Ga naar de inhoud

3x Sushi – zwangerproof

Als je dingen niet ‘mag’ eten heb je er juist trek in. Zo kan ik nu al niet wachten tot ik een broodje gerookte zalm kan eten, of eigenlijk iedere andere rauwe vis- of vleessoort. Hele vers van de visboer is toegestaan, al moet ik zeggen dat dat op dit moment niet altijd goed voelt
Delen op

3x Sushi – zwangerproof

Sushi zwanger recept

Als je dingen niet ‘mag’ eten heb je er juist trek in. Zo kan ik nu al niet wachten tot ik een broodje gerookte zalm kan eten, of eigenlijk iedere andere rauwe vis- of vleessoort. Hele vers van de visboer is toegestaan, al moet ik zeggen dat dat op dit moment niet altijd goed voelt voor mij. Dus dan doe ik het liever niet. Voorlopig wacht ik geduldig af tot de dag dat ik mijn tanden daar weer in kan zetten. En tot die tijd geniet ik van alle andere lekkere dingen die ik gewoon kan eten. Zoals sushi.

Inmiddels heb ik gemerkt dat heel veel mensen denken dat je tijdens de zwangerschap geen sushi kunt eten. Onzin! (sushi)Rijst en norivellen kun je gewoon eten en heel veel andere verse ingrediënten die je in de sushi rolt ook. Alleen dus geen rauwe vis of vlees, tenzij de vis heel erg vers is.

Ik had zin in sushi en maakte daarom drie heerlijke variaties op sushi, drie variaties zonder zalm (mijn lievelings). Ik maakte een Mexicaanse kiprol, eentje met surimi (krabsticks) en eentje met avocado en mango. Drie toppers, als je deze sushi eet mis je de rauwe vis of vlees echt niet hoor.

Eet je liever wel gerookte zalm, neem dan eens een kijkje bij dit artikel (met recept).
Sushi met kip

Misschien de vreemdste combi, maar super lekker is mijn Mexicaanse kiprol. Een sushi variant met krokante kip, tomaat, avocado en cajunkruiden. Zelfs mijn vriend, die geen sushi lust heeft een paar stukjes van de Mexicaanse kiprol gegeten.

Zelf sushi maken recept

3x Sushi – zwangerproof

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur

Ingrediënten voor 3 rollen sushi

Basis voor de sushiroll:

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 nori vellen

Voor de Mexicaanse kiprol: 

  • 1 kipkrokantschnitzel
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • cajunkruiden

Voor de krabrol:

  • 2 of 3 surimi sticks
  • komkommer

Voor de avocadorol:

  • halve avocado
  • 1/4 verse mango

Serveer de sushi met wasabipasta, soyassaus en eventueel ingelegde gember.

Benodigdheden: pan met dikke bodem, lage schaal (niet van metaal), sushi rol matje, huishoudfolie, scherp mes

Bereiding:

Bereiding van de sushi rijst: 

Spoel de rijst af zodat het water niet meer wit ziet. Laat het hierna even staan en voeg 300 ml water toe. Breng de rijst aan de kook en kook het 2 minuten op hoog vuur, hierna 5 minuten op middelhoog vuur en nog 12 minuten op laag vuur. Zet het vuur hierna uit en haal de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel er weer op. Laat dit 15 minuten staan.

Verwarm in een andere pan de azijn, suiker en het zout en roer dit door tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat dit mengsel even afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (niet van metaal) en meng de dressing er over. Schep dit om en waai met een waaier, krant of tijdschrift zodat de rijst afkoelt.

Voorbereiding van de ingrediënten: 

Bak de kip krokant schnitzel een aan in een koekenpan met olie, laat het hierna afkoelen en snijd in reepjes. Snijd de mango, avocado, tomaat en komkommer ook in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en komkommer.

Het rollen van de sushi:

Leg een nori vel met de glanzende kant naar beneden op het houten matje. Bedek de onderste 2/3 van het nori vel met gekookte sushirijst en druk dit aan. Verdeel hierover de vulling overdwars over de rijst. Voor de Mexicaanse kiprol met kip, tomaat, avocado en een beetje cajunkruiden, voor de krabrol met surimi en een reepje komkommer en de avocado rol met reepjes avocado en mango.

Rol met behulp van het matje, van onder naar boven, de noriv el strak op. Bestrijk de uiteinde van het nori vel met een beetje water zodat het goed aan elkaar plakt. Snijd de sushiroll in ongeveer 6-8 stukjes. Snijden gaat het beste met een schoon mes dat je even onder de warme kraan hebt gehouden.

Serveer de sushi met wasabipasta, sojasaus en ingelegde gember.

Tips:

  • Bekleed het matje waarmee je de sushi rolt met huishoudfolie. Hierdoor plakt je rijst niet aan het matje, en kun je het gemakkelijk rollen.
  • Pak de rijst met vochtige handen op zodat het niet aan je handen plakt.
  • Snijd de sushi door met een schoon mes dat je even onder de warme kraan hebt gehouden.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Lente-plaattaart met courgette en pesto

1 reactie

Lotte

Die avocado-mango ziet er lekker uit! Heerlijk zomers :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op