Ga naar de inhoud

3 tips met vanilleyoghurt

Vanilleyoghurt

Ik ben gek op yoghurt!  Yoghurt eet ik niet alleen ‘kaal’ in een schaaltje na de maaltijd, of ‘s morgens met muesli. Je kunt yoghurt ook heel goed gebruiken bij het koken. Bijvoorbeeld als (dip)sausje, maar bijvoorbeeld ook bij het bakken of als toetje.

Yoghurt is er in vele soorten en maten, in dit artikel wil ik je voorstellen aan een speciale yoghurt, La Fermière vanille yoghurt. Zijn jullie al bekend met de heerlijke yoghurt in het paarse potje? Wist je dat de yoghurt in het paarse terra cotta potje wordt gerijpt en bij Albert Heijn verkrijgbaar is?

La Fermiere met fruit

Soms ontdek je producten waar je helemaal blij van wordt. Ik word blij van La Fermière vanille yoghurt. De yoghurt van La Fermière wordt in terra cotta potjes gerijpt en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en aroma’s. Hierdoor is de smaak intens en de yoghurt mooi romig. De vanille yoghurt is extra lekker doordat er echte vanillestokjes uit Madagasker worden gebruikt om de yoghurt de vanillesmaak te geven. In de yoghurt ziet je daarom ook zwarte puntjes en vlekjes terug. Dat is de vanille!

Door de rijke smaak en romigheid is de vanille yoghurt niet alleen lekker om gewoon uit het potje te lepelen. Je kunt het heel goed combineren in gerechten. Ik geef je drie tips om de vanille yoghurt van La Fermière mee te combineren.

 Met vers fruit

Ten eerste, heel simpel maar super lekker: als toetje met vers fruit. Neem vers zomerfruit dat op dit moment volop verkrijgbaar is zoals aardbeien, frambozen en bosbessen. Serveer dit met een lik van de yoghurt en je hebt snel een lekker zomers toetje. (bij mijn schoonfamilie viel dit ontzettend in de smaak)
Ook lekker om vers fruit en de yoghurt op een pannenkoek te serveren.

Als topping bij een taartje

Sommige taartjes of andere baksels kunnen een extraatje gebruiken. Iets romigs er bij om het nog lekkerder te maken. De intense smaak van La Fermière past heel goed bij een frisse aardbeien of rabarbertaart (bijvoorbeeld deze en deze). En in plaats van slagroom kun je het bijvoorbeeld ook serveren bij de appeltaart.

In een smoothie

Een smoothie heeft vocht nodig. Maar je kunt een smoothie ook extra vol van smaak maken door de vanille yoghurt toe te voegen in plaats van melk, water of jus d’orange.

Extra tips:

Gooi de mooie terra cotta potjes nadat de yoghurt op is niet weg! De potjes zijn waterproof en kun je heel goed hergebruiken. De potjes kunnen in de oven, én in de vriezer. Multifunctioneel dus!

Was de potjes af (kan in de vaatwasser) en gebruik ze bijvoorbeeld als:

  • schaaltje voor het serveren van zelfgemaakt ijs. Het ijs kun je vloeibaar al in de potjes gieten en vervolgens in de vriezer stoppen. Je kunt er bijvoorbeeld ook semifreddo in maken.
  • schaaltje voor het bakken van een crumble of crème brûlée. De potjes zijn niet voor niets ovenbestendig!
  • Of zet ze in de keuken en plant er zaadjes in, bijvoorbeeld bieslook of peterselie

 

Zijn jullie met de yoghurt in het paarse potje bekend? Heb je het al eens geprobeerd en waar combineer je de yoghurt het liefste mee? 

Goed om te weten: La Fermière vanille yoghurt is vanaf deze week samen met nog meer producten bij Albert Heijn verkrijgbaar met 20% korting. Gebruik hiervoor het AH ontdek couponboekje die verkrijgbaar is bij de kassa. Naast de vanille yoghurt van La Fermière krijg je korting op nog meer verrassende producten.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

8 reacties

Arianne

Dank je voor je tips over Fermière vanille yoghurt. Dit weekend ontdekt bij AH> Zal er meer van willen kopen bij AH. Maar onze AH heeft geen ontdekcoupons zoals jij verteld. Kan dit per filiaal verschil maken? Ik zal de potjes gebruiken, vooral omdat het een mooie kleur en vorm heeft. BIjvoorbeeld voor of andere toetjes in te maken. Met vriendelijke groeten

Laat een bericht achter

crystal

ik ben net aan de honing begonnen maar vind m wel erg bloemig, misschien toch maar de vanille gaan proberen :-)

Laat een bericht achter

Marga Nijhuis

Hallo Brenda, Wat een ontzettende leuke tip van je om de mooie paarse potjes van de yoghurt van La Fermière te hergebruiken! Ik heb ze daarom gevuld met mijn Spaanse Crema Catalana. (Zie foto op facebook) Bedankt en nog heel veel kookplezier! Groetjes, Marga Nijhuis

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, ik ben net als jij gek op yoghurt. In alle soorten en smaken. Kom maar op, welk tijdstip of het ook is, yoghurt gaat er altijd wel in bij mij. En ik ga zeker die schattige potjes yoghurt van La Fermìere uitproberen! Ik heb ze nog niet gezien, maar dat komt wel goed. Het is ook erg leuk dat je de potjes een 2e leven kunt geven. Superhandig vind ik het dat ze èn in de oven èn in de vriezer kunnen! Dat noem ik nou nadenken over een product. Het klinkt ook erg lekker en ben nu dus erg nieuwschierig hoe ze smaken. Nog even geduld tot ik boodschappen ga doen. Bedankt voor de tip Brenda. Geniet van de zon en rust lekker uit. Groetjes, Marja. :-D. <3.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen dat je met de potjes aan de slag ben gegaan Marga, niet meer weggooien dus :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Marja, je komt ze vast tegen bij de AH, bij andere supermarkten heb ik ze nog niet gespot. Tof dat ze in de oven en vriezer kunnen hé? Zo komen ze in de zomer en winter van pas. Staat de voedingswaarde ook niet op het etiket?

Laat een bericht achter

W v d list

Nee, alleen de ingrediënten staan vermeld. Room, suiker, (enz).

W van der list

Inderdaad n hele lekkere vanille yoghurt. Ik zoek de voedingswaarde van dit product. Kan het noch op de potjes, noch op de website van het product vinden. Is hier iets over bekend? Dank, groet.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op