Ga naar de inhoud

5x een ei, voor er bij

5x ei 01

Het paasontbijt of de paasbrunch kunnen niet zonder een ei. Wil je niet te ingewikkeld doen, maar wel net even iets anders? Kies dan een van deze gemakkelijke, maar altijd lekkere eitjes.

Met mijn variatietips maak je van een simpel eitje een feestje. Voor welke ga jij?

5x ei 02

Gekookt ei

Een gekookt eitje is het simpelst. Iedereen kan een ei koken toch?

Zacht of hardgekookt, ga je voor een 2, 3, 4, 5, of 6 minuten eitje?

Een zacht gekookt eitje kun je lekker uitlepelen (lekker met een beetje peper en zout), of doop er een stukje geroosterd brood in.

Een broodje hardgekookt ei is nog lekkerder op een boterham met ham en kaas. Maar ook een pistoletje filet american is nog lekkerder met een eitje er bij.

5x ei 04

Gebakken ei

Mijn favoriet is de gebakken ei. Maar ook daar kun je veel meer mee dan alleen maar bakken. Wil je hem aan een kant gebakken of beide kanten? ‘Het bolletje’ heel of stuk?

Bak een plak ham of bacon mee en beleg je eitje in de pan met kaas zodat het kaas er lekker overheen smelt  (dit is mijn favoriete gebakken ei). Het is ook leuk (en lekker) om het ei in een boterham of ring paprika (klik) te bakken.

5x ei 05

Scrambled egg’s

Scrambled eggs zijn ook altijd goed. Scrambled eggs is een roerei, tijdens het bakken roer je  het ei door waardoor er stukjes ontstaan. En deze stukjes zijn extra lekker als je het serveert met iets extra’s.

Het is super lekker om stukjes bacon met de scrambled eggs mee te bakken. Maar ook kun je voor champignons of groenten gaan. Peper en zout er bij, en je bent klaar. Je kunt ook reepjes gerookte zalm bij de scrambled eggs serveren.

5x ei 06

Omelet

Als je iets meer werk van je eitje wilt maken dan maak je er een omelet van. Een omelet is een geklutst ei dat je heel langzaam bakt. Waardoor hij heel mooi zacht wordt.

Een omelet kun je vullen bijvoorbeeld met groenten, ham of kaas. Maar voeg ook eens kruiden zoals basilicum, bieslook of tijm toe.

5x ei 03

Gepocheerd eitje

Naast koken en bakken kun je een eitje ook pocheren. Het is niet mega makkelijk, maar ook niet moeilijk. Je moet het even onder de knie hebben. In dit artikel geef ik tips voor het pocheren van een ei.

Serveer een gepocheerd eitje met bacon (klik), of met toast en avocado. Ook lekker in een lunchsalade klik hier voor een recept.

———————————————

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

7 reacties

Lynet

handig artikel, ik ga hem even opslaan zodat ik altijd even terug kan kijken. Je kunt zoooveel kanten op met ei. Ik snap niet dat ik het eerder niet lustte!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Lustte je geen eieren? Dat lijkt me best lastig, het is zo lekker! En je kunt er veel kanten mee op.

kelly

Het is dat mijn maag er niet goed tegen kan, anders at ik elke dag een eitje. Ik vind gepocheerd denk ik toch wel het lekkerste! :)

Laat een bericht achter

Sarah

Ik lust ze allemaal wel!

Laat een bericht achter

Ellen

Mm, ik hou van eitjes! Ik vind dan ook echt alle recepten hierboven er heerlijk uitzien ;)

Laat een bericht achter

Linda Delichef

Met jouw tips heb ik afgelopen week geprobeerd een ei te pocheren en het is gelukt! Wij eten met Pasen dus gepocheerde eitjes ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Linda, nu ben je helemaal klaar voor de Paasdagen!

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op