Gegrilde ananastoetje

Gegrilde ananas txt

Misschien heb je nog ruimte voor een lekker toetje met de paasdagen? Dan is dit gegrilde ananastoetje een hele lekkere optie.

Nu het bijna Pasen is, is alles dat geel is ineens goed voor het paasthema. Gele kuikentjes, gele servetten, tafelkleden, koekjes, chocolade. En gele ananas. Dit greep ik aan om een toetje met ananas te maken. Maar natuurlijk kun je dit ook iedere andere periode in het jaar eten ;)

Gegrild fruit. Je moet er van houden. Ik hou er van en daarom vind ik het heerlijk. Een toetje als deze kun je zelfs op de barbecue bereiden (hint!)

Gegrilde ananas 02

Gegrilde ananastoetje

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 verse ananasringen
  • boter
  • 1,5 eetlepel amaretto (of andere likeur die je lekker vindt)
  • honing
  • kaneel
  • kwark of slagroom
  • pistachenootjes

Bereiding:

Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de amaretto, honing en kaneel bij. Bestrijk de ananasringen aan beide kanten met dit mengsel en laat het even intrekken.

Grill de ananas in een grillpan, koekenpan, barbecue of oven.

Serveer de warme ananasringen met kwark of slagroom. Maak het af met een snufje kaneel en gehakte pistachenootjes.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Emily van Kampen says

    Ik moest ook gelijk aan de barbecue denken toen ik dit recept zag! Ik ga hem dan ook zeker opslaan voor de eerste barbecue van dit jaar. (Hoewel het met Pasen ook erg lekker was geweest )

  2. Ellen says

    Oh, jum. Dit moet gewoon overheerlijk zijn ;)