Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Een heerlijk zomers toetje, dat is Aardbeientiramisu. Tiramisu met aardbeien it is!

Dit toetje maakte ik van de eerste Hollandse aardbeien die ik kreeg van het Proevkantoor. Ik wist meteen dat ik daar een fruitige alcoholvrije tiramisu van ging maken. Een ideaal dessert voor de zomer.

Tiramisu is altijd goed. En dit recept voor aardbeientiramisu zeker weten, iedereen kan dit namelijk eten. Jong en oud. Zwanger en niet zwanger ;) Er zit namelijk geen rauw ei in verwerkt en ook geen alcohol. En toch is deze tiramisu met aardbeien super lekker.

Dit is een handig toetje als je met een grotere groep gaat eten. Je kunt het goed voorbereiden, ideaal als je veel mensen over de vloer hebt. Je wilt natuurlijk bij de gasten zitten, en niet alleen maar in de keuken staan.

Voeg je liever een beetje alcohol toe aan je aardbeientiramisu? Vervang de appelsap dan door witte wijn.

Tiramisu met aardbeien

Aardbeientiramisu

Bereidingstijd 25 minuten en 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram poedersuiker
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker (7 gram)
  • 250 gram mascarpone
  • 300 ml appelsap
  • 1 pak lange vingers

Bereiding:

Meng de Griekse Yoghurt met mascarpone, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze. Pureer 200 gram van de aardbeien en meng dit met de overige 20 gram poedersuiker.

Verdeel het appelsap in een kom of diep bord. Leg de helft van de langer vingers in de appelsap zodat het koek het vocht opneemt. Verdeel de lange vingers over de bodem van de (oven)schaal waar je de tiramisu in wilt serveren. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk dit uit. Spreid de aardbeiensaus (gepureerde aardbeien) hierover. Leg de andere helft van de lange vingers even in het appelsap en verdeel dit over de laag aardbeiensaus. Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (of als je minder tijd hebt even in de vriezer).

Voor het serveren:

Snijd de overige aardbeien door en verdeel dit over de tiramisu. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Dit gerecht is geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Het bevat geen alcohol en rauwe eieren. 

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Bas says

    Wat ziet dat er heerlijk uit! Aarbeien zijn zo lekker! Snel dit recept eens proberen!

  2. Elianne says

    Wat een leuk en slim idee om appelsap en Griekse yoghurt te gebruiken! Ben benieuwd hoe het zal smaken :)

  3. Astrid says

    Ik ben normaal niet zo’n tiramisu fan vanwege de alcholhol, maar deze ga ik toch echt eens proberen! Hij klinkt erg lekker!

  4. melany says

    dit ziet er heerlijk en zomers uit ik doe dit altijd met chocola maar dit wil ik ook zeker proberen!

  5. gepo says

    Ha Brenda,
    maakt het wat uit welke kant van de lange vingers je in de appelsap legt?
    Groet, gepo

    • Brenda Kookt says

      Hoi Gepo, ik leg de niet besuikerde kant van de lange vingers in de appelsap

  6. Nienke says

    Heb vandaag dit toetje gemaakt. Het was super lekker en zeker voor herhaling vatbaar. De vrienden die kwamen eten wouden ook direct het recept hebben.

  7. Maria says

    Net dit overheerlijke toetje gegeten! Zeker voor herhaling vatbaar. Vond alleen dat het een beetje uit elkaar viel doordat de lange vingers te nat waren…volgende x dus minder appelsap denk ik.

  8. Marjolijn says

    Kun je dit recept ook een dag van te voren maken? Of worden de koekjes dan helemaal moes?

    • Brenda Kookt says

      De koekjes worden sowieso zacht, dat komt door de appelsap. Als je hem een dag van te voren maakt dan worden ze extra zacht, bijna moes inderdaad.

      • mvs says

        Is het een gezond toetje of toch niet? ik vind het onder een gezond toetje.
        ben namelijk bezig met afvallen door gewoon gezond te eten.
        ik hoor het wel van je.
        dank je alvast!

        • Brenda Kookt says

          Het is niet helemaal een gezond toetje, en dat komt voornamelijk door de mascarpone die is toegevoegd.

  9. Arjan says

    Ik had nog nooit tiramisu gemaakt omdat ik niet alcohol hou. Gisteren heb ik deze gemaakt en hij was heerlijk. Was alleen de poedersuiker door de aardbeipuree vergeten waardoor die iets dunner was. Gaan we vaker maken.

  10. wanda says

    Lijkt me heel lekker, maar moet er geen gelatine door voor het opstijven? Blijft het yoghurt mascarponemengsel niet te zacht in de koelkast?

    • Brenda Kookt says

      Griekse Yoghurt is een dikke(re) substantie, en mascarpone ook. In dit geval hoef je geen gelatine toe te voegen.

  11. Jacquelien says

    Heerlijkkkkkk!
    Vanmorgen gemaakt en vanavond lekker gesmuld☺️

  12. Fran says

    Gisteren gemaakt en het was heerlijk!
    Mijn collega die ik het recept ook had gegeven, heeft het vorige week gemaakt en die was ook enthousiast.

    Dank voor dit lekkere recept!

  13. roosje says

    Dit ga ik zo maken! Lijkt me heerlijk!
    maar zou ik een deel tot maandag kunnen bewaren, of is het dan niet meer lekker?

    • Brenda Kookt says

      Je kunt de tiramisu maximaal 2 dagen bewaren (een restje) Het lekkerste is hem binnen een dag op te eten.

  14. Charlotte says

    Wauw, wat een heerlijk toetje!! Super makkelijk te maken en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit! De reacties van onze gasten op dit toetje maken de avond dan helemaal compleet. En als zwangere is het erg fijn om de tiramisu gewoon mee te kunnen eten! Zou je de aardbeien ook kunnen vervangen door een ander soort fruit/vrucht zodat je variaties op deze tiramisu kunt maken?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Charlotte, je kunt de aardbeien zeker vervangen door ander fruit. Wat dacht je van frambozen, of verse mango?

  15. Bertha Corbier says

    Hallo Brenda,
    Zou deze aardbeientiramisu ok met sinaasappelsap i.p.v. appelsap gemaakt kunnen worden

  16. Corrie says

    Het afgelopen weekend hebben we dit toetje als gast gegeten bij mijn neef en zijn vrouw.
    Het was verrukkelijk!

  17. Tanja says

    Mmmmm, en ook halal-dochter proof ;-)

  18. jan-willem & marrit says

    Super leuk recept hoor brenda, lekker van genoten samen met m’n lieve huisgenoten

  19. Mirjam Maasland says

    Hoi Brenda, volgende week ga ik voor een groep van 17 personen koken en had dit in gedachten als toetje. De aardbeien tiramisu. Hoe pas ik het beste het aantal ingrediënten aan?

    Hartelijke groet, Mirjam

    • Brenda Kookt says

      Hi Mirjam, het is afhankelijk hoe groot je de porties wilt maken. In dit geval zou ik gaan voor 2,5 x het recept

      • Jolanda says

        Heb het ook gemaakt, op zich goed alleen vraag ik moet je beide porties langevingers weken in de appelsap? Heb alleen 1 deel gedaan de onderste laag lange vingers niet..hoort dat ook zo? Gr.Jolanda.

  20. Brigitte says

    Dag Brenda ! Al de combinatie speculoos /aardbeien geprobeerd ? Waarin zou ik de speculoos dan best even laten trekken ?
    Ik zou dit een dag op voorhand willen klaarmaken voor 12 personen …hopelijk wordt de tiramisu dan niet te slap ?
    Hartelijk dank voor info ! Grtjs. Brigitte

    • Brigitte says

      Nog eens ik Brenda ! Heb zelf aardbeienconf gemaakt en die gebruikt i p v de vers gemixte aardbeien , samen met gemalen speculoos …als afwerking verse aardbeien ..was een topper …?
      Nog eens groetjes,Brigitte

      • Brenda Kookt says

        Wat leuk om te horen Brigitte, je hebt er een heerlijke twist aan gegeven

  21. Julie says

    Een fantastisch recept! Heerlijk!
    Een tip is om de lange vingers met appelsap of witte wijn voorzichtig te besprenkelen i.p.v. ze in een ‘ badje’ van vocht te keggen. Leg de lange vingers met de gesuikerde kant naar beneden in de schaal en giet voorzichtig met een lepel de appelsap over de lange vingers. Vervolg verder het recept en leg de 2e laag lange vingers met de niet-gesuikerde kant op de aardbeiensaus. Deze hoef je dan verder niet meer te besprenkelen, want de aardbeiensaus is vochtig genoeg. Deze versie is bij mij eg goed gelukt. Ik heb trouwens ook maar de helft van de suiker gebruikt, voor ons zoet genoeg, maar dat is persoonlijk.
    Succes!

  22. Nienke says

    Ik heb het recept gemaakt en het was echt heerlijk! Ik had alleen een klein foutje gemaakt: de onderste lange vingers moesten ook in de appelsap en dat was ik vergeten. Dom, maar het was nog steeds erg lekker!!

  23. geraldine says

    Ik heb wel wat aanpassingen gedaan dus ipv griekse yoghurt, volle kwark en appelkersensap ipv gewone appelsap!!! Maar het was echt een super lekker nagerecht!!!

  24. Marlieke says

    Pas gemaakt iedereen vond het heerlijk :D

  25. Mieke says

    Ik heb wel eens tiramisu gemaakt, maar altijd met eieren, wordt dit wel stijf zonder eieren?

  26. Vivian says

    Deze zomer al meerdere keren gemaakt, iedereen vond het heerlijk!!
    Ik heb de lange vingers niet in de appelsap gelegd, maar besprenkeld met appelsap. De lange vingers worden hierdoor minder zacht ?

  27. Angela says

    Deze staat nu in de koelkast, ben benieuwd vanavond!

  28. Rita says

    lekker van smaak maar blijft te zacht. Griekse yoghurt was vlg mij niet stevig genoeg. Volgende keer misschien aan ander merk gebruiken.

  29. Dianne says

    Hallo Brenda,

    Wat kun je gebruiken ipv appelsap, vanwege een fructose intolerantie mag ik geen vruchtensappen.

  30. Juditj says

    Lijkt me heerlijk!
    Zou ik ook zo’n kant en klare cake kunnen gebruiken ipv de lange vingers?

  31. marleen says

    Super lekker en fris iedereen is er gek op thuis bedankt groetjes marleen

  32. Krista says

    Heerlijk, inmiddels een gezinsfavoriet!

  33. Annelies says

    Hoi!
    Klinkt verrukkelijk! Over twee weken een bbq voor 12 personen, dus ik weet wat me te doen staat!

    Welke afmetingen van ovenschaal heb je gebruikt?

    Groetjes,
    Annelies

  34. Janneke says

    Het was heerlijk gemaakt voor 6 personen en 2 kinderen.

  35. Linda says

    Vandaag samen met mijn zoontje gemaakt, wat een heerlijk toetje! Zelfs mijn man die niet van aardbeien houdt heeft 2x wat genomen 😁

  36. Shanna says

    Kan ik de lange vingers vervangen door specculoos, zoja moet ik dan iets veranderen aan het recept?

  37. Siets says

    Hij was super lekker! Ik heb de variatie met witte wijn gemaakt, en er nog wat chocolade over geraspt.

  38. Marian says

    Heerlijk fris met de Griekse yoghurt. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door chocoladebiscuits te gebruiken en licor 43 toe te voegen (biscuits weken in sinaasappelsap ) ☺

    • Brenda Kookt says

      Jouw draai klinkt ook heerlijk zeg, het water loopt me in de mond :)