Kip Kerrie

Kip kerrie met rijst

Vandaag is het weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder poespas en zonder pakjes. Vandaag gaan we voor kip kerrie.

Vroeger aten we thuis soms kip kerrie. Ik kan me herinneren dat ik dat ontzettend lekker vond. De afgelopen 10 jaar heb ik het niet gegeten dus vond ik het tijd om zelf een keer kip kerrie op tafel te zetten. Zonder pakjes, met extra groenten. Ik heb namelijk het idee dat er anders altijd weinig groenten in zitten. Ik voegde sperzieboontjes toe. Een prima aanvulling zodat dit lekker maaltje voor door de week wordt.

Staat deze kip kerrie deze week bij jou op tafel?

Recept kip kerrie

Kip Kerrie

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 450 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel kerriepoeer
  • snuf chilivlokken
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve theelepel korianderpoeder
  • ananas
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels rozijnen
  • zout

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.

Snipper de ui grof en bak dit even glazig in olijfolie een grote wok. Pers de teentjes knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.

Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem. Roer dit goed door en laat de bloem even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.

Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten sperziebonen door de saus.

Serveer de kip kerrie met rijst.

Tip: de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

……………………………………………

 Klik hier om mijn kookboek SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST  te bestellen! (cadeautip!) 

Volg me ook op FacebookTwitter en Instagram (username @brendakookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Elseline says

    Dat klinkt lekker!
    Aangezien mijn broer fan is van kip kerrie uit een zakje, moeten we deze ook maar eens uitproberen!

  2. Ellen says

    Dit ziet er zo lekker uit! Veel beter dan uit een zakje/pakje/bokaal! :D

  3. Bas says

    Ziet er lekker uit, mooie foto’s!

  4. Rebecca says

    Ziet er goed uit! Gebruik je in dit recept verse ananas of een blikje? Zie het bij de ingrediënten namelijk niet staan.

    • Brenda Kookt says

      In dit geval heb ik ananas uit blik gebruikt, maar liever gebruik ik verse ananas. Is veel lekkerder ;)

  5. Reyhan says

    Dit lijkt mij erg lekker!
    Is het mogelijk om de korianderpoeder te vervangen voor iets anders? Bijvoorbeeld Djahe? Of is het mogelijk het weg te laten?

    • Reyhan says

      Ik heb het recept inmiddels gemaakt en het was heerlijk! Echter heb ik koriander vervangen door een klein beetje Djahe. Dit komt zeker nog een keer op tafel!

  6. Laura says

    Vanavond gemaakt, heerlijk gegeten!!

  7. Roelof Smit says

    Top recept en heel smaakvol, ik heb nog extra paprika en asperge puntjes toegevoegd, vroeger kocht ik altijd blikjes met kerrie saus maar dat is verleden tijd.

  8. Ron troist says

    Heb hem uitgeprobeerd en vandaag maken we het nog een keer. Bedankt is heerlijk.

  9. Hannemieke says

    Het was lekker en komt dicht bij de traditionele kipkerrie!
    Zeker een aanrader!

  10. Daphne says

    Blij met je recept! Het is goed gelukt ;) Ook zonder de ananas en rozijnen.

  11. Daphne Hauwert says

    Super lekker Bren :-) Heb m vandaag gemaakt met spullen die ik in huis had (appel ipv ananas bijvoorbeeld) Maar het mooie hiervan vind ik dat je de meeste ingrediënten gewoon in huis hebt (kruiden, kokosmelk, rijst) en dus voor het hele gezin een makkelijke maaltijd op tafel kan zetten!

  12. Pamela says

    Vandaag gemaakt met courgette i.p.v. sperciebonen. Lekker!

  13. Şeyma says

    Hoi Brenda,

    Kun je kokosmelk vervangen met room?
    Zou je dan dezelfde aantal ml moeten aanhouden. Wij zijn bezig met een koolhydraatarm dieet, ik ben van plan om de rijst weg te laten. Is het recept dan wel toepasbaar in onze dieet. Hoe denk jij hierover?

  14. Wendy says

    Hey Brenda,
    Wat een lekker recept. Ik heb hem gemaakt en ik vind hem echt heel erg lekker! Dank je wel! Je recept komt in mijn diy-kookmap! Is een blijvertje!
    Groetjes Wendy

  15. Arina says

    Wat een heerlijk recept, vond de saus nog best dik dus heb wat ananas sap afkomstig uit blik toegevoegd en toen was het perfect!

  16. Ineke says

    Vandaag gemaakt, het was heerlijk, ga ik zeker meer maken! Dank je wel voor het recept.

  17. Annetta says

    Hi Brenda,

    Je recept voor kip-kerrie leverde ons een heerlijke maaltijd op 😊, dank! Heb het naar onze smaak aangepast: geen Chilivlokken of koriander en de paprika er samen met de ananas door gedaan, zodat die nog lekker knapperig was. Ook maak ik altijd gebruik van kookroom i.p.v. gewone room of in dit geval kokosmelk, om het gerecht wat minder machtig te maken.

    Hartelijke groet,
    Annetta