Ga naar de inhoud

Kraamhapje: Blondies met muisjes

Ik heb vandaag een topper van een hapje voor jullie. Blondies! Dit leek me een ideaal hapje om uit te delen aan collega’s toen ik bekend wilde maken dat ik zwanger ben. Blondies maak je gemakkelijk in een grote hoeveelheid. Voordeel als je een hapje meeneemt is dat je niet hoeft te zeggen dat je zwanger bent.
Delen op

Kraamhapje: Blondies met muisjes

Hapje zwanger met muisjes brownies

Ik heb vandaag een topper van een hapje voor jullie. Blondies!

Dit leek me een ideaal hapje om uit te delen aan collega’s toen ik bekend wilde maken dat ik zwanger ben. Blondies maak je gemakkelijk in een grote hoeveelheid. Voordeel als je een hapje meeneemt is dat je niet hoeft te zeggen dat je zwanger bent. Je laat het blauw/roze hapje zien en dan weten de meeste wel genoeg 🙂

Blondies zijn brownies, maar dan met witte chocolade. Deze blondies zijn gemaakt naar een recept van Nigella Lawson, een receptje dat al een tijdje op mijn to-make lijstje stond. Super lekker, en het is makkelijk (en leuk) om hier een kraamhapje van te maken.

Inmiddels is me meerdere keren naar het recept van de brownies gevraagd. Dus de hoogste tijd om dit lekkere hapje op de blog te delen.

Natuurlijk zijn de blondies niet alleen lekker als kraamhapje. De topping kun je ook weglaten. Dan heb je ‘gewoon’ een hele lekkere smeuïge blondie. Ook niet verkeerd hoor 😉  

Kraamhapje blondies

Kraamhapje: blondies met muisjes

Bereidingstijd: 20 minuten en 35 minuten baktijd – plus tijd om af te koelen en de chocolade te laten stollen

Ingrediënten voor 20 brownies:

  • 250 gram witte chocolade
  • 125 gram boter
  • 4 eieren
  • 350 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 250 gram ongezouten en ongebrande noten (ik nam een mix van walnoten en amandelen)

Voor de topping: 

  • 100 gram witte chocolade
  • roze en/of blauwe muisjes

Extra benodigd: een bakvorm met een afmeting van ongeveer 25 x 20 x 5 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 ºC en vet de bakvorm in.

Plaats de boter en chocolade in een pannetje en laat dit op zacht vuur, onder continu roeren, smelten. Zet het vuur uit als het gesmolten is en laat het even staan. Hak de noten fijn(er).

Klop in een grote komt de eieren met het zout tot het in volume toe neemt. Voeg hier de suiker en vanille bij en blijf dit kloppen tot je een romig dik mengsel hebt. Spatel hier het chocolademengsel door dat inmiddels een beetje is afgekoeld. Spatel vervolgens de bloem en de gehakte noten dor het beslag.

Giet het beslag in de vorm en bak dit 35 minuten in de oven zodat de bovenkant is gestold maar de binnenkant nog smeuïg is. Laat dit even afkoelen.

Smelt 2/3 van de overige chocolade au bain marie. Roer de andere 1/3 door de gesmolten chocolade zodat de temperatuur iets afkoelt. Smeer het chocolademengsel over de bovenkant van de brownie. Strooi hier de muisjes over. Laat de brownies afkoelen zodat de chocolade kan opstijven (ik heb het een nachtje laten staan maar dit kan ook korter).

Snijd de brownies voor het serveren in stukken.

Tip:

  • is 20 brownies te veel? Halveer het recept dan zodat je er 10 hebt. 
  • je kunt de blondies (met- of zonder topping) ook invriezen!

Wil je wel een kraamhapje maken maar heb je niet de mogelijkheid om te bakken? Neem dan eens een kijkje bij het recept van het kraamhapje rocky road dat ik vorig jaar plaatste.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

21 reacties

Willianne

Ik heb ze gister gemaakt om uit te delen op m'n werk voordat m'n verlof begint. Ze zijn wel heel smeuig uitgevallen. Had ik ze dan iets langer moeten bakken of is dit wel echt hoe ze horen? Ik was bang dat de bovenkant dan te bruin zou worden.

Laat een bericht achter

TF

Hoi Brenda, Gisteren een hoop gemaakt (i.p.v. beschuit met muisjes), maar vraag me af als zwangere of het verstandig is dit te eten i.v.m. met de eieren in het beslag, kan jij hier antwoord op geven? Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Tessa, Wat heerlijk! Als de blondies gaar gebakken zijn mag iedereen het eten.

Jantine

Hoi Brenda, wat een ontzettend leuk recept! Binnenkort ga ik ze samen met de Rocky Road maken en invriezen zodat ik ze in de kraamweek aan ons bezoek kan serveren. Hoe lang blijven de Blondies en de Rocky Road lekker na het ontdooien? Met andere woorden: kan ik de hele lading ontdooien voor de hele week zodra de baby er is, of beter elke dag een portie ontdooien? Ik hoor het graag! Groetjes, Jantine

Laat een bericht achter

Marieke

Hi Brenda, Ik heb de blondies gisteren gemaakt en ga ze vanavond uitproberen. Het ging alleen bij mij niet goed bij het smelten van de chocolade en boter, ik kreeg een soort karamelblokjes, haha. Ik gok dat mijn vuur toch te heftig was, maar heb jij een idee? Zou het evt ook kunnen om ook die chocolade au bain marie te smelten?

Laat een bericht achter

Laura

Ik haalde er makkelijk 30 stukken uit want ze zijn erg machtig. Wel heel handig, het is snel klaar, kan ingevroren worden en kruimelt niet. Een aanrader, echt een leuk hapje om te serveren! Bedankt voor het delen. Groetjes Laura

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Laura

Mariska

Hoi, Gebruik je de hele eieren, of alleen het eiwit? Groetjes Mariska

Laat een bericht achter

Jose

Ik heb net geprobeerd om deze blondies te maken. Na 35 minuten in de oven was hij nog helemaal zacht. Heb hem dikke 15 minuten langer laten zitten. Heb net geprobeerd om hem te snijden maar hij is helemaal niet gaar van binnen. Enig idee hoe is dit kan oplossen en hoe dit kan? Heb de muisjes er al op. Alvast bedankt Groetjes Jose

Laat een bericht achter

Talitha

Van harte Brenda! Ik heb ze vandaag ook op het werk getrakteerd, samen met de rocky road versie, de hint was direct duidelijk :-) en het was allebei echt super lekker! goede zwangerschap verder!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! En handig dat je het zo zelf niet hoeft te vertellen hé? :)

Edith

Wat een leuke manier om te zeggen dat je zwanger bent, is weer eens iets anders. Van harte en geniet er van. Groetjes Edith

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Edith :)

Theresa

Wat een leuk recept!! Heb onlangs ook een witte brownie geproefd, heerlijk. Door de brownie die ik had zaten ook nog cranberries; was een prima toevoeging en stond ook erg mooi. Ga het binnenkort zeker uitproberen. En van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.

Laat een bericht achter

Bas

Die blondies zien er heerlijk uit, een heerlijke combinatie die noten en witte chocolade! Ze zien er met die muisjes ook lekker vrolijk uit!

Laat een bericht achter

Monique Bergsma

Goedemorgen Brenda, wat een fantastisch nieuws. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Een prachtige tijd toegewenst. En vooral wanneer jullie kleintje er is/wanneer de kleintjes er zijn. Groet, Monique P.s. wij gaan de Blondies uitproberen. Dank voor het recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Monique :)

kelly

Kijk!! Helemaal goed! Ik lus namelijk geen brownies van melk of pure chocolade. Raar, want ben dol op pure chocolade. Deze lijken mij een hele andere smaak hebben, dus ga ik zeker proberen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Kelly, wat bizar dat je geen donkere brownies lust. Ik ben er juist gek op! Ik hoop dat de blondies wel in de smaak zullen vallen

Agnes

Hoi Brenda, ja ze waren heerlijk. Vooral met de nootjes er in. Het lijkt mij een niet zo'n moeilijk recept om te maken. Voor mij dan wel zonder muisjes :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat kan ik me voorstellen :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op