Ga naar de inhoud

Granola met Noten en Cacao

Granola in de yoghurt. Ik ben er gek op! Vooral op mijn zelfgemaakte granola. Voordeel is namelijk dat je kunt toevoegen wat je zelf lekker vindt. Zo is jouw eigen gemaakte granola altijd de lekkerste. Op dit moment is deze granola met noten en cacao mijn favoriet. Het was de bedoeling dat ik jullie in een
Delen op

Granola met Noten en Cacao

Granola met noten en choco txt

Granola in de yoghurt. Ik ben er gek op! Vooral op mijn zelfgemaakte granola. Voordeel is namelijk dat je kunt toevoegen wat je zelf lekker vindt. Zo is jouw eigen gemaakte granola altijd de lekkerste. Op dit moment is deze granola met noten en cacao mijn favoriet.

Het was de bedoeling dat ik jullie in een filmpje zou laten zien hoe je zelf granola maakt. Dit is namelijk ontzettend makkelijk. Omdat mijn (gloednieuwe) laptop een ongelukje heeft gehad is het filmpje helaas verloren gegaan. Het filmpje kan ik niet laten zien (deze houden jullie te goed), wel kan ik het recept van deze super lekkere granola met jullie delen.

Dit is granola zoals ik hem op dit moment het lekkerste vind. Een beetje crunchy en met lekker veel noten. En een beetje cacao. De cacao maakt het een beetje choco-achtig. En ja alles met chocolade is lekker dus ontbijten met chocolade ook 😉 Granola is lekker in de yoghurt of kwark, maar ook zo een handje uit de pot direct in de mond gaat er wel in.

Granola 01
Granola met Noten en Cacao

Bereidingstijd: 10 minuten en 40 minuten oventijd

Ingrediënten voor een pot met inhoud van 1,8 liter:

  • 250 gram havervlokken
  • 100 gram ongebrande noten
  • 120 ml agave of maple syrup
  • 40 gram basterd suiker
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 15 gram rauwe cacao
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram kokosvlokken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de in een kom de havervlokken met noten, kokos, zout en cacao. Roer vervolgens de suiker, olijfolie en agave of maple syrup erdoor. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.

Verdeel het havermengsel over de bakplaat en verwarm dit 30 tot 40 minuten in de oven. Vergeet niet het mengsel na 20 minuten nog even door te roeren.

Laat de granola afkoelen. Bewaar het vervolgens in een afgesloten pot op een koele plaats (niet in de koelkast). De granola is ongeveer 3 weken houdbaar.

Voor een suikervrije variant kun je de suiker en maple of agave syrup weglaten. En bekijk in dat geval ook eens dit recept.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

7 reacties

Kim Beaumont

Wat een heerlijk recept! Granola zoals ik hem het liefste heb! Ook mijn dochter van 5 is er dol op! Beter dan die van de winkel, zei ze!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat fijn om te horen Kim, en ook leuk dat je dochter er ook van geniet. Mijn dochter wordt bijna 5, misschien moet ik het haar ook eens laten proeven :)

Joyce

Oeh dit ziet er lekker uit! Vraagje, heb je met een reden rauwe cacao genomen? Smaakt dit heel anders dan gewoon cacao poeder?

Laat een bericht achter

linda

Ziet er heerlijk uit, maar komt er 2 x 15 gr cacao in?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Tnx, de tweede 15 gram heb ik snel verwijderd ;)

Emily van Kampen

Lekker! Zelfgemaakte granola staat ook erg hoog op mijn verlanglijstje om eens te maken en deze met cacao ziet er heel goed uit.

Laat een bericht achter

Marlissa

Lekker, dit ga ik zeker maken! Ben volop aan het experimenteren met mijn yoghurt haha En granola met noten en cacao moet lekker zijn:)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op