniet ik steeds meer van al het lekkers dat bij de zomer hoort. En dat is niet
Delen op

Notenreep met stukjes chocolade

Notenreep met chocolade

Nu de vakantie voor de meeste van ons weer voorbij is willen veel van ons toch weer iets gezonder eten. Ik in ieder geval wel. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar naarmate de zomer vordert geniet ik steeds meer van al het lekkers dat bij de zomer hoort. En dat is niet altijd gezond. Daarom doe ik nu weer even normaal en probeer ik weer gezonder te eten.

Maar als je gezond(er) eet wil je zo nu en dan natuurlijk wel iets lekkers kunnen pannen. Deze notenrepen (met stukjes chocolade) komen in dat geval zeker van pas!

Via een Amerikaanse website kwam ik deze notenrepen tegen. Diezelfde middag maakte ik ze met wat ik in huis had. Het werd een cashewreep, super lekker zeker door het toevoegen van een beetje extra pure chocolade. We moeten onze innerlijke ik natuurlijk wel een beetje blijven verwennen. Ook als we gezond willen eten. Liggen deze notenrepen straks in jouw vriezer?

Gezond tussendoortje notenreep met chocolade

Notenreep met stukjes chocolade

Bereidingstijd 15 minuten en 2 uur om op te stijven

Ingrediënten:

  • 200 gram rauwe cashewnoten (ongezouten)
  • 30 gram havervlokken
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 1,5 eetlepel maple syrup (of 1 eetlepel vloeibare honing)
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 50 gram gehakte pure chocolade (liefst 72% cacao of meer)
  • snuf zout

Bereiding:

Mix in een keukenmachine of ander hakapparaat de cashewnoten en havervlokken in fijne stukjes. Voeg hierna de dadels, maply syrup, kaneel en een snuf zout toe. Maal dit kort mee.

Voeg de chocolade tot en maal dit ook kort mee. Plaats het in een kom en roer eventueel nog extra door elkaar zodat de chocolade ook goed verdeeld is.

Bekleed een ovenschotel of klein bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel hierin. Druk het plat en plaats het ongeveer 2 uur in de vriezer om op te stijven. Hierna kun je de repen/koeken snijden.

De notenrepen kun je het beste in de vriezer bewaren, anders wordt het zacht en gaat het plakken. Voor het opeten hoef je de koeken niet te ontdooien.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op