Filmpje: Barbecuesaus maken

Barbecuesaus

De afgelopen weken komen er regelmatig barbecuerecepten voorbij op Brenda Kookt. Vandaag heb ik weer een lekkertje voor jullie, op film deze keer! Ik laat je zien hoe je zelf de lekkerste barbecuesaus maakt.

Ik maak dit recept niet naar eigen recept, maar naar het recept van mijn foodiecollega Francesca Kookt. Een topper van een recept die niet bij de barbecue mag ontbreken! Kijk mee:

Klik hier als je de video niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken!

Scroll naar beneden voor een overzicht van de ingrediënten: 

Barbecuesaus

Bereidingstijd: 40 minuten plus tijd om af te koelen

Ingrediënten voor 200 ml barbecuesaus

  • 1 gesnipperde ui
  • sap van een halve citroen
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels (normale) azijn
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 8 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Bezoek de blog van Francesca voor het uitgeschreven recept

Tip: bewaar de afgekoelde barbecuesaus goed afgesloten in de koelkast. Het is dan zeker een paar weken houdbaar. Maar je kunt het natuurlijk ook direct opeten bij een barbecue, patatje, pulled pork of ander lekkers.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Peter says

    Ik heb deze saus een paar weken geleden gemaakt bij pulled pok. Toen had ik geen gerookt paprika poeder, maar heb gelijk met hetvarkensvlees ook een bakje met paprika poeder op de bbq gezet en mee laten roken. Dat werkt fantastisch!

  2. Brenda says

    Wij hebben het sausje net gemaakt. Alleen ipv 2 eetlepels normale azijn hebben wij 1 eetlepel rode wijnazijn en 1 eetlepel balsamico azijn gebruikt. Hij is super geworden!
    Bedankt voor het recept!

  3. Monique Botman says

    Hoi Brenda,

    Ik heb de bbq-saus gemaakt. De volgende keer doe ik het dubbele, want iedereen vond het super lekker en het was dus zo op.

    Bedankt voor het heerlijke recept.

    Groeten Monique

  4. Annemarie says

    Wat een lekkere saus, ik had alle benodigdheden in huis behalve citroensap in plaats daarvan sap van een halve sinaasappel gebruikt, smaakt er net zo lekker om denk ik.
    Ik wou het gebruiken als sausbasis voor een pizza of kaas-uienkruier.
    Bedankt vh delen.